söndag 5 juli 2015

Hurra för oss på våran dag!

Gomorron! Här har det varit lite dåligt med sång från vissa håll... jag sjöng för Maggie (som alltså fyller 5 år idag), men hon ville inte sjunga för mig... Knepig katt :)

Jag kom på igår att jag ville ha en lite skojig profilbild på Facebook idag, så jag bad mamma fixa en. Hehe... vi ser inte kloka ut någon av oss:


Hon ser väldigt sur ut....

Vilken underbar dag jag hade igår! Ganska tidigt på morgonen gick jag iväg till Maxi för att handla det sista (förutom det vi hämtar där idag). Givetvis glömde jag mjölk till kaffet, så det får jag inte glömma idag. Sen hem och flera timmars altanhäng. Det var så varmt att jag var tvungen att ha fläkten på därute. Löste korsord och spelade spel. Jag spelar 2 spel som heter Monster Busters och Monster Busters: Hexa Blast, och när jag öppnade dem igår morse så fick jag fria liv i en hel vecka (spelet är kopplat till mitt FB-konto så de vet när jag fyller år). Spelade som en galning :)

Maggie tyckte det var lite väl varmt ute, så hon sprang in och ut hela dagen.På eftermiddagen kom Marita och vi körde ner allt som stod i min hall till Skutan (lokalen vi skall vara i idag). Sen hem igen för mer altanhäng. Vid 19 kom goda vännen Viveka med maken Lasse och vi grillade kyckling. Den serverades med potatis, sallad, dressing och kvarg. Så gott! Den ser lite svart ut på bilden,  men den var gudomligt god.


Sen till efterrätt åt vi jordgubbar och glass. Viveka och Lasse hade varit ute och seglat i ett par dagar, så efter maten höll de på att somna (man blir otroligt trött av att vara ute i friska luften hela dagarna). De åkte hem strax efter kl 22. Jag kunde inte gå in än, det var så skönt ute. Luften doftade av kaprifol och både jag och Maggie njöt. Jag satt och kollade på ett avsnitt av min serie på surfplattan och Maggie bara låg på rygg och hade det bra. Efter en dryg halvtimme kom en massa mygg och då fick vi ge upp. Fast det var inte lätt att få in henne... Det var en underbar födelsedagsafton! Ett ord som jag fick lära mig förra veckan av svågerns mamma, ett mycket bra ord tycker jag :)

I onsdags var det dags för "den årliga hårklippningen". Jo, jag klipper håret oftare än så, i alla fall en gång till... men en gång om året går jag till frisören för att dessutom färga och slinga.

Här är jag nyklippt och nyfärgad och håret skall torka en stund:


Sen var det dags för slingorna. Man ser ju högst suspekt ut när man har en sån här "kondom" på huvudet...


Här är slutresultatet. Det blev kort (kortare än vad det ser ut att vara på denna bilden) men jag blev faktiskt riktigt nöjd.


Jag kan fortfarande ha en tofs (mycket viktigt då jag får panik när jag blir varm i nacken) men den är inte mer än några cm lång :)

Klockan 10 kommer Marita och hämtar mig, då skall vi åka och köpa 10 kartonger jordgubbar. Sen ner till Skutan och göra i ordning. Vännerna Anders och Lilian hade fest i lokalen igår kväll, så många av borden är redan framställda på rätt ställe. Vid 12 kommer bror, svägerska, vår mamma och svägerskans mamma och då åker vi ett gäng till Maxi och hämtar all mat. Morsorna stannar i köket och vispar grädde och sköljer jordgubbar. Sen hoppas jag att det blir tid för lite andrum, och helst en dusch, innan folket börjar komma vid 2. Hoppas verkligen inte att alla kommer på en gång. Nu har jag sagt det så många gånger att det kanske blir så att inte en enda kommer klockan 2 :)

Jag återkommer med rapport om hur dagen var. Inte ikväll, för jag får en nattgäst. Alice från Stockholm sover över. Men i morgon kväll eller tisdag morgon! Ha en bra dag! Vädergudarna verkar vara på min sida idag!


1 kommentar:

  1. Stort GRATTIS ! Hoppas du får en supertrevlig dag/kväll

    Kram från småland

    SvaraRadera