onsdag 20 augusti 2014

Imorgon för 19 år sen...

Gokväll. I morgon 21 augusti är det en stor dag. Det är då exakt 19 år sedan, jag mycket nervös, stegade in på mitt jobb för första gången. Och där är jag kvar än. Fy fan vad nevös jag var. Och vilket steg jag var tvungen att ta. Samtidigt som jag fick en 3 månaders tjänst så fick jag en chans på högskolan för reklam. Jag kom in. Som reserv, tack vare att en vän till familjen hade pressat mig till att ta högskoleprovet, och jag tog det med bra poäng (1.9), så ansökte jag om att komma in på högskolan. Jag fick bekräftat att jag kommit in som reserv, ungefär samtidigt, som jag började mitt nya jobb. En kollega hade anställts från december, så jag var anställd fram tills dess. Jag valde jobbet. Mellan då och december kom november. Och den värsta snöstorm i mannaminne. Jag var den enda på firman men timanställning, så ock med löneavdrag. Det kändes hårt. Ingen annan fick löneavdrag. Alla andra hade fast anställning. Men så här såg det ut.

Det var inte lätt att ta sig fram. Jag hann gå en bra bit innan jag till slut fattade att det inte skulle gå att ta sig till jobbet. Försökte verkligen!!

Känns konstigt att det har gått så långt tid...

4 kommentarer:

 1. Då, när snöovädret var för 19 år sedan, befann jag mig några veckor i Australien. Det rapporterades om snöovädret, om att skolorna i Göteborg var stängda osv, även på australiensiska nyheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var långväga nyheter :)

   Radera
 2. men hellre än en vinter med snö än bara blask o is

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet faktiskt inte vilket jag föredrar... hatar snö, men om alternativet är regn hela vintern så vete katten...

   Radera