torsdag 21 april 2016

Felköp och bankbyte

Gomorron. Nedräkningen fortsätter. 13 dagar kvar till London :) Kollade just lite på flygbussarna för att se hur jag skall ta mig till Landvetter. Planet går 18.05 på onsdag om 2 veckor och jag slutar 13 den dagen. Så jag behöver inte stressa. Det räcker om jag åker hemifrån vid 15.15 för att vara framme på Landvetter i god tid. Skönt att jag slipper ta med mig bagaget till jobbet, utan kan åka hemifrån.

Under veckan som gått har jag gjort 2 felköp som gjort mig väldigt besviken. Först köpte jag ju en Kärcher fönstertvätt. Det visade sig att det fanns väldigt många modeller att välja mellan, men när jag mailade Kärcher om det (för att reda ut vad skillnaderna var) så sa de att WV2+ var den som var mest lik den jag lånade av kompisen H (WV50). Sagt och gjort, jag hittade den på nätet och fick ett bra pris (449 kr med en rabattkod). När jag packade upp den insåg jag direkt att jag inte kommer att kunna använda sprayflaskan som hör till, och den är ju halva grejen.

När jag tvättade alla mina fönster med den lånade fönstertvätten skonade jag min trasiga axel genom att röra kroppen istället för axeln. Det syns inte så bra på bilden nedan när man håller den flaskan rakt så är duken i stort sett parallell med fönstret. Och plastpinnen som duken vilar på är helt platt.


Detta var alltså den lånade. Den jag köpte ser ut så här:


Duken är INTE parallell med fönstret. För att få den i rätt läge måste man lyfta armen/axeln ganska högt. Det där funkar inte för mig!!


Sen är pinnen där duken sitter helt välvd så kontaktytan blir ju också mycket mindre. Fattar inte hur de kan ha försämrat något så mycket. Jag mailade Kärcher i måndags för att fråga vilken modell jag skulle köpa istället, för denna måste jag skicka tillbaka. Dock verkar intresset att svara på det mailet inte vara lika stort som när jag förra veckan mailade och frågade vilken av alla olika modeller jag skulle köpa...

Ett annat felköp gjorde jag i lördags. Jag älskar ju Reebok Easytone (skor) men de säljs inte längre i affärerna. I lördags kom jag på att jag skulle kolla runt på nätet och se om jag kunde hitta ett par, några av de jag har nu har punka (det är luftkuddar under som man får punka på när skorna blir slitna). Hittade dessa:


Skitsnygga!! Hämtade dem i tisdags. Hade på mig dem lite inne i tisdags kväll. Tog på mig dem igår morse när jag skulle gå till jobbet. Jag hade inte haft på mig dem länge (kanske 1 h) när jag insåg att de var alldeles för smala för mig. Jag fick jätteont i fötterna! Som tur är så hade jag mitt allra första par Easytone stående på jobbet (har dem på vintrarna när jag kommer till jobbet i kängor) så jag fick ta på mig dem istället. Tyvärr får jag inte skicka tillbaka skorna då jag haft dem ute (i 7 minuter). Efter jobbet åkte jag till en skomakare som nu skall försöka lästa ut dem. De är av skinn, så de trodde att det skulle gå, men man vet aldrig. Det beror på hur bra de är limmade mot sulan, eventuellt kan de spricka. Men som de är nu kan jag ju ändå inte ha dem. Jag har haft mängder av Easytones, men dessa är de första som varit för smala.

Nu har jag bestämt mig för att det blir bankbyte. Jag byter till Skandiabanken och så kompletterar jag med ett kort på Norwegian för köp utomlands. Nu skall här resas! Alla inköp på kortet från Skandiabanken ger Eurobonuspoäng (SAS och Star Alliance) och alla inköp på Norwegian ger poäng på Norwegian. Det vore intressant att få reda på hur många av ICA-bankens kunder som nu lämnar banken på grund av deras tilltag att ta bort bonus på alla köp utanför ICA samt lägga på valutapåslag vid köp och uttag utomlands. Just de 2 saker de har profilerat sig med.

Annars är allt som vanligt. Både på gott och ont. Denna helgen som kommer skall jag ingenstans, men nästa helg åker jag och Maggie upp till Ellös på lördagen (vi blir hämtade) och jag tar bussen hem på söndagen. Maggie skall stanna där en vecka när jag är i London. På fredag kommer en gubbe från Veteranpoolen (firman min städerska arbetar på) och kollar mina altaner. Förra året hjälpte de mig att tvätta båda altanerna, i år tänkte jag att de skall få olja dem också. Blir dock lite knepigt eftersom min stora dynbox på altanen inte går att flytta in. Man får tvätta och olja halva altanen och sen flytta boxen och så tvätta och olja den andra halvan.

Till sist en bild på Maggie från igår kväll. Jag har i juli haft henne i 3 år. På den tiden har hon legat vid/på mina fötter i soffan kanske 3 gånger. Igår var en av gångerna.


Så mysigt. Men jag behövde gå på toa efter en stund, vågade dock inte röra mig... men hon gick frivilligt efter en halvtimme eller nått så då kunde jag gå. Det är då katten till att ha en svårflörtad katt! Jag saknar verkligen en kelig katt...

Ikväll är det kören. Hoppas på lite varmare väder så att jag slipper frysa ihjäl när jag moppar dit. Igår sken solen så det finns kanske hopp. Ha en bra torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar