tisdag 31 december 2013

Måndag

Gomorron. Snart är klockan 8 på nyårsaftons morgon. Hemma är den 17 och ni gör er klara för att fira in det nya året, det ser jag allt på Facebook :) Känns faktiskt lite vemodigt att inte vara hemma, men å andra sidan, jag hade säkert firat nyår ensam hemma, precis som här, så varför är jag vemodig? Eller lite ensam kanske man skall säga. Precis lika ensam som jag hade varit hemma... Mysko.

Gårdagen blev i alla fall en väldigt lugn dag. Mina sovproblem kom ifatt mig och jag gjorde inte många knop. Så skönt att bo ensam i huset, så jag slipper ta hänsyn till någon annan. Vill jag vara vaken mitt i natten är det OK. Vill jag sova mitt på dagen är det OK.

Runt 11 lämnade jag huset efter att jag lyckats lista ut hur tvättmaskinen funkar och stoppat i en maskin. Jag packade lite för mycket sommarkläder, så jag behövde tvätta upp det som var lite varmare. Att det alltid skall bli fel... I alla fall kom jag inte långt, jag hade tänkt mig upp till Berkeley University, men kom på att jag skulle äta något först. 2 kvarter från där jag bor finns en riktig American Diner, så där gick jag in.

Skitsvårt att bestämma vad jag skulle äta, men det fick bli en C.A.T (chicken, avocado, tomatoe) sandwich på surdegsbröd. Den kostade ungefär $10 (lite mindre än 70 kr). Till det fick jag då en stor diet Coke, en stor portion pommes och en stor sallad med massa goda grönsaker. Nope, jag åt inte ens hälften. Men kycklingen slank ner och lite bröd, lite pommes och mer sallad.

Sen när jag ätit kom jag på att jag lika gärna kunde gå de 2 kvarteren hem igen och stoppa in tvätten i torktumlaren. Väl hemma blev jag så trött att jag la mig på sängen lite, skulle "bara vila". Vaknade 2 h senare. Förresten, innan dess la jag upp 73 kort i ett album på Facebook. Kan ju inte lägga alla här på bloggen :) Kommer att fylla på det albumet varje dag.

Nåväl, iväg kom jag ett par timmar senare och tog bussen upp till universitetet. Där var det inte mycket att se. Jag gick inte in på universitetsområdet, utan det går en gata därifrån som heter Telegraph Avenue, som brukade vara full av gatuförsäljare som sålde t-shirts, konst och hantverk. Tror jag såg 3 stånd...


Lite tråkigt, det var sånt liv där för 24 år sen. Men jag hittade i alla fall en ring till mig.


Detta är min högra hand. Den vänstra ringen köpte jag. Den högra köpte jag i somras på Kreta (gillade den jag köpte 2012 så mycket att jag gick till samma affär och köpte en nästa likadan till...).


Detta är min vänstra hand. Den vänstra köpte jag alltså förra sommaren på Kreta och den högra för säkert 12 år sen när jag var på Irland.

Sen gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare (vad jag kan minnas), jag gick hela vägen hem. När jag kollade i albumen som Carol hade plockat fram i lördags så konstaterade jag att jag var väldigt mycket större då än nu. Jag hade inbillat mig att jag kanske var lite större, men att jag sen gick upp massor när jag kom hem och åren därefter och jag nu mer eller mindre var tillbaka i samma vikt. Nej, inte sant. När jag ser på bilderna så skiljer det minst 25-30 kg mot nu, kanske mer. Gött. I alla fall var det inte några som helst problem att gå hem. Halvvägs hem passerade jag Whole Foods, där jag kunde bunkra mer laktosfri yoghurt. Nu har jag så jag klarar mig tills jag åker hem.

Väl hemma möttes jag av en mycket kelig katt. Undrar hur mycket de kelar med Chloe egentligen, för hon kan kela hur länge som helst.Idag blir det en tur in till stan igen. Jag hade tänkt mig att besöka Palace of Fine Arts (där de "romerska bågarna" finns) och så turistmålet nr 1, Pier 39. Jag tror jag skall ta och sticka ganska snart. Då kanske jag kan ta en tur med en cable car också, när jag var inne i söndags var det uppskattningsvis 6 h kö för att åka med. Vem fasen står i en sån kö???

Jag har som sagt inte bestämt alls vad jag skall göra ikväll. Jag är ju van vid att fira nyår själv, så det är inget annorlunda. Jag skickade ett meddelande till Carol för en stund sedan, och frågade om tips. Jag har för mig att gemene man inte får lov att bränna av fyrverkerier här, så jag frågade även om det kommer att vara något arrangerat fyrverkeri. Vi får se. Kanske hittar jag någon restaurang där jag kan fira in? Eller också köper jag med mig någon god mat hem. Bara det går att värma i mikron, vågar mig inte på att tända gasspisen, det var alldeles för många år sen sist :)

Jag önskar er alla ett Gott Nytt år. Personligen hoppas jag att 2014 blir bra mycket bättre än 2013. Saknar min älskade pappa så otroligt och vill definitivt inte förlora någon mer. Jag hoppas att jag kan komma igång med min viktminskning igen och att jag lyckas ta körkort. Kanske resa mer? Fast jag lär ju inte ha några pengar kvar efter denna trippen och körkortet :)

Stor kram till alla som vill ha en!

10 kommentarer:

 1. Gott Nytt År önskar
  Lisbeth och Gösta

  SvaraRadera
 2. Kram till dej med och Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år !
  Det ärbinte vemodigt Lena det är strongt och tufft att åka till USA själv. Du är stark och självständig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, självständig har jag alltid varit, men man kan vara ensam ändå... Kram

   Radera
 4. hoppas du fick en fin nyårsnatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite ensamt var det allt, men annars var allt OK.

   Radera