måndag 28 december 2015

En dag på sjön

Gomiddag. Klockan är halv 1 och solen står högt på himmelen. Jag har varit ute på en liten shoppingtur, och är nu inne i mitt svala rum. Jag brände mig lite igår så jag får ta det lugnt i solen idag. Går nog inte till stranden förrän i eftermiddag.

Igår skulle jag alltså, vad jag trodde, på en utflykt till Phi Phi Islands. I själva verket var det massa ställen vi skulle se, däribland Phi Phi Islands. Hade jag läst innantill i broschyren hade jag sett detta. Tydligen var jag inte den enda som slarvat med läsningen, ett par där mannen var svensk och kvinnan Thailändare hade gjort samma misstag. Men de hade frågat när de bokade att det verkligen inte var en sån där rundtur där det var massa korta stopp, utan de ville vara på samma ställe hela dagen...

Lite försenat blev jag och 2 amerikanska tjejer och ett par som jag inte vet var de kom ifrån, hämtade på hotellet. Vi fick sitta bak på flaket på en pickup. Tack och lov hade den tak. Han körde som en dåre, som alla Thailändare verkar göra..


Väl framme vid någon park som verkade vara uppsamlingsplatsen för massa turistbåtar fick vi vänta länge. Väldigt länge. Jag tror att vi var 45 minuter sena när vi äntligen gav oss av.


Medan vi väntade passade jag på att köpa en Mango juice. Smarta bärhandtag har de!
Gillar juicen bättre än shake, de har i något som gör den väldigt sötsliskig. Juicen är bara frukt och is.


Vi gav oss av, 34 personer och 3 i besättningen på en Speedboat. Det syns inte här, men det var en väldig sjö. Tippar att det blåste 10 m/s, med tanke på att det gick gäss på vågorna. Vindarna var starka och vi hade kraftig motsjö. Jag och 6 finnar (2 familjer) satte ute därfram, och vi blev totalt genomblöta på 10 minuter. De skrek och jag njöt. Jag tror inte någon blev sjösjuk, men jag hade inte blivit förvånad om någon blev det. Jag blev under dagen avrådd från att ta en Longtailboat när det är så här kraftig sjö och hårda vindar; de 2 amerikanskorna var på en sådan dagen innan och folk spydde till höger och vänster. Nej tack, jag avstår.


Vackra öar att titta på. Vi åkte rakt ut på sjön.


Otroligt obekväma flytvästar var det i alla fall.Först stannade vi på Bamboo Island, där var vi en halvtimme. Jag hann precis ta ett dopp.


Det var en mycket vacker strand. Många turistbåtar.


Båten närmast i bild var den vi åkte med.


Pudersand.


Phi Phi Islands. Här var hela stranden full av turistbåtar och stranden var väldigt smutsig och full av bröte.


Vi fick lunch i en stor "kantin" eller vad man skall kalla det. En barack utan väggar. Det var en buffé med 3 olika rätter och så obegränsat med vattenmelon till efterrätt. Sen hade vi en halvtimme fri tid. Inte mycket att se, bara turistställen, det finns det tillräckligt många här. Jag gick ner till stranden igen och tog mig ett dopp. Sen stod jag i skuggan tills det var dags att åka.


Tråkig strand.


Sen vidare till Monkey Bay. Enligt programmet skulle vi ha snorklat här, men det hann vi tydligen inte. Vi gick bara nära stranden med båten så att vi skulle kunna få se på aporna. En såg vi. Ser ni den?


Sen vidare till en lagun som fiskarna använder när det blåser för mycket. När man väl kom i lagunen var vattnet jättestilla.Sen vidare till en strand som jag inte vet vad den heter. Där fick vi en timmes fri tid och jag passade på att bada igen. Och sitta ner på min handduk i skuggan och lösa lite korsord.


