söndag 17 maj 2015

Älskade pappa - 2 år sen idag!

Gomorron. Tiden går. Idag är det 2 år sedan jag såg min pappa senast. Det känns som om det var 10 år sen eller igår, fast oftast känns det som om det var väldigt länge sedan. Jag undrar så när saknaden skall bli mindre? Här är några av mina favoritbilder på pappa. Han älskade att segla och fick se mycket på de 9 åren de seglade jorden runt. Och han älskade musik. Dessa 3 bilderna är verkligen min PAPPA. Älskar dig!!
Du är så otroligt saknad!!

Jag har varken haft ork eller lust att skriva på över 2 veckor nu. Skäms lite. Vad har hänt mer?Jag och kollegan I-M var och lyssnade på min kör i tisdags. De åker till Island nästa vecka och hade en liten föreställning med låtarna de skall sjunga då. Det suger verkligen i sjunga-tarmen och jag ser fram emot att börja till hösten igen. Orsaken till att jag inte är med nu på vårterminen är att jag ju skulle gått i terapi denna terminen också, men det rann ju ut i sanden. Så jag hade kunnat vara med och följt med till Island... Lite avis är jag allt, men samtidigt glad för jag vet inte om jag hade orkat.


I torsdags när det var röd dag satt Maggie och jag ute på altanen lite. Jag fick hjälp med ett svårt korsord :) Tyvärr är hon ju inte på långa vägar så kelig som Cornelia var, hennes favoritgrej var när jag satt i hammocken så att hon kunde ligga bredvid mig. Maggie hälsar bara kort på genom att lägga sig på bordet...


Det blev också en promenad till Plantagen och inköp av 12 st Tagetes som jag planterade i krukan på framsidan.


Igår var jag uppe på Ellös hos mormor över dagen. Eller rättare sagt jag kom fram 10.20 och åkte hem 15.35. Inte många timmar alltså. Men jag hann med att fika, gå och handla en liten medicinlåda i en presentaffär, hjälpa Marita att lägga upp båten på Blocket, lösa lite korsord och tjöta med mormor, datasupporta morbror en stund och äta middag. Mormor visade mattan hon håller på att väva till mig, visst är den fin? Och den är vävd av pappas kläder! Det betyder massor!!!


Maggie har ju en timerstyrd matskål, eller rättare sagt 2, som sitter ihop. Jag har länge varit på jakt efter en med 4 fack, så jag bara behöver ladda den en gång om dagen (hon äter 17 g mat 4 ggr dagligen). I veckan kom den jag beställt från zooplus. Den såg ju bra ut men började krångla direkt. Om ni tittar till höger om det öppna facket så ser ni ett litet lock. Det är meningen att det locket skall täcka facket, och det sitter fast med en liten hake. Det tog Maggie ganska exakt 3 minuter att fatta att om man la tassen på det locket så släppte haken. Alltså var fjärde facket obrukbart. De andra 3 kommer fram med en motor. Funkade bra. Igår morse innan jag åkte till Ellös fick hon mat klockan 5 som vanligt. Sen laddade jag skålen så att den skulle öppna klockan 11, 16 och 21.


När jag kom hem klockan 18.20 möttes jag av en MYCKET hungrig katt. Matskålshelvetet hade inte öppnat en enda gång! Alltså ingen mat klockan 11. Ingen mat klockan 16. Hon inhalerade 1,5 portioner på ett par minuter. Stackars Maggie. Kände mig som en urusel mamma. Sen när jag försökte kela med henne så spann hon inte på en lång stund. Hon var skitsur.


Här har hon börjat spinna. Skålen skall nu skickas tillbaka till Tyskland. Tror jag skall ta och köpa en till av de dubbla matskålarna jag har. De är individuellt timerstyrda, d.v.s. falerar en så finns det ju ingen anledning till att den andra inte öppnar, om inte batteriet är slut förståss... Fördelen med den jag köpte i förra veckan är att den var digital, den öppnade på exakt rätt tid. Den andra är ett sånt där vred man vrider på, det kan diffa på säkert en halvtimme åt varje håll.

Annars planerar jag vidare på mitt kalas, inbjudningar är utskickade på Facebook och mail. Jag hoppas verkligen inte att jag glömt någon... Hör av er om ni inte fått inbjudan men tycker att ni borde fått det :) Jag hade funderingar på att fixa allt själv, köpa på Martin Olsson (gross) men 2-4 personer kommer att komma redan dagen innan kalaset och sova över här. Då kan jag ju inte hålla på och fixa med mat hela tiden. Och jag får inte tillgång till lokalen förrän ett par timmar innan det öppna huset börjar.. Nej, det får bli catering. ICA Maxi här hemma har fina fat. Det blir nog bra!

Idag skall jag fortsätta datasupporta lite, morbror har fått en trojan och det fick jag inte reda på förrän en kvart innan bussen gick.. Och så skall jag hjälpa svägerskan lite. Tack och lov att program som TeamViewer finns, så jag kan koppla upp mig på deras datorer och supporta på avstånd. Sen skiner solen ute så jag hoppas jag kan sitta ute lite. Ryggen/höften spökar så det blir nog ingen långpromenad :(

Ha en skön söndag!

1 kommentar:

  1. Kramar till dig! Den 13onde maj var det 1 år sedan min pappa dog... Ja visst är det konstigt, på ett sätt så känns det som det var evigheter sedan man träffade honom på ett annat igår, som du skriver! Saknar så det gör ont varje dag, antar att det kommer vara så i om inte alla men iaf många år. Känns så orättvist att inte få alla de åren som man hade kunnat ha tillsammans! Fy vad jag saknar honom... ♡ Kram!

    SvaraRadera