onsdag 14 oktober 2015

Ångrar mig

Gomorron. Undrar när de skall sätta på värmen här? Lite kallt just nu... i och för sig inte så konstigt då altandörren är öppen lite, men jag sitter i andra änden av lägenheten. Elementen ger ingen värme i alla fall.

Jag har nog ångrat mig när det gäller parasollen. Den är helt enkelt för stor. Jag försökte hantera den igår och jag kan knappt lyfta den, än mindre fälla upp den själv. Så här mycket plats tar den när den ligger på golvet i mitt förråd. Garderobsdörrarna går inte att öppna.


När jag svarade på annonsen var det en annan tjej som också var intresserad. Jag har nu kontaktat henne för att se om hon fortfarande är intresserad, annars får jag väl lägga ut den i gruppen själv.

Igår gick jag en halvtimme tidigare från jobbet för att få lite support på ett gratis backup-program som jag försöker använda. En kille från företaget, han sitter i St Petersburg, skulle koppla upp sig mot min dator via TeamViewer. Han försökte hitta fel och kollade på mina inställningar, och samtidigt chattade vi. Han behövde lite hjälp med svenskan i min dator ibland. Jag tror vi var klara vid 19-tiden... Han behövde förflytta sig från jobbet och hem mitt i allt, och då passade jag på att göra lite ärenden också. Backup:en har stått på i natt, och tyvärr misslyckades den återigen. Men han hade lite andra tips på hur min dator skulle bli snabbare och stabilare, och det skulle han tydligen hjälpa mig med också :) Snacka om service!

När jag var ute så hämtade jag bland annat ett paket med knivar som jag köpt från Let's deal.


Mina gamla knivar var inte mycket att hänga i  julgranen. Dessa betalade jag 199 kr för, ordinarie pris (enligt Let's deal) är 1.199 kr. Jag googlade och hittade dem för 799 kr tror jag, men det var ändå ett bra pris. Testade en av knivarna när jag gjorde kycklingsallad igår kväll, och den låg bra i handen och skar bra. Snyggt med rött också. Lite wild and crazy :)

I helgen felanmälde jag min torktumlare för x:te gången (i alla fall andra på 2 veckor), den låter fruktansvärt tidvis. Igår ringde "min" reparatör och sa att det nog var dags för en ny torktumlare. Jag försökte fjäska till mig en ny tvättmaskin också, och det tyckte han att jag skulle få, men det gick inte fastighetsägaren med på :( I alla fall får jag min nya torktumlare idag på förmiddagen, och sen är det så smart att min städerska äntligen kommer (efter att ha varit ute och rest och inte varit här på 5 veckor) och då kan hon städa upp efter honom :)

Jag tog ut tvättkorgen ur badrummet och flyttade kattlådan till där den stod tidigare, så att han skulle få mer svängrum vid bytet. Oj vad mycket större badrummet känns! Funderar på om jag inte skall försöka hitta en tvättkorg som går in mellan toan och underskåpet, det är 35 cm brett där.


I vanliga fall står Maggies låda mycket närmare i bild och badrummet känns mycket mindre. Någon som har en idé om var man kan hitta en tvättkorg som går in på 35 cm bredd, hör av er. Just nu står den i sovrummet, och det är ju inte så praktiskt.

Igår när jag gick omkring och plockade undan allt löst inför städerskans besök, följde Maggie efter mig. Till slut gav hon upp och la sig mitt på köksgolvet:


Jag tycker hon ser så lustig ut när hon ligger så här!

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så frös jag något fruktansvärt. Tog fram de fina strumporna som Maritas "gamla" kompis L gav mig i födelsedagspresent. De var perfekta att ha på sig i natt, men det får inte vara varmare i sovrummet än det var igår, för jag var väldigt varm om fötterna när jag vaknade.


Visst är de fina?

Ikväll blir det Yinyoga igen. Det skall bli spännande att se hur det går med skrutt-kroppen denna gången. Jag hade ju en del ont i axeln efter förra gången, och hade tänkt ta det lite lugnt med de rörelserna idag, men jag vet inte. Jag har ju fått 2 olika tabletter att testa av vänner, och jag har bara testat den ena än så länge. Jag vill ha testat båda innan telefontiden med doktorn nästa vecka. Han måste skriva ut något till mig, och då är det ju bra om jag har en idé om vad och vet om det funkar. Får se hur jag gör.

Ha en bra onsdag! Kan meddela att det idag är 71 dagar kvar till julafton, och det vet jag eftersom det är 70 dagar kvar tills jag åker. Julen skiter jag i, så den räknar jag inte ner till :)

3 kommentarer:

  1. Min tvättkorg är liten. 39 cm x 26 cm och 50 cm hög.
    köpt på Ica Maxi. Kan skicka kort ikväll om du vill.
    Kram

    SvaraRadera