Dagens sista stopp innebar bad från båten och snorkling bland fiskarna. Jag trodde korallrevet skulle vara färgglatt, men det var brunt. Fiskarna var däremot lite mer färgglada, men inte så där starkt som man sett på TV. Det var i alla fall fräckt att bara ligga till mitt i ett stim av fiskar! Jag är inte riktigt så vit om armarna som det ser ut här, då jag har en vit blus på mig. Men benen är nog så vita :)

Mycket sena (1 h ungefär) anlände vi tillbaka till uppsamlingsplatsen. Vi från mitt hotell slussades direkt till vår bil, då de 2 amerikanska tjejerna hade bokat upphämtning till flygplatsen klockan 17. Precis vad klockan var när vi kom fram. Guiden hjälpte dem avbeställa och de fick beställt nytt. De skulle vidare till Bangkok några dagar. De andra 2 amerikanskorna jag träffat tidigare på hotellet bodde ju numera i Seoul och arbetade som lärare. Dessa 2 bodde 2 h norr om Tokyo och arbetade som lärare... Verkar vara poppis att arbeta utomlands när man är amerikansk lärare!


Rödbränd tant.

Innan jag hoppade i vattnet när vi skulle snorkla tog jag på mig en vit blus jag hade med mig. Det skonade mina stackars brända axlar lite. Men Aloe Veran jag köpt från Moyana Corigan hjälpte bra.

Jag måste be dem i receptionen om hjälp så att de kan visa hur jag sänker tempen på duschvattnet. Det var INTE skönt att ta en väldigt varm dusch...

Jag låg och tittade på NCIS LA och somnade innan jag han ta mina kvällspiller. Jag hade också ökat temperaturen på AC:n så att det inte skulle vara så kallt. Jag får gärna lite frossa när jag fått för mycket sol. I alla fall vaknade jag genomsvett och pigg klockan 3. Jag sänkte tempen igen, tog mina Propavan, och kollade lite mer DVD. Somnade om gott och vaknade vid 9. Småslumrade innan svägerskan ringde via FB vid halv 10.

Nu har jag tagit en liten shoppingpromenad, köpt en vit blus/tunika till mig och en solfjäder till bloggkompisen L. Jag skall köpa en sarong åt henne också, men jag hittade ingen snygg idag. Jag har ju massa dagar på mig, ingen panik. En annan sak jag köpte var en sån där strandmatta. Jag köpte den minsta de hade, men den var väldigt stor. Detta med att sätta sig blöt på sin handduk är inte att rekommendera, sand sand sand everywhere...


Precis på kanten av hotellområdet (känns så svårt att kalla det hotell då det är massa stugor, vad heter det då?) finns en vagn där man kan köpa lite mackor, pannkakor och shakes. Jag köpte mig just en juice av mango och ananas. Mums.


 Ser ni att hon använder sin scooter som stol? Just här står hon upp och gör en smörgås till de före mig i kön.


Måste bara visa hur jag ligger i sängen på kvällarna. 3 kuddar som gör att jag halvsitter. Sen har jag dragit ut 2 byrålådor och ställt datorn på, så att den kommer upp. Sen ligger jag där med benen på de färgade kuddarna. Inte är det bekvämt, men det bekvämaste jag har kunnat hitta. Sängen är så hård att jag skulle kunna vända mig hur mycket som helst utan att datorn rubbades. Inga problem att ställa ett glas vatten på sängen, det står kvar även om man sätter sig precis bredvid. Förstår mig inte på hur folk kan tycka att detta är bekvämt! Tack och lov hade jag med mig en av mina egna kuddar  (den som ligger överst) så åtminstone något är mjukare än tegelstenar :)

Nu är klockan 13 och jag skall snart gå och hämta 2 kg tvätt jag lämnade in igår. Det kostar 40 bht (ca 11 kr) för 1 kg kläder som inte skall strykas. Helt OK.

Ha en bra dag!

2 kommentarer:

  1. Ajajaja, ser ut att kunna svida en del! Förstår att det inte är skönt med en het dusch å det. Synd att inte Skype eller FB funkar för oss. Ha det fortsatt bra, trots egeltenar. De kunde ha kostat på sig en skön vilstol på rummet. Kram!

    SvaraRadera
  2. Lena, ett tips kan vara att ha med eller köpa en luftmadrass att ha under lakandes. Min svägerska har alltid med det på deras resor då hon inte klarar alla hårda madrasser. Ha det nu fortsatt gött!

    SvaraRadera