måndag 11 april 2016

Glatt överraskad

Gomorron. Och så var det ny vecka. Vecka 15. London närmar sig (23 dagar kvar tills jag åker!!) och våren kommer med stormsteg. Å vad jag älskar våren. Det måste vara den bästa årstiden av alla.

I fredags när jag kom hem från jobbet var det rent och fint här. Städerskan skulle kommit i onsdags, men hon fick förhinder och kom i fredags istället. Det var en härlig känsla att komma hem till nystädat en fredag :) Så här känner jag det på fredagar:


Kan konstatera att jag då alltid varit gammal... :)

I lördags var det dags för kusins 40-årskalas. Det var meningen att jag, min bror, syster, svåger och styvmor Marita skulle komma från vår familj, men bror och syster fick förhinder. Vi andra fick representera familjen :) Vi var först hemma hos kusin i hennes lägenhet. Det bjöds på bubbel och lite tilltugg. Vi minglade och så hade hon satt ihop en variant av Cluedo, där vi gick runt och frågade varandra massa frågor. Jag och svågern var i ett lag, vi vann inte.

Sen tog vi alla vårt pick och pack (alla skulle ha med sig picknickfiltar och kaffe) och åkte till Billdals park. Där fick vi kall pizza, sallad och dricka.


Vädret var underbart, det gick till och med att ta av sig tjocka vinterjackan.


Massa vitsippor såg jag, det var premiär för året för min del.

Efter den goda maten var det dags för brännboll. Jag och min faster var domare/poängräknare (jag kan inte springa med min höft eller slå med min axel) och det var kul att se på.


Det ser ut som om de är väldigt få, men innelaget är inte med i bild...

Efter brännbollen bjöds det på prinsesstårta. Det var ett mycket trevligt kalas och det var helt underbart att vara ute i naturen. Jag fick med mig Marita hem, hon skulle sova över. När vi kom hem var det strömavbrott, det hade tydligen varit det ett tag när vi kom, såg jag på områdets grupp på Facebook. Efter en halvtimme ungefär så kom strömmen igång. Vi kollade på TV och snackade, det var mysigt.

Jag la Marita i min säng och sov själv på soffan. Då kunde hon stänga dörren och inte bli störd av Maggie. Sen brukar hon sova väldigt mycket längre än mig på morgonen också... Hon stack på förmiddagen och jag tog det lugnt. Jag funderade på att ta fram alla mina altanmöbler och vårbona altanen, men så kom kompisen H och lämnade sin fönstertvätt som jag skulle få låna.


Jag har varit nyfiken på en sån här ett bra tag nu, men inte vågat köpa någon. Hur skulle min axel reagera på att använda en sån här? Det handlar ju ändå om mycket pengar (ca 500 kostar de just nu på rea) så att testa innan var en bra idé.

Jag blev glatt överraskad. Jag har 32 rutor allt som allt, och jag tog ALLA igår. Och torkade av alla fönsterbänkar och karmar. Det tog mig 1 h 45 min och jag hade bara lite ont i axeln efteråt. Jag minns sista gången jag försökte tvätta fönsterna manuellt, jag kunde inte göra alla och ändå hade jag ont i flera dagar. En sån här underlättar verkligen! Visst, idag är jag lite stel, men det är inte alls så illa som det skulle kunna varit.

Skinande rena fönster:


Några ränder blev det, men de torkade jag bort med en vanlig diskhandduk. Jag tror att en av orsakerna till att jag inte har så ont idag är att jag, när det gick, flyttade kroppen istället för axeln. Jag trycket skrapan mot fönstret och flyttade hela mig neråt, inte bara armen/axeln. Jag skall definitivt köpa mig en fönstertvätt!! När städfirmans fönsterputsare kommer hit brukar det kosta mig ungefär 200 kr (efter RUT) så jag tjänar in maskinen på 2,5 gång!

Angående min eventuella resa till Kreta så vet jag nu att de har fixat fram ett rum till mig. Men jag har ingen aning om hur mycket extra det kostar (det är ett tvåpersonersrum som jag då ensam skulle ha). De skulle ringt mig i torsdags eller fredags, men han som hade koll på själva priset var sjuk. Förhoppningsvis får jag höra ifrån dem idag. Jag är så nyfiken! Vill så gärna åka. Håll tummarna. Jag vet inte var min "smärtgräns" går när det gäller priset. Jag vet att om jag, som ensam person, hade åkt 3 veckor senare, så hade priset varit (flyg och hotell) ca 7.100 kr. Och om 2 personer åker samma vecka som jag vill åka blir priset (för båda) ca 12.000 kr. Det är vad jag vet. Hur mycket mer än 7.100 kr är jag beredd att betala? Det är frågan det.

På torsdag skall jag, syrran och Marita gå och se Galenskaparna & After Shaves "Spargrisarna kan rädda världen". April är sista månaden den spelas i Göteborg så för ett tag sedan hade de ett erbjudande där man fick 200 kr rabatt/biljett för torsdagar i april. Det innebär att jag får hoppa över kören, men det får det vara värt!


Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar