fredag 16 oktober 2015

Fredag!

Gomorron. Nu har jag stängt av Programkontroll, som var den som krånglade i mitt antivirus igår. Jag har skickat iväg en fråga till Panda, men under tiden "lever jag farligt" och har nu stängt av funktionen. Meningen skall väl vara att man blir varnad om OKÄNDA program vill köra på datorn, inte de vardagliga processerna?! Inte katten kan jag namnet på alla processer som körs i datorn, så att jag kan skilja "the good from the bad". Knepig funktion.

Nåväl. Fredag idag. Hela helgen framför mig. Inte en endaste plan förrän kl 15 på söndag. Då blir jag hämtad av körkompisen A med man J, och så åker vi in till stan och Lorensbergsteatern för en konsert med Real Group (här är en länk till en film på YouTube där de sjunger jazz). De sjunger bara acapella (alltså utan musikaliskt ackompanjemang) och alla musikstilar. Det skall bli väldigt kul att se dem, det var nog 20 år sen sist. Denna konsert är deras 30-årsjubileum.

Igår var det kören. Härligt som vanligt. Vi sjöng så mycket (och så bra) att vi helt glömde bort att ta paus vid 20. Tidigare på terminen annonserade "fröken" att nästa torsdag skall hon vara på annat ställe, och torsdagen därpå är det höstlov, då kan hon inte heller. Höstlovstorsdagen hade jag redan uppbokad, då Marita och jag skall gå på en annan körföreställning, denna gången med Sångensemblen Amanda. Och nästa torsdag passar jag på att ta lite ledigt (fredagen och en halvtimme på torsdagen) och åker upp till Ellös. Jag blev lite förvånad igår då det snackades om att vi skulle ha stäm-rep nästa torsdag, det hade jag helt missat. Men det var tydligen inte bara jag som gjort upp andra planer.

Jag vet inte varför jag alltid fryser så mycket. Hemma har jag ofta på mig en morronrock ovanpå kläderna, bara för att det är så kallt. Mölndalsbostäder är lite snåla med värmen, den är inte påsatt än, och sen blir ju inte saken bättre av att jag ofta har altandörren på glänt så att Maggie kommer ut på altanen. I alla fall hittade jag en slags krage på Maxi när jag var där i onsdags. Den såg så skön ut att jag köpte den.


På jobbet går jag omkring med en scarf/halsduk virad 3 varv runt halsen, för att värma axeln/sidan av halsen där jag har ont. Denna verkar onekligen smartare, får se om jag köper en till. Den är SÅ mjuk och skön!

Jag har handlat lite mer inför min Thailandsresa. Fick tipset av kompisen H om solskydd med inbyggt manetskydd. Det kan ju inte skada.


Den finns på Apoteket. Jag hade tur att det var halva priset nu också, 79 kr tror jag att jag betalade för den. Jag gick in på Apotekets hemsida, loggade in med mobilt bank-ID, beställde solskyddet, betalade och ett par dagar senare kunde jag hämta den på Apoteket på Frölunda Torg. Eftersom jag hämtade den i butik blev det fraktfritt. Smart!

En annan sak som jag köpte när jag var på Maxi i onsdags var något jag tänkt köpa länge. Tur att jag väntade :) Jag äger nämligen inget funktionsunderställ. Jag svettas så mycket när jag promenerar att jag har tänkt länge att jag skall köpa ett sådant. På Maxi hade de nu en låda med massa underställ som var nedsatta från 249 kr till 49 kr. Klart jag slog till! Det skall bli intressant att se hur det funkar. Då kan jag ju ha det på mig och sen bara tunna överdragsbyxor och en tunn överdragsjacka, så räcker det.

Nu skall jag packa ner alla grötingredienser och gå till jobbet och ha fredagsfrukost. Jag önskar er en trevlig fredag. På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar