måndag 19 maj 2014

Årsdagen har passerat

Gomorron. Å så var det måndag igen. Det innebär ett nytt blogginlägg från mig. Det har bara blivit så att jag skriver en gång i veckan och då just på måndagar... vet inte varför.

Veckan som gick har inneburit mycket jobb. Stress. Men det börjar avta lite nu, fast inte helt. I tisdags när jag slutat jobbet och regnet bara vräkte ner så kände jag att jag bara måste ut och gå. Så jag tog på mig de vattentäta hörlurarna, packade ner mp3-spelaren i en plastpåse i fickan och gick iväg. Det blev en blöt men härlig promenad, ca 5 km, och den gick bland annat via Plantagen. Liken efter påskliljorna måste bort, de stod i krukan vid ytterdörren och var ingen vacker syn. Så här blev resultatet:


Betydligt bättre. I tisdags var också en man från Veteranpoolen här och tvättade mina fönster och högtryckstvättade mina altaner. Som ni kan se på bilden ovan så är framsidan grön, och detta är ändå EFTER han har tvättat... Jag trodde han skulle vara hos mig hela dagen, men han var klar med allt efter bara 3 timmar. Bra för mig och min plånbok! Speciellt eftersom jag inte fick någon olja av Mölndalsbostäder, vilket man egentligen skall få. Men när jag sent om sider fick kontakt med dem (mailade dem i tisdags, fick svar i fredags) så visade det sig att de inte hade någon olja just nu. De föreslog att jag skulle vänta till nästa vecka. Men jag var trött på att ha alla altanmöbler i sovrummet och så skulle det ju bli så bra väder i helgen. Fick köpa oljan själv... i slutänden kostade det mig ca 700 kr.

Oljade första delen i fredags kväll. Jag delade in altanen på baksidan i 3 lika "djupa" delar, så att jag kunde flytta runt de möblerna som var för tunga/stora att ta in. Så första tredjedelen på fredag kväll, andra tredjedelen tidigt på lördag morgon. Sen fick jag vänta till lördag kväll med sista tredjedelen, då man inte skall olja i fullt solljus. Framsidan tog jag också lördag morgon.

Lördagen var också den bävade ettårsdagen sedan pappa dog. Jag ville verkligen inte vara ensam, så jag skickade ut en förfrågan på Facebook. Jag fick svar av f.d. kollegan Hanna, och vi bestämde att jag skulle moppa över till dem på Hisingen och så skulle vi se Göteborgsvarvet tillsammans och ha en liten picknick. Jag var där vid halv 1 och så åkte vi och hennes dotter S till Sannegårdshamnen. Där hittade vi ett jättebra ställe att sitta på och spana på alla dårar som sprang. Hannas kompisar E och S kom också, och min gamla barndomskompis Viveka med mor Katarina (som jag inte sett på säkert 30 år) kom förbi. Det roliga är att Viveka också är kompis med E och S...

Här är några bilder på de som sprang. Vädret var underbart!


De kom som ett pärlband som aldrig tog slut.


Här satt vi riktig bra!


När vi skulle köpa sallad till vår picknick var vi tvungna att korsa löparspåret 2 gånger. Det var inte det enklaste...

Vi spanade efter VD:n på mitt företag, men han hittade visst oss istället... Man blev lätt yr och illamående efter att ha stått och kollat ansikten på alla de som sprang förbi ett längre tag...

Jag moppade hem och var väl hemma vid 18. Resten av kvällen spenderades framför TV:n och ute på altanen, oljandes. Det blev inte så farligt att överleva denna första årsdag. Jag hade på mig pappas capribyxor, pappas t-shirt och pappas fleecetröja, så det var som om han var med mig hela dagen. Och jag tänkte väldigt mycket på honom när jag oljade, för det brukade vara "hans jobb".... Kram pappa. Älskar dig!!

Tidigt i söndags morse blev det en skön promenad, sen lite mer vila på soffan, innan jag tog itu med att flytta ut alla möbler på altanen igen. Den stora fina dynboxen som morbror J byggt åt mig är fuktig inuti. Det innebär att det inte är så smart att ha dynor och annat av tyg i den. Jag organsierade om lite och flyttade allt från lilla dynboxen till den stora, torkade ur den lilla och har nu bara dynor i den. Allt annat (krukor, parasoller, stolar, grillen och annat bröte) finns i den stora.

Styvmor M kom förbi vid lunchtid och vi grillade kyckling. Mycket mumsigt. Sen blev det altanhäng för min del. Detta var min utsikt då:


Stora dynboxens lock står öppet för att vädra ut den äckliga doften av isolering. Skall försöka ha den öppen så mycket som möjligt så det kan torka ut/sluta lukta. Och det var bra att vädret var fint så jag kunde torka min tvätt ute, då torktumlaren gick sönder i förra veckan. Då är det extra skönt att bo i hyreslägenhet: man bara ringer och så kommer någon och fixar problemet. Men reservdelar skulle beställas, så den lär inte funka förrän i mitten/slutet av denna veckan.

Nu är det dags för frukost och att gå iväg till veckans första arbetsdag. På torsdag är det ytterligare en årsdag som skall passeras; pappas födelsedag. Han skulle blivit 74 år :(

Ha en bra vecka!

6 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad skönt att du hade din pappa nära ändå på årsdagen! Jag har förstått att det kommer många svåra dagar under framför allt första året efter man förlorat någon nära. Såklart att man har många svåra dagar under resten av sitt liv, saknaden kommer vara väldigt stor... Alla fina minnen man har, det är väl de man får tänka på när man gråter som mest...
    Kram till dig och jag är ledsen att du förlorat din pappa...

    SvaraRadera
  2. Tittar förbi för att säga Hej och passar på att önska en trevlig helg samtidigt

    SvaraRadera