tisdag 14 juli 2015

Bättre sent än aldrig...

Gokväll. Oj vad detta blogginlägget har gett mig dåligt samvete. Att jag inte skrivit det alltså. Men det tog emot så mycket eftersom jag visste att jag ville ha med massa kort, och då blev det plötsligt så jobbigt... Men nu har jag tagit mig i kragen idag och inte bara beställt tackkort utan också lagt upp ett album på Facebook (endast synligt för de som var med) med massa kort från kalaset. Jag vill inte lägga upp bilder på någon annan än mig här, så ni får föreställa er hur trevligt vi hade det.

Dagen var hur perfekt som helst när det gäller vädret. Kanske till och med FÖR varmt. Fast så får man väl inte säga... Jag ser i alla fall högröd ut på alla bilderna, men det får jag bjuda på. Jag svettades kopiöst, men det gör jag alltid när jag är varm, speciellt i ansiktet. Jag var också väldigt uppe i varv av stress och lite nervositet, men jag tycker allt löpte bra som det var.

Några i familjen kom ner till scoutlokalen (där jag hade kalaset) tidigare och hjälpte till. 2 som skall nämnas extra speciellt, och som inte är familj, är Mia och hennes mamma Gun. Gun erbjöd sig, via Facebook, att hjälpa till i köket då jag efterlyste hjälp. Mia följde med "på köpet". Trots att hon var nyopererad i foten och gick på kryckor så hjälpte hon till. Det betydde så otroligt mycket att jag kunde släppa ansvaret för köket på dem. TACK! Och inte fick jag lov att betala dem heller, som jag hade tänkt och lovat. Inte ens ge dem en flaska vin var. Så jag har satt in pengarna som jag hade tänkt ge dem till Min stora dag istället. Jag är månadsgivare där och tycker att de gör ett förträffligt jobb för våra sjuka barn. Jag antar att de tackar för bidraget :)


Svägerskan hade pyntat white-boarden.

Nåväl, maten hämtades, det var massor med mat. Så mycket har jag aldrig handlat för på ICA Maxi tidigare :)


Detta kallades för Maxi-fatet. Sallad hade jag också köpt, och så hade jag beställt Fransk potatissallad. I sista sekunden kom vi på att det skulle vara en sås till (ingick inte i beställningen) så det hade vi också.


Här är Medelhavsfatet.


Surdegsbaguetter med smör och ost fanns också.


Till efterrätt var det kladdkaka, jordgubbar och grädde.

Mat blev det över. Massor. Jag beställde 66 portioner mat till ungefär lika många personer. Det var åtminstone 15 portioner över. Misstänkte att det skulle bli så men jag vågade inte chansa. Hur kul hade det varit om inte alla hade fått mat?

Vi åt och umgicks, fast jag hann inte sitta ner så himla länge åt gången. Det var öppet hus så folk droppade in. Många som kom ser jag ofta. Andra som kom ser jag mer sällan. Och några hade jag aldrig träffat. Detta inkluderar en av mina sysslingar med fru och son. Så kul att äntligen ses!

Sen var det paketöppning. Oj vad massa paket jag fick!


Säg hej till publiken! Hjälp vad svettig jag är!


Presentbordet.


Här berättar jag att mormor har vävt en matta till mig av pappas kläder. Jag ser ut som ett UFO... men å så glad jag blev. Jag visste om detta tidigare, men jag hade inte sett slutresultatet.


Här är mattan på plats i badrummet. SÅ FIN!!

Om någon är intresserad så kan jag visa presenterna. Men jag talar inte om vem jag fick dem av :)


Ett halsband i silver och ett armband i roséguld. Eftersom jag bara har silverringar, och nu fick ett silverhalsband, sa givaren att jag fick byta armbandet om jag ville.


Det gjorde jag häromdagen till detta.


Massa blommor. Den lilla keramiksaken längst fram gjorde jag när jag var 6 år, nu fick jag tillbaka den :)


En pussellampa från IKEA. Se nedan hur den blev när jag satte upp den.


Hopfälld.


Utfälld.


Massa läckra ljus i min absoluta favoritfärg!


En blueray-spelare.


Handarbete från flera olika personer: härliga stickade strumpor, ljushållare och tändsticksask och maskinbroderade handdukar.


Vin, Moët och hemmagjord Flädersaft.


Ett olivträd.


En mycket smart grenkontakt som jag efterlyste på FB för ett tag sedan. Givaren tänkte bygga en själv, men det visade sig att det fanns på marknaden. Alltså en grenkontakt där inte alla uttag blir strömlösa när man trycker på knappen. Denna har jag nu satt upp vid sängen så att lampan och väckarklockan alltid har ström, men laddarna och extradatorn får bara ström när jag sätter strömbrytaren på ON.


Så här smart satte jag den.


En fin filt att ha på stranden (Thailand) med ficka under så man kan gömma sina värdesaker.


Pengar, presentkort på IKEA, Naturkompaniet, iems och Upper House (Hotell Gothia här i stan med spa, restaurang och hotell).


En parasollfot med låsbara hjul.


Och vackra tekoppar.

Hoppas verkligen jag fick med allt nu. Så mycket fint! Tack än en gång!


Edit: Givetvis missade jag en sak... Denna fina glasskulptur med ljuskälla under. Sorry...

Jag var i alla fall helt slut på kvällen och mer eller mindre död på måndagsmorgonen. Jag gick in till jobbet vid fikat, men var som i en dimma hela dagen. När anspänningen släppte var det som om någon drog ur korken. 5 minuter efter jag kom hem från jobbet på måndagseftermiddagen sov jag. När jag vaknade på tisdagen och såg röran i lägenheten (alla presenter och alla kalasprylar) och insåg att städerskan skulle komma dagen därpå, fick jag lite panik. Jag messade henne och ställde in, så nu kommer hon i morgon istället. Nu har jag hunnit plocka undan/sätta upp allt och ställt sakerna där de skall vara.

Tack för att ni orkade ända hit :) Nu skall jag plocka undan det sista så att lägenheten kan bli städad i morgon. 3 arbetsdagar kvar till semester!!! Vi hörs från Ellös nästa gång. Åker dit någon gång nästa vecka (när det går en bil upp). Maggie och jag längtar verkligen upp. Sen stannar jag där till lördag 1/8 då jag tar bussen hem. Lämnar Maggie där. Söndag 2/8 åker jag till London i 3 dagar, med Maria som jag lärt känna via bloggen. Känns lite mysko. Hon känner mig (hon har läst min blogg i alla år) men vi har bara träffats en timme... Men hon säger att vi kommer att trivas tillsammans :) Hennes dotter skall med också.

Ha det bra! Vi hörs.

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag! Grattis i efterskott!
    Å i Norrköping

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag undrar vart du fick tag i sådan grenkontakt som du har fått? Jag söker efter något liknande ett bra tag utan resultat.
    Mvh W

    SvaraRadera
    Svar
    1. http://www.clasohlson.com/se/6-v%C3%A4gs-grenuttag-Brennenstuhl/36-1041

      Radera