tisdag 16 december 2014

En vecka kvar

Gomorron. Oj vad jag är dålig på att skriva... men här kommer ett litet inlägg i alla fall. Hade tänkt skriva igår, men vaknade då till en becksvart lägenhet. Jag hade vaknat till vid 1 på natten och konstaterat att det var mörkt på altanen (där jag har en slinga) och att väckarklockan inte lyste, men att grannarna hade ström. Orkade inte tänka mer på saken utan somnade om.

När jag vaknade igen av att mobillarmet ringde så var det som sagt väldigt mörkt. Jordfelsbrytaren hade tydligen slagit ifrån, fast det visste jag inte då. Jag är urkass på sånt där och konstaterade bara att jag inte hade någon ström alls. Inte ens i kyl och frys. Jag ringde och felanmälde när de öppnade kl 8 och de kollade genast upp det. Slingan på altanen, förlängningssladden eller timern var boven. När jag kom hem så satte jag i slingan i ett uttag inne istället, och den funkade perfekt. Har inte testat timern eller förlängningssladden än utan låter belysningen vara på dygnet runt.

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Teneriffa! Ganska exakt faktiskt, klockan är strax efter 6 och det är då jag måste vara på Landvetter. Resfeber? Ja. Eller snarare flygfeber... 5,5 h på ett plan... Ryser vid tanken. Jag undrar också hur det kommer att bli att fira jul själv där nere. Jag är inte så förtjust i julen och all hets runt omkring. Förra året, när jag firade med brorsan och hans familj, var nog den bästa jag upplevt på länge. Annars brukar jag alltid bli så besviken. Det är som om jag aldrig blir nöjd. Nu blir det ju ingen jul alls, hur kommer det att vara?

Jag hoppas i alla fall att vädret skärper till sig. De senaste veckorna har det varit 16-18°C, grått och regn i Puerto de la Cruz. Nu ser långtidsprognosen ut så här:


23/12 är det jag åker, och det ser ju bra ut. Gärna mer sånt!

Vad har hänt mer? Jag var på julfest i lördags med segelklubben jag är uppväxt med. Jag var näst yngst :) Det var ett knytkalas och mitt bidrag var fyllda ägg. Jäklar vilket jobb! Jag kokade 36 ägg och gjorde alltså 72 ägghalvor... Tog TIMMAR.I vanliga fall brukar jag blanda gulan med majonnäs, lite dill och hackade räkor, men nu blandade jag istället med Skagenröra, efter tips från svägerskan. Garnering med en räka och lite dill. Blev väldigt gott, fast jag åt inget själv, bara provsmakade lite. Jag blir illamående av så mycket fett.


God mat var det i alla fall. Och trevligt sällskap. Och härlig musik. Jazz och annat som jammades av massa duktiga musiker i klubben. Så många barndomsminnen när jag satt i hörnet av sittbrunnen i båten, uppkurad i pappas stora Tenson-jacka, och lyssnade på när de vuxna spelade och sjöng.


Jag fick också prova en "självgående" tomteluva. Mörkt, men ni ser nog lite.

Som jag skrev i förra inlägget har jag funderat mycket den senaste tiden. Inget jag kan avslöja mer än att det slutade väl. En djup suck av lättnad drogs.

Hänger ni med till Teneriffa? Skall, som jag brukar, skärpa mig när jag är ute och reser... Ha en bra tisdag!

4 kommentarer:

  1. har inte heller planerat nån jul :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får en riktigt trevlig semester! Och att vädret blir lite bättre också!

    /Emma

    SvaraRadera