fredag 18 september 2015

Höststorm

Gomorron. Det blåser så det sjunger i knutarna och ovanför köksfläkten. Jag har en sur katt som vill gå ut, men jag vägrar öppna dörren. Nu är det verkligen höst. Hoppas jag snart får min nya jacka, för nu är den gamla snart för tunn.

Igår var det kören och vi tog upp en av mina favoritlåtar, Frida Hyvönens Birds (Länk till Spotify). Det var länge sedan jag var med och sjöng den, det var innan jag tog mitt första uppehåll (har tagit två). Denna är i alla fall jättego att sjunga, men fy katten vad mycket text det är att lära sig igen. Bra att den versionen vi sjunger är såpass likt originalet att jag kan ha denna att träna text på. En annan låt vi tränar på är Timbuktu's Allt grönt. Igår var det en av tjejerna som sa att hennes dotter påpekat att den handlade om att röka marijuana... Gör den det? Eller kan man tolka den annorlunda? 3-5 mars nästa år skall vi ha flera föreställningar, vad de skall handla om har vi ingen aning om än, men det är kul att ha något att se fram emot!

För 2 veckor sedan, när vi åkte hem från kören, pratade jag och körkompisen A om att vi båda ville se The Real Groups jubileumskonsert den 18 oktober. Vi skulle höras senare, men det rann ut i sanden. Igår pratade vi om det igen, och hon sa att både hon och hennes man ville gå. Jag frågade om jag kunde hänga på, det är så tråkigt att gå på sådant själv. Det fick jag :) Direkt när jag kom hem bokade jag 3 biljetter till oss. 1,5 vecka senare skall jag och Marita gå på Sångensemblen Amandas konsert med Senegalisk musik. Jag skall alltså vara väldigt musikkulturell i oktober :) De biljetterna bokade jag före sommaren. Måste nog leta lite i helgen efter dem, det slår mig att jag inte har en aning om var jag la dem... å jag och mina säkra ställen... hoppas jag har kvar mailet så jag kan skriva ut dem igen om jag inte hittar dem. Jag är hopplös!!

Jag behöver lite orkidé-råd. Jag fick 2 st orkidéer på min födelsedag. Jag har haft orkidéer tidigare, men oftast lyckas jag ta död på dem med en gång. Den ena lever och frodas och är väldigt fin:


Den andra däremot... den har precis tappat den sista blomman. Nu vet jag att den inte är död än, utan bara vilar.


(det är jag i den röda ramen bakom blomman...). Men skall jag låta den vara som den är och vattna den som den andra, eller klippa ner den? Hur mycket i så fall? Skall den ha mer eller mindre vatten än den som blommar? Här är en som definitivt inte har några gröna fingrar... Jag fick flera blommor när jag fyllde år, och de flesta lever fortfarande. Kors i taket!!

Snart helg. Jag skall pilla med mina talböcker i helgen, organisera, ladda ner lite fler (hrmf) och konvertera dem. Med tanke på hur vädret är idag så passar det bra med en helg där jag inte behöver gå utanför dörren :)

Madame M var lite sur på mig igår. Jag laddar ju hennes matskålar varje morgon vid 7-tiden, så att de öppnar sig kl 11, 17, 23 och 05. Ca 17 g eller 0,5 dl mat varje gång. Ungefär 2 h före nästa matskål öppnar börjar hon med sina inbrottsförsök. I vilket fall så var jag uppe på Maxi på lunchen igår och hämtade ett paket (en av brorsans födelsedagspresenter) och köpte plocksallad. Tanken var att jag skulle gå tillbaka till jobbet och äta salladen. Halvvägs tillbaka slog det mig att jag helt glömt ladda matskålarna på morgonen. Klockan var nu 12.30. Snabb promenad hem (jobbet ligger mitt emellan Maxi och mitt hem) till en mycket hungrig katt. Hon slängde sig på maten, sen kom hon demonstrativt in i arbetsrummet och hoppade upp på fönsterbrädan och satte sig med ryggen och rumpan mot mig. Hon riktigt demonstrerade hur sur hon var. Då stod matte inte så högt i kurs!

Hoppas ni får en skön fredag, mitt i stormen.

4 kommentarer:

 1. Klipp bort det som är torrt på stängeln. Så brukar jag vattna lite mindre tills jag ser att det är en ny på väg. Det dyker upp när man minst anar det. 😊
  Tre ligger helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips!!
   Vad betyder "Tre ligger helg"???

   Kram

   Radera
  2. Haha...det skulle stå:Ha en bra helg! 😂😂😂

   Radera