måndag 12 maj 2014

Ännu en härlig helg på Ellös

Gomorron. Å vilken underbart härlig helg jag har haft! Det var så nödvändigt, jag har jobbat för mycket de senaste veckorna. Hade jag varit hemma hade jag antingen fått jobba eller också inte kunnat slappna av och släppa jobbet tillräckligt för att "ta helg", så det var skönt att komma bort.

I onsdags var Maritas bror här och hämtade nyckeln till min lägenhet. Hela torsdagen och fredagen arbetade han med min låda. Den skulle tätas och hål skulle borras för ventilation och så satte han upp ett nät på planket så att Maggie inte kan hoppa upp där igen.

Vi åkte nästan direkt efter det jag kommit hem från jobbet i fredags eftermiddag. Som vanligt när jag och Maggie skall ut och resa var det "familjen Taikon-känsla". Morbror hade dessutom en väldigt liten bil där hela bagageutrymmet var fyllt av alla hans verktyg, så att packa in våra saker visade sig nästan kräva skohorn och vaselin. Bilen var så liten att Maggies bur (hon "sitter" i mitten i baksätet, med buren bältad) gick ända fram till ryggstöden på våra säten. Det märktes att hon inte alls gillade hur trångt det var, för hon klagade en hel del på vägen upp.

Fram kom vi i alla fall, och efter lite matinköp på Hemköp (de andra hade redan ätit middag så jag köpte lite rostbiff till mig, som åts med kvarg) så var vi äntligen framme. Kvällen spenderades i mormors soffa, och vi gick och la oss tidigt. Denna gången hade jag med den timerstyrda matskålen, så vi kunde ladda den med mat klockan 22, så att jag slapp ge henne mat då, även om jag redan gått och lagt mig. Man går och lägger sig tidigt hos mormor, fast jag kollar alltid ett eller ett par avsnitt av DVD-serien jag brukar ha med mig upp (just nu är jag på sista säsongen av Ghost Whisperer).

Lördagen inleddes med en härlig promenad på 5 km. När jag gick ut genom dörren vid 7.45 var detta synen som mötte mig:


Kan man bli annat än tokig i denna utsikten? Ser ni de gula pinnarna mitt ibland det gröna? Det är staketet som hindrar Maggie och Maritas brors hund Dollar att smita (när han är på besök). Ser ni allt det gröna utanför staketet? ALLT det är borta nu. Se nedanstående bilder...

Promenaden var i alla fall jätteskön och när jag kom tillbaka var det dags för frukost. Den äter man på baksidan, om solen är framme. Det var den.


Där satt mormor och jag och hade det skönt. Tyvärr hade jag glömt ta med Maggies sele och koppel, hon satt innanför altandörren och tryckte nosen mot glaset och ville vara ute med oss. Men det gick ju inte... Nästa gång får jag inte glömma sele och koppel!

Tog det lite lugnt innan jag kom på att jag skulle hjälpa till med ogräset på bilden högst upp. Det var Kirskål som växte, knähögt och tätt. Lite inslag av brännässlor gjorde det hela mer "spännande". Så här såg det ut när jag jobbat en liten stund.


En hel del alltså. Medans jag arbetade så latade Maggie sig. Hon älskar verkligen att vara ute i mormors trädgård. Det gör ont i mig att jag inte har någon gräsmatta hon kan gå omkring på hemma, men jag får ta ut henne i koppel mer. Ex-matte J sa att Maggie vägrar gå på gräs... måste ha varit en annan katt hon menade :)


Fram emot halv 4 la jag av, orkade inte mer. Då hade jag bränt mig på flera nässlor och haft en närkamp med en stubbe. Jag backade in i den och rev upp halva smalbenet och fick ett stort sår och en ännu större blåmärke. Här är resultatet av dagens slit:


Mormor hade kickat igång grillen och jag fick vila lite före maten. Grillad kyckling serverades på altanen i fullt solsken. Så gott!

På kvällen konstaterade vi återigen att vi inte var smartare än en femteklassare och stängde av TV:n ungefär då alla andra satte på sin (kl 21). Ingen ESC för oss. Istället lite mer DVD i sängen. Trött som få efter promenaden och ogräsrensandet. Kroppen kändes inte särskilt bra just då :) Gott-ont brukar jag kalla det.

Söndagen inleddes INTE med en promenad, hade alldeles för ont i kroppen för det. Jag tog itu med resten av ogräsrensandet, denna gången i duggregn. Men klar blev jag! Dock kommer ju allt att växa upp snart igen... jag sa till mormor att jag gärna rensar nästa gång också, bara någon ser till att jag och Maggie kommer upp till Ellös någon helg igen :) Smart va?

Hem åkte vi vid 17. Utanför Kode hade det tydligen varit en olycka, så vi blev sittande i bilkö i säkert en halvtimme. Det var skönt att komma hem! Lite olikt mig så packade jag upp allt direkt och sen satte jag igång med att flytta alla mina altanmöbler in i sovrummet. Eller nästan alla. Hammocken, stora bordet och stora lådan fick stå kvar ute. I morgon tisdag har jag hyrt en gubbe från Veteranpoolen som skall tvätta mina fönster och högtryckstvätta båda mina altaner. Eftersom det skall regna idag så tänkte jag att det var bäst att ta hand om möblerna redan igår, då de var torra. Det blev lite trångt i sovrummet:


Under den lilla dynboxen bodde denna varelse:


Jag hoppas verkligen ha sprang ner i springan, för jag "tappade bort honom" och vet inte om han följde med dynboxen in eller ej....

Idag finns risken för övertid, men om jag inte jobbar över skall jag gå till gymmet. Eller en lång promenad. Beror på vädret. Jag har gett mig katten på att jag skall motionera mer och äta bättre, måste ta tag i mitt liv... Wish me luck.

Ha en bra vecka! 

6 kommentarer:

 1. Jag ser att du haft en skän men ändå slitsam helg ;-)
  Jag ser också att vi har likadana hyllor ;-)

  Kram GEla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen både skönt och slitsamt :)
   Menar du bokhyllorna i sovrummet? Har TV-bänken och bokhylla i vardagsrummet också :)

   Kram

   Radera
 2. Hej där
  Hoppas allt är bra, försöker återvända till bloggvärlden.

  SvaraRadera
 3. Men Gud va kul, känner igen mig på bilderna... Har landställe på Orust (Stocken) som inte ligger långt ifrån Ellös! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett härligt ställe?

   Radera