måndag 22 december 2014

Massa resfeber...

Gokväll. Snart är det dags. Mindre än 12 timmar kvar tills jag åker. Mindre än 12 timmar kvar tills planet går. Gaaah! Att jag skall vara så jävla rädd.

Jag har i alla fall fått reda på vilken plats jag skall sitta på. 8D. Bra med en plats i gången. Min första tanke? Störtar vi så dör jag, det är bara de där bak som överlever...

Helgen som var så var jag i Ellös. Äntligen! Känns som om det var en evighet sen jag var där senast.

För ett par veckor sedan beställde jag ett ljus från min goda vän Katarina. Mormor blev så glad! Här är hon med ljuset.Ena sidan.


Andra sidan. Mormor sa med en gång att hon ALDRIG skulle bränna det. Katarina svarade att hon skulle göra ett nytt ljus åt henne nästa år om hon bränt upp detta. Innan jag åkte så fick jag löftet att hon "kanske" skulle bränna lite, i alla fall ner till trycket. Tror att hon blir svårövertalad där...


Maggie åkte bil upp vid lunch, jag tog bussen efter jobbet. I vardagsrummet stod julgranen, oklädd. Men det brydde Maggie sig inte om. Lika bra att ligga under en oklädd gran.


Jag får en julgrupp från vårt tryckeri varje år. Eftersom jag skall vara borta hela julen och spendera nyår med mormor, så fick gruppen följa med upp till Ellös. Hon blev så glad!


Varje gång vi har ätit så vaktar mormor disken med "sitt liv". Varje morgon går hon upp, äter frukost samtidigt som hon lägger ett par patienser vid levande ljus (det var här jag hade tänkt att hon skulle bränna mitt ljus) och sen är det dags att diska. Men i lördags, när vi skulle ha moster och morbror och styvmor på middag så frågade jag om jag inte kunde få diska upp disken som stod, och jag fick JA. Det var första gången jag fick lov att diska över huvud taget. KORS I TAKET!!


På söndagen så hjälpte jag Marita att sätta upp ett körsbärsträd som hon köpt på Bauhaus. Hon hade funderat länge och väl på om hon skulle köpa detta, det kostade ändå en bra slant, men så kom hon fram till att det var pappa som köpte den till henne.


Blommorna hade en förmåga att ramla loss, i värsta fall får hon fästa dem med superlim.


Men visst blev det fint?


Sen in till mormor och klä hennes gran. Det var nog 15 år sedan jag klädde en gran, men den blev så fin. Granen var verkligen fin i sig och så blev den bara finare med pynt.


Maggie var lite intresserad av glittret, men sen blev hon bara trött och la sig på sitt ställe.


I granen, på hedersplats, sitter våra tomtar. Brorsan har gjort den till vänster. Jag har gjort den i mitten och "kusin" Rikard har gjort den till höger. Och det var inte igår vi gjorde dem!


I julklappspåsen från jobbet fanns min favorit. Salma-lax. Jag äter den som den är. Rå. Utan något annat till. Så gott! Det var massa annat gott i påsen också, en gravlax som jag fick ta upp till Ellös då den går ut 4/1 (den äter vi på nyår), 3 ostar (whiskeycheddar, parmesan och en till), lite olika såser och en paté. Mums!!


Idag kom min älskade Vincent på besök (med min syster Åsa). Jag fick ett paket som jag skulle öppna direkt. Denna fina kvist fick jag. Och massa pussar och kramar. Han är så go. Och stor (mycket längre än vad jag är).


Nu har kvisten fått sin plats i hallen.

Jag tvättar det sista så att jag kan packa min packning för Ellös redan nu. Kommer ju hem från Teneriffa ca 22 dagen före julafton, och bussen upp till Ellös går 7.45 nyårsaftons morgon. Lika bra att det mesta är klart innan.

Min goda vän Hanna kommer och hämtar mig vid 5.30 i morgon bitti. Incheckningen stänger 6.30 och planet går 7.50. Jag är så jävla nervös. Vi får se hur mycket jag sover i natt. Skriver igen när jag kommit fram till hotellet. Har så förbannat svårt att tänka att jag är på TENERIFFA i morgon.

Jag önskar er alla en GOD JUL och så hoppas jag att ni följer med mig till Teneriffa.

3 kommentarer:

 1. Ha en helt underbar resa =) Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Lena!

  Jag vill önska sig en alldeles underbar resa och hoppas att vi hörs igen på bloggen!

  Läst din kommentar om din katts och din födelsedag som var samma som min älskade
  Sallys. Detta har varit ett så turbulent år men n u ska jag nog hinna läsa lite ifatt när jag
  har dator på sjukhuset och kanske även orka blogga lite.

  Ha det riktigt gott!
  Kram Sussie

  SvaraRadera