tisdag 6 januari 2015

Rättelse

Gomorron. Ledig idag, men när jag vaknade 5.20 bestämde jag mig för att gå upp. Skall ju upp den tiden resten av veckan, så det var lika bra att göra så idag också.

En rättelse är på sin plats. Det är ju inte 7 månader till "den stora dagen". Det är ju bara 6 månader! Jag räknar som en kratta. Eller rättare sagt, jag räknade inte alls. Månad 7 = 7 månader tänkte jag. Nope. Tack A-L för att du rättade mig! Du borde veta eftersom din stora dag infaller hela 2 dagar före min :)

En annan Facebookvän lade idag upp denna bilden:


Bara tanken på att äta naken framför en spegel får mig att vilja sluta äta. För alltid.

Gårdagen gick bra, jag var stenhård med Dukanandet hela dagen. Vi slutade 13 på jobbet och då gick jag hem och åt lunch. Sen till tandläkaren. Jag har haft tandvärk till och från i ett par månader, men den sista veckan har det varit 24/7. Ringde igår morse och fick en tid kl 14. Hon hittade ingenting. Inga hål. Inga infektioner. Och när hon sense-testade tanden märktes det att den levde. Däremot slipade hon ner tanden ovanför lite grann, för min onda tand får tydligen ta emot mycket stryk när jag tuggar. Men jag kan tyvärr meddela att jag fick ta värktabletter både igår kväll och imorse, så det har inte gett sig än. Eftersom hon inte hittade något så är enda lösningen att döda tanden, d.v.s. rotfylla den, om problemen inte går över. Vill. Inte.

Hem och laga lite storkok. Det blev 4 liter av min underbara grönsaksröra och tacofärs på 1,5 kg nötfärs.


Tacofärsen och röran skall jag göra en tacogratäng av (inte all röra, det kommer att bli massor över). Men jag hade ingen mager ost hemma (eller ost över huvud taget) igår, så det får bli idag. Då tar jag bara ett tjockt lager röra i botten på en långpanna och sen färsen och så lite ost. In i ugnen tills osten smält.

I denna röran hade jag: 4 x 500 g krossade tomater, 2 burkar champinjoner, 1 burk böngroddar, 1 burk strimlade bambuskott, ca 3 nävar strimlade morötter, ca 3 nävar skuren vitkål (har både morötter och vitkål strimlat i frysen), 6 vitlöksklyftor, hackad chili, röd lök och 2 rågade matskedar med sambal oelek. Jag steker grönsakerna i omgångar och sen kokar jag ihop allt en halvtimme eller så. Detta blir så otroligt gott! Det som blir över efter gratängen fryser jag i portioner och så äter jag det med kyckling, färs, lax eller vad som helst. Istället för pasta/ris/potatis (som jag ändå inte äter...).

Denna fina "lampa" köpte jag på Maxi i söndags. Den skall få lysa upp mitt vardagsrumsfönster när julbelysningen tas ner.


Den är från Markslöjd och nedsatt från 249 kr (eller om det var 299 kr) till 49 kr. Det enda jag behövde köpa till var en liten transformator för 89 kr. Annars gick den på batteri. Jag vill ju ha den kopplad till en timer, så en transformator fick det bli.

Idag är jag ledig. Jag skall fortsätta laga mat. De senaste månaderna har jag inte lagat någon mat utan sett till att tömma frysen. Nu ekar det tomt i "färdiglagad-mat-lådan". Idag skall jag laga något med kyckling, jag har tagit fram 1,5 kg ungefär. Får se vad det blir. Jag skall också steka mina pannkakor. Bra att ha när man blir sugen på t.ex. en tonfiskrulle (tonfisk, röd lök och vitlökskvarg i en pannkaka). Mums.

Ha en bra dag!

4 kommentarer:

  1. ja här är det också ledigt idag :) sista dagen på min långledighet 18 dar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var ju inte ledig lika länge och dessutom jobbade jag ju igår (halvdag). Men det känns bra med en mjukstart!

      Radera
  2. Haha! Fast det hade ju lika gärna fått vara 7 månader... :p :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp. Men hur vi än vänder och vrider på det så är du ÄLDRE än vad jag är :)

      Radera