tisdag 2 juni 2015

2 juni 2010

Gomorron. Idag för 5 år sedan vaknade jag upp i en säng på sjukhuset i Frankfurt i Tyskland. Väldigt nervös, jag hade knappt sovit på hela natten. Detta var dagen jag skulle göra min Gastric By-Pass. Strax efter 7 fick jag lugnande och tuppade av direkt. Meningen var ju att jag skulle vara vaken ända ner till operationssalen och själv hoppa över till båren, men jag är lite känslig för lugnande mediciner och vaknade många timmar senare på intensiven. Ångrar jag att jag gjorde operationen? Nej. Men jag undrar så hur det hade blivit om jag gjort den i Sverige och fått vård efter. Fått träffa dietister och läkare. Nu fick jag klara mig själv och jag undrar så om slutresultatet blivit annorlunda.

Jag har under dessa 5 år blivit bekant med många opererade. Många som det har gått väldigt bra för men också många som idag har väldiga problem. Näringsbrister och andra fysiska problem; kräkningar dagligen med mera. En som just genomgått sin 20:e operation efter GBP, allt på grund av problem med att överhuvudtaget behålla maten. Här sitter jag med ca 25 kg kvar till målvikt och är ändå ganska nöjd. Visst, jag har mått skit de senaste 2,5 åren och i och med det gått upp 8-10 kg. Men jag har i alla fall gått ner 35-40 kg sedan operationen då för 5 år sedan. Jag gick ner 25 kg direkt med min GBP, resten har jag tagit med Dukan. Jag vet att jag kan gå ner med Dukan, jag skall fortsätta med det sen när jag mår bättre. Men bara vetskapen om att jag kan är en otrolig lättnad.

Ett collage som mamma gjorde för 3 år sen:


Nu är jag inte lika "liten" som den högra bilden, men lååångt ifrån de andra två. Tack och lov. Jag verkligen hatar före-bilderna, men de är nyttiga att se. Jag skall ner en bit till, det har jag gett mig fan på.

Så grattis till mig på femårsdagen!

3 kommentarer:

  1. Så strongt gjort!!

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat! Vilken speciell resa du gjort! Jag vet inte hur det är att göra gbp överhuvudtaget men jag kan tänka mig att göra det på egen hand var en otrolig utmaning!

    SvaraRadera