söndag 4 januari 2015

Borta bra, men hemma bäst!!

Gokväll. Äntligen hemma! Bortsett från 8 timmar natten till nyårsafton så har jag inte varit hemma sedan tidig morgon den 23 december... Tvättberget är enormt, och jag är så tacksam för att jag har tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Så skönt att inte behöva springa ut.

Jag åkte till Ellös i onsdags morse, nästan direkt efter jag kom hem från Teneriffa. Det var gott att träffa Maggie och mormor igen. Jag sov inne i Maritas lägenhet, då hon inte var hemma. Hade så sett fram emot att sova på hennes nya Tempur-madrass, då jag förutsatte att den var lika go som min är. Men den var stenhård så jag sov på soffan. Himla tur att hon har så skön soffa!

Här är Maggie när hon hjälper mig att lösa korsord.


Jag hjälpte mormor med lite matlagning, städning och handling, annars var det mycket korsord och serier på DVD. Är nu klar med säsong 6 av Castle och håller på med säsong 6 (tror jag, senaste är det i alla fall) av The Mentalist. Båda så bra!

Idag tog jag bussen hem. Först var det meningen att Maggie och jag skulle bli körda hem, men så ändrades planerna. Maggie kommer ner på torsdag med Marita och jag tog bussen hem idag.

Hemma gapade kylskåpet tomt.


Slängde in den första tvätten och stack iväg och handlade. Jag är med i en grupp på Facebook (vi är 27 medlemmar) och många av oss skall verkligen ta itu med vikten nu. Antingen startar vi imorgon (som jag) eller nästa måndag (några som fortfarande är på semester). Jag är så motiverad att börja Dukana igen, att verkligen ta itu med mitt liv.

Efter jag hade handlat såg det lite bättre ut:


Första veckan blir det "attack". Det innebär bara proteiner och magra mjölkprodukter. Inga grönsaker. De kommer först vecka 2 (och då bara varannan dag). Lax, rostbiff, tonfisk och ägg blir bra proteinkällor. Tjuvstartade idag med en middag bestående av en liten burk tonfisk, ett ägg, en klick vitlökskvarg och lite rödlök. Mums.

Nu jäklar i min lilla låda är det kokta fläsket stekt :) Någon mer därute som skall ta ett krafttag nu? Antar att nyårslöftena haglar när det gäller vikt. Och träning. Själv ser jag otroligt mycket fram emot att börja simma igen. Jag märkte ju på Teneriffa att det inte gör ont att simma längre. En sån befrielse!! Så nu skall här simmas!

Ett sätt att lyckas med vikten är ju att ha kontakt med andra som kämpar. Det har jag via Facebook-gruppen. Men jag skall också försöka skriva mer här. Det blir lättare att "hålla sig i skinnet" om man "måste" rapportera i t.ex. bloggen.

Nu skall jag krypa upp i soffan och kolla på "Så skall det låta". Ikväll blir det tidigt i säng. Har sovit till 8-9 varenda morgon i nästan 2 veckor och i morgon ringer klockan 5.15.... Wish me luck....

Ha en skön kväll!

2 kommentarer:

 1. Jag har börjat med LCHF lite före jul. Min mage som varit så krånglig mår redan mycket bättre. Om jag tappar i vikt så är det en bonus. Heja oss :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja oss! Så bra att du hittat något som funkar. Min mage skulle balla ur totalt på LCHF, då jag mår illa av fett, men Dukan funkar perfekt för mig! Bara man hittar något som funkar så spelar det ju ingen roll hur man gör! Kram på dig!

   Radera