lördag 30 maj 2015

Regn regn å så lite regn

Gomiddag. Jag vill ha VÅR. Jag vill ha lite värme och inte mera regn. Är det för mycket begärt? I övermorgon är det juni och vi har knappt sett tillstymmelsen till vår än. Gillar inte alls. Undrar om sommaren kommer att regna bort också? I alla fall sitter jag här i morronrock. Borde väl klä på mig snart, men det är kanske ingen idé. Ut lär jag inte gå i alla fall, det vräker ner. Åt lite fel frukost i morse (för lite proteiner) så jag har precis skakat mig igenom ett blodsockerfall och fick äta ett ägg och några skivor kalkon för att få ordning på det. Blir alldeles matt då det händer. Och skakig och svettig.

Vad har hänt sen sist? Pappa skulle fyllt 75 förra fredagen, men det fick vi ju inte fira eftersom han inte är här längre :( Jag tänkte i alla fall massor på honom. I lördags hade jag syrran och Marita här på tacos och så skulle de hjälpa mig att boka min Thailandsresa. Jag vet inte om jag har skrivit om den tidigare här, skriver ju så sällan nu för tiden. I alla fall fick jag en crazy idé i vintras. Istället för att åka till t.ex. Grekland i sommar skulle jag åka till Thailand över jul och nyår. Ensam som vanligt. Idén har växt och i början av april så la jag in om ledighet. Det blev 2 veckors ledigt för 5,5 semesterdagar. Jag hittade en bra flight som gick vid 19-tiden den 23 december. Då visste jag inte vart jag skulle än, men den skulle ta mig antingen till Krabi (via Frankfurt och Bangkok) eller Puket (via Frankfurt och Singapore). Bra att utgå ifrån. Jag vill vara med på jobbet den 23 december eftersom vi har en liten julavslutning då. Jag var ju inte med förra året, då var jag på väg till Teneriffa. I år (20 augusti) har jag arbetat på mitt jobb i 20 år, och det brukar uppmärksammas med en liten blomma. Det vill jag ju inte missa! Så att planet går på kvällen passade mig perfekt.

Vi började kolla på hotell runt Krabi och hittade ett jättefint. Men det var dyrt. Över 1000 kr/natt. Man skall ju bara sova där... Vi letade vidare och hittade ett som jag fastnade för, The Krabi Forest Homestay. 5.500 kr för 12 nätter. Perfekt. Flyget kostar 10.500 kr, så det blir en ganska dyr resa ändå...


Det har ingen pool, men stranden ligger inte så långt bort:


Jag hade lite krav: AC, wifi på rummet och gärna kylskåp. Allt finns här. Dessutom massa annat. De har spa och restaurang, så man kan köpa frukost där. Verkar mysigt. Jag gillar terrasserna i skuggan.


När jag vaknade på söndag morgon var det i smått panik: Detta är ju inte någon jäkla charterresa till Kreta eller att "åka hem" till San Francisco. Vad är det jag har gett mig in på? 3 flygresor åt varje håll dessutom. Gaah. Lite skraj faktiskt. Men men nu är det bokat och betalt. Om 207 dagar åker jag.

Och om 64 dagar åker jag till London. Har jag berättat det? Maria från Kalix, som jag lärde känna via bloggen, tar med sig sin dotter och så möts vi i London. Vi har bara träffats en timme tidigare. Jag känner inte henne men hon känner mig :) Det skall bli jättekul att åka dit och träffas. 3 dagar skall vi vara där. I början av augusti åker vi. Det är min sista semestervecka. Jag tar bara 3 veckor som vanligt, för att spara några dagar till julen. Jag tömde mitt semesterkonto helt när jag åkte till San Francisco för 2 år sedan.

När jag skulle bjuda på tacos i lördags så skulle jag testa en ny krydda som jag köpt:


Inget salt, inget socker och inga E-nummer. Alla 3 ingredienserna finns det ju rikligt med i vanlig tacokrydda. Idén var ju så bra. Men FY FAN vad illa den smakade! Helt oätbar. För det första smakade det inte alls som tacofärs skall. Inte den där goda smaken av spiskummin som "är" tacokrydda. Sen smakade den pulver, som om man stoppade ner tungan i en påse med kryddor. Stark (inte stark på det sättet som jag gillar), torr och äcklig smak och konsistens. Som tur var så stekte jag färsen flera timmar innan den skulle komma, så det var bara att gå bort till Maxi och köpa mer färs. Riktiga kryddor hade jag hemma. Maten smakade nu precis som den skulle och det var väldigt gott. Det var länge sedan jag åt tacos, det är ju inte en rätt som man gör till sig själv precis.

Men vad skulle jag göra med de 800 g färs jag nu hade stekt upp? Min tacogratäng var ju en idé, men jag var tvungen att göra något med färsen för att den inte skulle förstöra gratängen. Jag tog en hel burk med vitlökskvarg (jag blandar min egen med tzatsikipulver, lite olja och lite rödvinsvinäger) för att späda ut den fräna smaken. Sen tog jag nästan en hel burk med mild salsa, för att den inte skulle vara så torr. Sen tog jag 2 msk Stevia för att öka sötman. Konsistensen blev mysko, mer som en mousse än färs, men nu var det ätligt! Jag kokade en sats av min grönsaksröra, bredde ut färsen i en långpanna, på med röran och massa ost och så in i ugnen. 10 portioner blev det. Frysen var redan full av all mat jag lagade för ett par veckor sen, men jag lyckades knö in burkarna.

Måste ju som vanligt ha med minst en bild på Maggie... här ligger hon och psykar mig strax innan det är dags att få kvällsmat.


Hon råstirrar på mig... men kl 22 är det som gäller. Inte tidigare. Hon får ju 4 x 0,5 dl mat om dagen (ca 17 g/portion) och då kan jag inte rucka för mycket på mattiderna. Nu har jag köpt en dubbelskål till, precis som den hon redan hade, så jag kan programmera alla dagens 4 mål en gång om dagen. Smart. Och varje skål har ett eget batteri, så om ett batteri skulle ta slut så öppnas åtminstone nästa skål. Inte som när jag testade den andra skålen häromveckan, som inte öppnade alls när jag var borta över flera måltider...

Oj! Det har slutat regna! Kanske jag skulle hinna med en promenad? Jag har inte promenerat så mycket på sista tiden för ryggen och höften har klagat. Men en liten en kanske? Om jag hinner innan det börjar igen... Ha en bra helg!

1 kommentar:

  1. hej där kul o se att du skriver lite. låter som en trevlig plan att åka till Thailand dit har jag velat åka med men blir väl inget av med det nu :) Gillar inte tanken på att resa själv :( söt kisse

    SvaraRadera