måndag 25 april 2016

Förbannade höftjävel (ursäkta min franska)

Gomorron. Måndag igen. Lägger en skön men lite deppig helg bakom mig och ser fram emot en ny vecka. En vecka som avslutas med ett besök på Ellös. Det var inte igår jag var där, 10 januari åkte jag hem senaste gången. Både jag och Maggie längtar efter mormor! Vi åker lördag morgon och så tar jag bussen hem på söndag eftermiddag. Maggie stannar kvar en vecka till.

Varför har jag varit deppig? Jo, i fredags gick jag till Maxi direkt efter jobbet. En promenad på ca 7 minuter. Handlade och så gick jag hem. Den promenaden tar väl drygt 15 minuter. På bara den korta vägen så började min högra höft krångla. Den som jag har kronisk trochanterit (inflammation i slemsäcken) i. Jag blev så himla lessen när jag insåg att jag nu inte ens klarar av att gå en kvart utan att få ont. Hur fasen skall det gå i London? Jag är så JÄVLA TRÖTT på denna kropp som hela tiden håller på och begränsar mig och lägger fällben för mig. Kunde jag inte för en sekund få känna på hur det känns att trivas med min kropp och inte ha ont någonstans?

Jag saknar mina promenader. Jag har inte varit i Änggårdsbergen och kollat på vitsipporna i Vitsippsdalen i år. Det funkar inte att gå så långt och definitivt inte att gå i backar. Hade det varit 6 veckor kvar till London och inte 9 dagar hade jag ringt bolaget där vi har vår jobbsjukförsäkring och bett om att få påbörja en stötvågsbehandling igen. Det har ju hjälpt 2 gånger tidigare. Det absolut mest smärtsamma man kan utsätta sig för (i alla fall av allt jag har provat) men om det hjälper är det värt det. Nu är det alldeles för kort tid kvar. Jag tror att jag skall köra en liten Voltaren-kur inför Londonresan, med början på måndag nästa vecka. Ja, jag vet att jag som GBP-opererad inte skall äta NSAID-preparat (som Voltaren eller Diklofenak) men jag tar dem med Omeprazol och har hittills inte haft några magproblem. Eftersom det är en inflammation så kan det bli bättre, men det är inte alltid det funkar. Skadar ju inte att testa. Blir förbannat svårt och tråkigt om jag inte kan promenera i London...

Läser på lite om trochanterit och ser att just stötvågsbehandling och avlastning är det som hjälper mest. Avlastat har jag gjort i helgen. Jag har tagit det väldigt lugnt. Maggie har gett mig massa mys.


Hon kom och la sig vid mina fötter i fredags. Det händer ytterst sällan!


Och så la hon sig på schäslongsdelen och ville ha kli på magen.


Hon knödde så mycket mot datorn att hon fick med sig strömsladden...


Och igår morse vaknade jag av att hon låg bredvid mig i sängen. Också ytterst ovanligt.

I vanliga fall så brukar det ta 2-3 månader efter vi har varit hos mormor tills hon börjar bjuda lite på sig själv igen. Det är precis som om hon protesterar i ett par månader, för när hon är hos mormor så låter hon mormor kela med henne jättemycket. Men sen när hon kommer hem igen är det som att börja på noll. Synd att vi nu skall börja om från början igen...

Vädret denna helgen har inte inbjudit till några långa promenader, även om jag nu hade kunnat ta dem... Igår morse snöade det, och sen haglade det på eftermiddagen. Däremellan såg jag både regn och solsken. Var det någon som sa aprilväder?


Annat var det i fredags när jag var hemma på lunch. Då var det verkligen vår, med fastis som premiärklippte gräsmattorna.


Igår fick jag äntligen tummen ur och gjorde 2 blogginlägg i körens blogg. Jag fick materialet för 1,5 vecka sedan, men det blev en inte av att jag gjorde något åt det förrän igår. Det första inlägget handlade om körens resa till Island i maj i förra året (jag hade ju uppehåll då och var inte med) och det andra om våra konserter nu i mars. Jag är med på nästan varenda bild...

Jag mailade ju till stället jag köpte fönstertvätten på i veckan och meddelade att jag ville skicka tillbaka den. Jag har inte fått svar än. Men jag behöver inte skicka tillbaka den! Själva maskinen är det ju inget fel på, utan det är flaskan. I lördags videochattade jag med blogg- och facebookkompisen L och hon använder inte sin flaska. Hon skickar sin till mig! Vilken härlig vän!! Tack L!! Nu behöver jag inte skicka tillbaka den!

Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar