onsdag 30 december 2015

En snabbis

Gomorron. Klockan är 10.30 och jag blir hämtad till matlagningskursen om exakt 2 h. Hade tänkt hinna med ett snabbt bad innan dess. Städerskorna kommer nog och knackar på dörren snart också, så detta får bli ett snabbt inlägg.

Det hade det nog blivit ändå, för jag har inte mycket att berätta, och nästan inga bilder att visa. Neggo-känslan fortsatte igår, så jag gjorde inte mycket. Efter jag skrev bloggen tog jag mig en liten tupplur på min nya madrass. Hård fortfarande, men skönare. Sen vid 15 gick jag ut. Då kom jag på (eller rättare sagt kände) att jag inte ätit lunch. Så lunch fick det bli.

Sen gick jag till stranden, samma som tidigare. Hittade en plats under ett träd på underlaget med stenar och sand. Badade lite, löste korsord, badade, löste korsord osv. Var väl på stranden i 2,5 h. Sen gick jag till rummet där jag fastnade i att läsa massa bloggar som jag inte läst på länge.

Jag var ute och handlade lite dricka och frukostost vid 19-tiden. Jag har ju inte hittat någon stor mataffär, en 7 eleven är det största jag har hittat,annars små servicebutiker. Det finns endast ett pålägg att köpa i alla affärer, och det är ost. De kallar den cheddar, jag säger mjukplastbitar utan smak... Det konstiga är att jag inte har hittat smör någonstans. Spelar ingen roll, ostbitarna är så kläggiga (och feta?) att det inte behövs, men jag tycker det är konstigt. Vissa av butikerna har inte bröd heller. Den kulturen verkar inte vara utbredd, men detta är ett sånt turistigt ställe så man skulle kunna tycka att det borde funnits.

Vädret var skönt igår kväll, det var inte så fuktigt som det varit andra kvällar. Hade stolarna jag har på min lilla veranda varit sådana som man kunde sitta i (de är fruktansvärt obekväma) hade jag tagit min dator och satt mig ute och kollat på DVD. Men sängen är det enda som man kan sitta i.

Vid 21 tvingade jag mig själv att gå ut igen. Jag var inte ett dugg sugen på mat, men jag kände att jag behövde få i mig något. Jag gick till ett ställe som heter Swiss Chalet och beställde kyckling med ingefärssmak.


Tyvärr gick den knappt att äta... Jag älskar ingefära, men någon måtta får det vara. Ni ser alla strimlor? Jag trodde det var små nudlar, men allt det är ingefära. Plus att såsen och kycklingen och grönsakerna smakar ingefära... Too much. Jag petade bort så mycket som gick och åt bara kycklingen. Här får man inte ris om man inte beställer (och betalar) för det separat (oftast i alla fall). Passar mig bra.

Gick tillbaka till hotellet, och såg denna fina "bensinmack". Här tankar man i PET-flaskor och har med sig på båtar och moppar. Fint med bensin i denna värmen i såna plastflaskor, jag vet ju hur min lilla reservflaska till moppen blir påverkad av värmen och den är i mycket tjockare plast än en vanlig PET-flaska...


Tillbaka i rummet så läste jag ännu fler bloggar och kollade på lite film. Sen skulle jag öppna en flaska med Pepsi Max som jag köpt tidigare. Det gick inte så bra. Värsta fontänen på mig och lakanen i sängen. Jag var tvungen att gå till receptionen och erkänna min synd, då både lakanet och skyddet under var blött. De kom 2 st och hjälpte mig att byta båda.


Mycket kan man säga om detta stället, 2-eller 3-stjärnigt som det är, men personalen är super. Killen som kom först, för att kolla hur stor min säng var, hade med sig en platt-TV. Han trodde att den skulle vara bättre för mig än tjock-TV:n som stod på rummet... Jag sa att jag inte kollade på TV:n utan på min dator, men tackade för omtanken.


Jag fick se hur de bäddar dessa enorma sängarna. Madrasserna är så tunga att de måste vara 2 för att kunna fästa lakanet under. Men först knöt de en stor knut i varje hörn (på exakt rätt ställe) så att det blev ett sånt där "fitted sheet" fast utan resår i hörnena. Då håller sig lakanet slätt. Sen fäste de långsidorna under den tunga madrassen.

Hade jag varit lite smart, och kommit på det medans de var här, hade jag satt till dem att detta inte hade hänt om jag hade haft någonstans att sitta annat än på sängen... men det är sånt man kommer på att man skulle sagt när det är för sent! :)

Jag somnade väl vid 23.30 igår och sov oavbrutet till 7. Även om jag då hade ont i ryggen (sov på mage med en kudde under magen) så går det inte att jämföra med ryggontet tidigare nätter. Jag var tydligen så trött att jag sen somnade om igen och vaknade 9.30... Jag var väl skyldig lite sömn efter alla dessa kassa nätter...!

Nu skall jag ta på mig baddräkten och gå och ta ett snabbt dopp innan det är dags att lära sig laga lite mat. Hoppas vi får äta något också för jag kommer inte att äta lunch innan jag åker (åt nyss 2 havreknäcke med kläggig ost på till frukost).

Ha en bra onsdag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar