måndag 1 december 2014

Redan december!?

Gomorron. Nu är det plötsligt december. Bra att tiden går fort för då kommer ju våren snabbare, men jag ger mig katten på att den snart börjar gå långsammare igen. Detta är verkligen en säsong som jag inte tycker om. Kallt, mörkt, snöigt/regnigt och julen gillar jag inte heller. Vill att det skall bli april nu...

Livet traskar på. Jobb på vardagarna och lugnt på helgerna. Vad har då hänt sedan sist? Ett bra sätt att "få reda på det" är att kolla vilka bilder som finns i mobilkameran. Förra veckan tog jag tydligen inga kort förrän på fredagskvällen.


Jag redo för firmafest på Hotell Riverton. När Anna var här så köpte jag en ny tunika och ett par låga stövlar. Dessa ihop med jeans fick bli min fest-stass. Jag var hemma efter jobbet och duschade och bytte om, några kollegor var kvar på jobbet och "grundade". Jag hade sovit som en kratta  på natten, då lillebror sovit över och snarkade som ett helt skogsarbetarlag... Jag hade tidigare bestämt mig för att köra alkoholfritt och det var jag glad för nu. Annars hade jag säkert somnat med näsan i förrätten...

Middagen var god, jag fick lite annorlunda mat än de andra då jag annonserat att jag inte tål gul lök eller grädde (om den inte är laktosfri). Det var en 4-rättersmeny som avnjöts, med julbordsinspiration. Mycket gott.


Den här bilden får representera firmafesten. Bilderna jag tog blev inte bra, och förresten vill jag inte lägga ut bilder på kollegorna i bloggen. Jag åkte hem strax före 11 och var hemma 45 minuter senare. Min säng ropade och den var sååå skön!!

På lördagsmorgonen blev jag, för jag vet inte vilken gång i ordningen, väckt av ett SMS från Posten. Jag hade fått en avisering om ett paket på torsdagen och nu tyckte de att det var en briljant idé att (redan) skicka en påminnelse om detta och det före kl 7 en lördagsmorgon! Beklagade mig över detta på Facebook och fick tipset om en app som heter Stör ej. Den verkar suverän! Den skiljer på vardagsnätter och helgnätter och man kan ställa in olika tider som telefonen skall vara ljudlös. Man kan också ställa in att t.ex. de kontakter jag har som ICE-kontakter alltid kan ringa ändå. Och att andra nummer kommer igenom om de ringer X antal gånger på Y minuter. Vissa av dessa funktionerna funkar bara de 2 första veckorna, och sen måste man köpa appen för 19,90 om man vill att det skall fortsätta fungera. Jag kommer att köpa appen!

Klockan 10 kom Maggies ex-husse och hämtade henne, hon skulle få sig ett julbad av ex-matte! Det var ganska exakt  på dagen 1 år sedan hon badade sist. De brukar bada sina katter mycket oftare än så, de är utställningskatter, men Maggie håller sin päls så fin så jag tycker inte att det behövs. Men ett julbad är ju aldrig fel.

Själv skulle jag till optikern för att äntligen göra en synundersökning och beställa nya glasögon. Jag ser ingenting nu för tiden! Jag har 5 par glasögon som jag nu reducerade till 3. Ett par progressiva och 2 par terminalglasögon (ett par till jobbet och ett par hem). Inga av glasögonen jag har idag var det bra styrka på, enligt optikern. Undersökning och val av bågar tog tid, nästan 2 timmar. Dessa bågarna blev det i alla fall till de progressiva. Jag kan behöva lite färg.


Ser mycket fram emot när jag kan hämta dem om ca 2 veckor. Det kanske inte var den bästa tiden att spendera ännu mer pengar (efter bokning av resan till Teneriffa och inköp av min TV), men jag måste kunna se bättre. Jag tycker ändå att jag fick ett hyfsat pris på alla glasögonen. Terminalglasögonen till jobbet står ju de för, och tack vare att jag beställde dem så fick jag 25 % rabatt på de progressiva och 50 % rabatt på mina hemma-terminalglasögon. Summa 7.700 kr.

Här är korten som ex-matte tog på en något missnöjd Maggie före, under och efter badet. Några är lite suddiga, men man ser ju ändå.Hon var så fin när hon kom hem och det såg ut som hon gått ner flera kg. Men det är ju bara för att pälsen inte var riktigt torr och så yvig som den brukar vara.

Jag fick också hem det nya överdraget till Maggies transportbur, som jag beställt av ex-matte.


Igår söndag gjorde jag inte ett dyft mer än körde ett par maskiner tvätt och lagade lite middag. Jag klädde inte ens på mig... snacka om latsöndag!

Ha en bra vecka!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. :) Det gick nog ingen större nöd på henne. Hon har bara förmågan att se väldigt förbannad ut.

      Radera