tisdag 22 april 2014

Vilken härlig påskhelg!

Gomorron. Dags att gå tillbaka till jobbet efter 4,5 härligt lediga dagar. Vi åkte från Göteborg i torsdags eftermiddag i ösregn och kyla och kom hem igår kväll med värmen. Här är en "bildbomb" från min helg:


Som alltid när man skall ut och resa med katt så ser det ut som om man skall flytta... Till mitt försvar så är 2 stora påsar mat och annat till mormor. Resväskan är min. En stor påse är Maggies mat- och drycktillbehör. Hennes kisslåda, sand, hennes transportbur. Ryggsäcken med datorn är min.

Jag hade med mig (frysta) räkor upp som vi kalasade på på kvällen.


Tidig fredagsmorgon gick jag ut på en promenad. Satan i gatan vad kallt det var! Det såg inte inbjudande ut i havet.


Badviken till höger var inte lockande...


Maggie släpptes ut. Hennes förra matte hävdar att hon inte gillar gräs, men det verkar hon ha kommit över... De hade installerat ett nät framför häcken (som hyresvärden klippt ner) så där kom hon inte ut, men hon ville hoppa upp på staketet. Vi började fundera  på en lösning på rymmarförsöken. Dagen bjöd på halvkasst väder, vi latade oss mycket och hade det bra.


Lördag morgon (påskafton) bjöd på ett helt annat väder. Så vackert! Här är stranden precis nedanför mormors hus. Mycket skönare promenadväder en tidig morgon!


Och här är husen som alla släktingarna bor i, taget från badplatsen.


Så vackert!
Jag tycker "betonggrisarna" är så söta här!


Sen gick jag upp på utkiken:


På eftermiddagen var vi hos moster på påskmiddag, och sen på kvällen var det dags för påskbrasan.


Påskdagens väder var helt underbart och vi spenderade mycket tid på altanen. De som åt middag hos moster på påskafton kom nu till oss och vi satt ute och åt.


Här är lösningen på rymmarproblemen. Lite extra nät är uppsatt.Maggie gillade verkligen att ligga där bland alla "grönsaker".

Annandagen var också underbart solig. Mina syskon med respektive och ett syskonbarn kom upp och vi satt ute igen.

Vi var hemma igen runt halv 7. Man säger ju "borta bra men hemma bäst" men det vete katten... längtar redan upp igen. Ellös drar... men jag får väl flytta dit när jag går i pension om drygt 16 år...

Hoppas ni hade en härlig påsk! 4 dagars jobb denna veckan och sen blir det en 3,5-dagars-vecka till. Men då stannar vi hemma. Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Underbart vackert. Åk dit så mycket du bara kan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade det bara varit jag, så hade jag definitivt varit där mycket oftare. Men det är 3 byten med buss (tar ca 3 h dörr till dörr inkl väntetider) och tjock-katten har mycket bagage. Men sen när jag får körkort...

      Radera