måndag 19 januari 2015

Skriva oftare var det ju...

Gomorron. Jag tänkte ju att jag skulle skriva oftare (för min egen skull), men det blev visst inte så. Idag är det i alla fall måndag, och det betyder invägning. Jag gick in i veckan med hur bra föresatser som helst, men det blev bara något halvdant. Men minus på vågen blev det i alla fall, -0,7 kg. Klapp på huvudet ändå.

I onsdags var jag på våtväst för första gången på hur många år som helst. Å vad det är roligt! Det enda som inte är roligt är att den börjar 19.15 och jag är inte hemma förrän 20.45 ungefär. Gillar inte saker som är så sent. Men jag körde stenhårt (ja, det kändes ordentligt i kroppen dagarna efteråt) och fick inte ont i axeln!! Så underbart! Längtar till onsdag!

Min dumma tand (vet inte om jag skrivit om den tidigare, men jag har haft mer eller mindre ont i den sedan i oktober, sista månaden konstant) fortsatte att göra ont. I måndags ringde jag min farbror, som är tandläkare, och jag fick en tid hos honom samma dag. Jag hade också tid hos optikern, eftersom mina terminalglasögon inte alls funkar. Optikern ligger på Mölndals centrum och min farbrors tandläkarmottagning på Eriksberg (Hisingen). Lång väg att moppa och det blåste småspik. Lite läskigt över Älvsborgsbron.

Optikerbesöket gick inte så bra. En snabb synundersökning och optikern kliade sig i huvudet. Ny tid bokad på fredag, då jag inte är lika stressad. Tandläkarbesöket gick bättre. Han borrade ur plastfyllning och amalgam ur tanden och fyllde den med tillfällig fyllning. Efter det har jag bara haft lite ont ibland. Nu skall jag ha det så här några veckor så får vi se hur vi löser det.

Igår var jag och lillasyster på Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. Pinsamt nog var detta mitt första besök på operan. Och jag har inte hört låtarna tidigare, lyssnar ju aldrig på radio. Jag köpte biljetterna från en i mitt bostadsområde som inte kunde gå. Vi satt på andra parkett, hööööögt upp på sidan. Fy vilken svindel jag hade! Platserna var inte bra. Jag såg absolut ingenting av scenen om jag inte satt längst ut på stolen och vred kroppen 90°. 4 h i den ställningen och min rygg var något slut. Själva föreställningen var jättebra. Scenografin var helt otrolig med båtar, tåg, åkrar med säd och annat. Det var bara en sak som var lite tråkig: hon som spelade Kristina var finlands-svensk. Jag hörde inte ett ord av vad hon sjöng. Hennes sångröst var jättefin, men hon kunde lika gärna sjungit på finska... Eftersom jag inte hade 100 koll på själva historien, så blev det lite jobbigt när jag inte hörde hennes ord. Speciellt när hon sjöng solo, då missade jag hela handlingen.

Ha en bra vecka!!

4 kommentarer:

 1. låter ju inte som en trevlig operaupplevelse
  vad är våtväst?
  har du rabatt hos morbrodern :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googla våtväst eller wet west. Här kan du t.ex. läsa lite: http://www.carolas-wetvest.se/text1_7.html
   Det är väldigt skonsamt för kroppen, men också väldigt jobbigt. Så himla kul!!
   Vet inte om jag har rabatt hos farbror, har inte betalat något än... Idag har jag bokat tid till nästa torsdag och då blir det antagligen rotfyllning :(

   Radera
 2. Nej nu får det vara NOG! Jag har läst din blogg i många år och har helt och fullt förstått din fixering vid vikten och varför du har den men nu får du banne mig SLUTA med det och börja leva. Bara därifrån kan du ta dig vidare. Försök att sluta med din matfixering och träning - bara var! Träffa folk som gör dig glad, gör dig fin för din egen skull -det kan alla. Vill inte läsa samma sak här igen om 10 år att du bara ältar din vikt och vad du äter. Utseende kan vara olika och inget är bättre eller sämre än det andra. Tänk på nåt annat är du snäll - det skulle gynna dig. Eller vill du vara olycklig? För det verkar det som. Inte menat att vara elak men vill bara att du ska förstå att alla har sitt och fokuserar mer eller mindre på det - du har det med mat och vikt och det verkar vara det enda du tänker på.

  Move on:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken "trevlig" kommentar.... tack för den. Modigt av dig att skriva ditt namn också. Det står dig absolut fritt att läsa vad du vill och det står mig absolut fritt att skriva vad jag vill. Och det tänker jag göra. Jag skriver inte om allt som händer i mitt liv, så detta är absolut inte allt. Det finns många bra saker jag inte skriver om och många dåliga. Nej, mat och vikt är inte det enda jag tänker på, men det är en stor del. Varför skall jag behöva sitta här och förklara mig förresten? Det har jag ingen lust till så HEJ DÅ.

   Radera