tisdag 30 juni 2015

5 dagar kvar

Gomorron. Solen skiner ute. Är det så att det vänder nu? Kan sommaren tänka sig att hälsa på och stanna ett tag? Pretty please? I förrgår skulle söndagsvädret bli 29°C och strålande sol. Igår skulle det bli 22°C, mulet och regn på förmiddagen. Undrar hur det blir... det skulle vara så trevligt om vi kunde sitta ute på kalaset.

Kalaset ja. Det är väl det som uppfyller mina tankar mest just nu. Att det skall vara så mycket logistik! Igår beställde jag 66 portioner med mat från ICA Maxi catering. Och 10 surdegsbaguetter och 5 kg fransk potatissallad. Och bad dem lägga undan 12 st Frödinge kladdkakor. På söndag skall grädde och jordgubbar inhandlas, tillsammans med ost och smör.

I fredags var jag och Marita och handlade allt som inte var färskvaror. Vi var på bolaget och handlade lite:


Så här ser det ut i min hall:


Jag är helt övertygad om att jag kommer att få massa mat över, så det gör nog ingenting att jag har beställt mat för 66 personer men gästlistan nu är 69 personer. Eller nått. Har tappat räkningen lite... Jag tycker att det är så otroligt roligt att så många vill komma! Jag tog i från tårna när jag bjöd in massa folk, eftersom jag i vanliga fall mer eller mindre får muta folk för att de skall komma till mig på min födelsedag. Så är det att fylla år vid denna tiden på året. Hade aldrig kunnat tänka mig att så många skulle tacka ja. Önskar bara att alla inte kommer samtidigt (det är öppet hus) så att jag verkligen får en chans att säga hej till alla ordentligt. Det kan ju bli lite rörigt om många kommer samtidigt...

Förr-förra helgen var det midsommar och den spenderades på Ellös. Med styvmor, syster, svåger, systerson, bror, svägerska och på lördagen även med ena brorsdottern med ny pojkvän. Så mysigt! Jag och Maggie bodde inne hos mormor, men jag åt hos styvmor och spenderade mesta tiden där.


Världens lyckligaste katt som inspekterar sitt revir.


Tröttnar aldrig på utsikten från mormors altan.


Eller den från styvmors altan...


På midsommarafton var vi på ängen vid badplatsen och tittade på alla som dansade. Vi köpte lotter och kokt korv med bröd eller våffla med sylt och grädde. Vädret var soligt och det kom endast en liten skur precis innan vi skulle äta vår sill, så vi valde att sitta inne. Men annars satt vi mycket ute under helgen, det var tidvis väldigt varmt!

Och i lördags fyllde bästa systersonen Vincent 16 år. Massa på kalas hos syrran och det var lika trevligt som vanligt.


Kan inte fatta att den där "lille knodden" är 16 år, han var ju 2 alldeles nyss...

Nu måste jag rusa till jobbet! Återkommer i helgen! Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar