måndag 21 september 2015

Lite sen...

Gomorron. Tack mamma för att du ringde och väckte mig 6.10. På mobilen står det att jag missat ett alarm (5.10), men jag måste ju också ha missat 5.00 och 6.00.... Och gott att jag duschade igår kväll så att jag slipper det nu :)

Vilken härlig slappehelg jag har haft. I lördags handlade jag, löste korsord, tvättade mina kläder, lagade en omgång teriyakikyckling till och hade besök av f.d. kollegan H med 2 döttrar. Jag fick en påse av mitt favoritte (Heta stunder) och inbjudan till en middag på Thairestaurang, i försenad födelsedagspresent. Jag bjöd på te och mackor och Maggie var ovanligt social och lät sig petas på.

Förra gången jag gjorde teriyakikycklingen hade jag en flaska sås som jag använde (jag sa att jag skulle göra den själv men tyckte det var bättre att använda den jag hade först), men nu gjorde jag den själv. Det blev jättebra! Gott att veta att det inte blev så sött som den köpta såsen. Här är receptet (jag hade Stevia i istället för socker). Först när jag var klar såg jag att den skulle kokas, det gjorde inte jag. Gick ju bra ändå. Jag undrar vad man "tjänar" på att koka den? Någon som vet? Det enda var att den var lite salt, jag har väldigt svårt för salt. Men jag gjorde 2 satser och hade inte tillräckligt med japansk soya, så sista halva dl fick bli kinesisk. Den kanske är saltare? Som vinäger använde jag i alla fall japansk risvinäger. Och givetvis använde jag mer vitlök än receptet sa...


I grytan hade jag, förutom vitkål, morötter, champinjoner och chili, något jag aldrig testat förut. Jag hade i en påse med ICAs röd råkostsallad. Med rödbetor, vitkål, morötter och fresiasallad. Funkade perfekt. Den höll på att bli dålig så jag slängde i hela påsen. Inga problem med sallad i grytan :)

I går satte jag igång tvättmaskinen det första jag gjorde på morgonen. Lakan och örngott åkte in. Sen de följande 4 maskinerna så tvättade jag alla mina kuddar och mitt täcke. I soffan har jag 4 kuddar och i sängen likaså, så det är ju en del. Tvättmaskinen och torktumlaren fick verkligen bekänna färg, de gick konstant i 10 timmar. Sen var det gott att krypa ner (nyduschad) med rena lakan, täcke och kuddar. Himla synd bara att nytvättat dun inte alls luktar nytvättat...

Igår anslöt jag också min nya dockningsstation, exakt likadan som den gamla (en av kontakterna hade slutat funka på den gamla). Jag är så förbannat trött på alla sladdar på skrivbordet, så jag gjorde en lösning som blev lite bättre i alla fall.


Grejen är det att när städerskan kommer så tar jag bort tangentbordet och roller-mousen (och datorn så klart, men den tar jag ju bort vid andra tillfällen också), så de sladdarna kan jag inte trä in i korgen (som jag gjorde med de andra). Men de ligger inte och dräller på bordet i alla fall. Nu skulle jag bara vilja komma på hur jag skall kunna hänga upp högtalarna också, så jag får bort dem. Inte blev det vackert, men det blev i alla fall bättre... Glömde fota hur det såg ut innan, jag lovar att detta blev bättre.

Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar