fredag 19 juni 2015

Trevlig midsommar!!

Gomorron. Jag vill önska er alla en Trevlig Midsommar med denna bild. Den tog jag för ett antal år sedan och jag har säkert visat den förr :)


Snart blir jag hämtad av bror och svägerska, vi skall alla åka upp till Ellös. Maggie också. I en annan bil kör syster, svåger och systerson. I morgon kommer en av brorsdöttrarna med pojkvän, och uppe på Ellös finns redan styvmor. Mormor, moster med flera kommer att fira för sig, men jag och Maggie skall som vanligt sova inne hos mormor.

Jag har med mig en rulle nät, så att jag kan näta in lite mer av mormors trädgård. De byggde en kompost förra hösten, och den hoppar Maggie upp på och sedan kan hon komma ut på andra sidan staketet. Hon rymde en gång i julas. Nu skall jag se till att det blir rymningssäkert!

Vi åker hem igen på söndag, men sen kommer vi ju tillbaka när min semester börjar i slutet av juli.

Förr-förra helgen var det Promenadloppis här i mitt område. Jag hade tagit fram massa kläder och andra saker att sälja. Satte upp ett litet stånd på min lilla altan på framsidan och fick lite besök. Men jag sålde inte mycket, bara en skjorta. De som bor mer i mitten av området (det är ett stort område) hade mycket fler besök. 105 hus var anmälda, men vi som var i utkanten hade det lite skralt med besök som sagt. Värst var det för de som bor bortåt Änggårdsbergen till, några av dem fick inte ett enda besök!

Jag hade ju ändå tagit fram och strukit alla kläder, så på söndagen la jag upp 28 auktioner på Tradera. När klockslaget för auktionernas utgång började närma sig var fortfarande ca 15 auktioner utan bud, så då tog jag bort dem. Då kostar de ingenting. Resterande auktioner gick ganska bra, sålde 7 saker i slutändan och fick in 600 kr. En gammal surfplatta från 2011 drog in 345 kr, betydligt mer än vad jag hade väntat mig.

Annars har ingenting hänt. Kalaset närmar sig med stormsteg och nu verkar det bli 50-60 personer som kommer. Det skall bli så kul! Bland annat skall jag få träffa en av mina två sysslingar för första gången. Lite pinsamt att vi aldrig har setts, i alla fall har jag inget minne av att vi har setts tidigare. Hans syster och jag gick i parallellklass i ett år på gymnasiet, men vi hälsade aldrig på varandra... Galet.

Jag vet var jag skall beställa catering och det mesta är planerat på pappret, men det skall ju utföras också. Nästa lördag får jag lite hjälp av min styvmor, sen får jag nog be om lite mer hjälp under veckan. Jag har också bokat tid för fotvård nästa lördag, sån där lyx som man sällan unnar sig. Jag har varit hos denna tjejen tidigare och man går verklige på moln när man går därifrån. Onsdagen före min födelsedag skall jag till frissan för klipp, färgning och slingor. Fötter och hår kommer alltså att vara fint när jag fyller år! Alltid nått :)

Ute är det typiskt midsommarväder. Mörkt och grått och kallt och regnigt. Ger mig katten på att det kommer att vara soligt och fint i morgon... Så typiskt. Hoppas nu inte att alla som skall uppåt Orust/Tjörn har samma tanke om att åka nu på morgonen, för då lär vi bli sittande i köer.

Ha en skön Midsommar! Och ta det lugnt med sillen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar