fredag 13 februari 2015

Fredagen den 13...

Gomorron. Är du skrockfull? Det är inte jag. Tror jag :) När jag är på Liseberg och spelar på hjulen brukar jag alltid välja nr 13. Men fredag + 13 känns onekligen lite extra. Jag får väl hålla mig i skinnet idag...

Urusel uppdatering. Har helt förlorat lusten för att blogga, och den var ganska svag innan också. Vill bara ge ifrån mig ett livstecken. Jag och Maggie lever. Hon blir mer och mer kelig för varje dag. Varje gång vi har varit hos mormor är hon en helt annan katt när hon kommer tillbaka. Sen blir hon keligare ju mer tiden går. Nu har jag sagt att vi inte skall åka dit på ett tag så att jag får kela med henne här hemma :) Vet inte varför hon beter sig så, men hon har ju en sån fin trädgård att vara i där, och sällskap hela dagarna. Här har hon "bara" min altan på 30 m² och endast morgon-, lunch- och kvällssällskap.

Vågen är fortsatt ganska snäll, sakta (men säkert?) neråt. Jag har varit på våtväst varje onsdag sen början av januari. Många har frågat mig vad våtväst är, och denna "braiga" förklaringen finns på mitt gyms bokningssida:

Vatten ger motstånd och massage och minskar belastningen på leder och skelett. Egenskaper som gör vattnet idealiskt för träning. Djupvattenträning med våtväst, är en av de mest effektiva metoderna för konditions- och styrketräning och är samtidigt extremt skonsamt för kroppen. En amerikansk löpare uppfann den speciella västen ("wet west") för att kunna löpträna i vatten utan bottenkontakt. Därmed undvek han stötkrafterna och kunde löpträna trots en omfattande benskada. Han fann att läkningen och återhämtningen av krafterna gick förbluffande snabbt. Västen har skapat nya träningsmöjligheter inom friskvård, idrott och rehabilitering. En peppande instruktör och medryckande musik gör att du tar i lite extra. Duscha utan badkläder innan du hoppar i bassängen. Klassen är 45 min.

Den enda nackdelen är att det är väldigt sent på kvällen (19.15-20.00) och bara en gång i veckan. Förra fredagen tog jag ledigt efter lunch och stack iväg och simmade. Så skönt! Simmade 1 km och njöt hela tiden. Inte så mycket barn i simhallen, jag har väldigt ont av det höga ljudet så jag brukar bli lite smått tokig när det är mycket ungar. Trots att jag har min vattentäta mp3-spelare med bok i öronen.

Jag försöker också promenera så mycket det går. Ibland vill kroppen, ibland inte. Det är bara att inse sina begränsningar, för jag vet vad som händer när jag trotsar dem. Då blir jag straffad länge.

Fredag = frukost på jobbet. Måste göra i ordning det jag skall ha med mig (eget "bröd") och mellanmål. Ha en bra dag!

2 kommentarer:

  1. själv är jag född den 13 så har aldrig haft några problem

    SvaraRadera
  2. Vilken spännande träningsform! Häftigt också med en vattentät mp3. De få gånger jag simmat har jag alltid tröttnat eftersom jag inte kunnat lyssna på något ;)

    SvaraRadera