måndag 21 december 2015

Lite tomt...

Gomorron. Vad tomt det är hemma utan Maggie! Hon gör inte så mycket väsen av sig (förutom när hon väcker mig på helgerna eller när hon tigger mat) men det är väldigt tomt när hon inte är hemma... Men jag vet att hon är lycklig nu, hon är hos vår älskade mormor och lever livet.

I fredags åkte jag till vännerna A och L direkt efter jobbet. Jag skulle hjälpa dem att koppla in deras trådlösa skrivare. Jaha, det gick inte alls. Vi fick ingen kontakt med routern. Lång telefonkö till Telia bekräftade att vi gjorde rätt. När jag gav upp och skulle gå hade internet slutat funka också. Jäkla Telia-router.

Jag hade tänkt att åka till Frölunda Torg för att kolla på Cassels och KappAhl om de hade några capribyxor och linnen. Behövde fler. Strax innan avtagsvägen som går hem till mig istället fick jag soppatorsk. Macken låg 100 m in på den avtagsvägen, så jag ledde moppen dit och tankade. Orkade helt enkelt inte åka till torget, så jag tänkte strunta i Cassels och kolla KappAhl hemma i vårt köpcenter istället. Innan jag gick in på KappAhl gick jag in på Lindex och hittade exakt det jag letade efter! Ett par vita capribyxor för 125 kr och ett svart och ett vitt linne för 99 kr/st. Perfekt!

Hem och packa inför Ellösresan på lördagen. Och packa Maggies saker. Och röja lite. Sen soffan. Lördag morgon samma sak, fortsätta packa. 10.40 satte jag mig på bussen till min brorsdotter E. Jag, Marita och mamma skulle på fika där. Jättefin lägenhet!! Vi fikade i ett par timmar innan Marita och jag körde mamma till Korsvägen där hon skulle ta bussen hem. Vi åkte hem och lassade in all packning och sen försökte vi få tag i Maggie. Vi skulle givetvis satt henne i buren innan vi började packa in, men det tänkte vi inte på. Nu fick vi jaga henne från under soffan och sen under badkaret... men det gick.


Tycker hon borde ha lärt sig vid detta laget att om vi åker långt så är det till mormor vi skall. Hon älskar verkligen att vara där, men piper lite under resan. När jag öppnade buren när vi kom fram skuttade hon ut och var genast hemmastadd. Direkt på lådan och maten och vattnet stod i hennes hörn.

Jag hade köpt en julklapp till mormor (den enda julklappen förut om till systersonen) som jag satte upp i smyg med lite hjälpt från morbror J. Mormor har en stor stång i sin dusch som hon har att hålla sig i, och på grund av denna har hon svårt att få upp något att ställa schampo och sånt på. Hon får INTE borra. Jag visste vad hon behövde, eftersom jag har en sån där hylla själv, men hittade inte någon förrän i torsdags, på Lidl.


Denna hyllan fäster man utan skruv mellan golv och tak. Här står den inte så bra eftersom den inte kom ända in i hörnet. I taket finns en balk som går ut ca 15 cm, nu är hyllan satt utanför den. Men om de bara fixar en metallsåg så kan de såga av 20 cm av röret längst ner och då går allt in under balken. Mormor blev i alla fall jätteglad och nöjd, det var det som var det viktigaste!

Till middag fick vi Flygande Jacob, det hade jag beställt. Ingen gör det så bra som mormor! Maggie sprang in och ut och var lite förvirrad för hennes favoritgömställe var borta: hammocken är inställd i garaget. Hela altanen är tom...


Men ett annat favoritgömställe har kommit fram: julgranen!!


Jättemysigt att ligga under den!


Högt upp hänger återigen tomtarna som jag, brorsan och kusin Rickard gjorde när vi var små!

Sen var det slapp i soffan/TV/korsord som gällde. Det är så skönt när man är hos mormor; man kan inte stressa! Jag har flängt så förbannat mycket den sista tiden att jag fick anstränga mig för att sätta mig ner och bara vara.

Som vanligt sov jag som en stock och vaknade helt utvilad vid 6.30, utan hjälp av Maggie. Slöade hela morgonen med morron TV och korsord i soffan. Vi fikade vid 11 och då hade jag faktiskt klätt på mig :)

Satt och studerade Maggie, hon trivs verkligen.


Här passar hon på att ligga i mormors stol medans hon håller på med maten. Älskade katt, du är knäpp och håller dig helst för dig själv, men du är saknad här hemma. Jag fick gosa väldigt mycket med henne igår när hon låg i fönstret i "mitt" rum, där mormor hade "bäddat" för henne (lagt en handduk på fönsterbrädan så hon inte skall ha det obekvämt...). Det var som om hon visste att jag behövde tanka lite Maggiekel...

Tidig middag/sen lunch blev det i form av ett litet julbord.


Min buss gick 15.35 så vi åt innan dess. Resan hem gick bra och jag var hemma i lägenheten drygt 2,5 h senare.

Nu har jag stängt av alla larm för måndagar, nu är det bara 2 dagar kvar. Min nedräkningstimer säger just nu exakt 2 dagar, 11 timmar och 54 minuter kvar tills planet lyfter. Kan ännu inte fatta att JAG skall ut och resa!

Idag skall jag till optikern och se om de har såna där "clip-ons" till mina glasögon (solglasögon). Skall kolla vad slipade solglasögon kostar här hemma och i Thailand, så jag ber att få ut mitt recept. Är det mycket billigare där nere så kanske jag köper mig ett par. Någon form av solglasögon måste jag ha i alla fall, och jag kan inte ha vanliga utan styrka. Får se hur det blir.

Ha en bra måndag!

3 kommentarer:

 1. Det mesta är väl billigare där nere :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man googlar är svaren 50/50 billigare/samma pris/till och med dyrare...

   Radera
  2. Om man googlar är svaren 50/50 billigare/samma pris/till och med dyrare...

   Radera