onsdag 13 april 2016

Nästan klart!

Gomorron. Nu är det snart klart med resan. Hoppas jag. Den är bokad, men inte betald. Detta eftersom jag inte har fått OK på min semester av vår VD. Min chef har godkänt den, men jag har inte pappret från VD:n. Ser dock inget som skulle kunna stoppa semestern, men jag vågar inte betala innan jag har det på papper.

Vad blev då priset? Så mycket billigare än jag hade tänkt mig! När jag tittade på en resa 3 veckor senare än jag ville åka (alltså vecka 39 istället för vecka 36) så kostade flyg och hotell för en person (i ett enpersonersrum) 7.070 kr. Till detta tillkommer den obligatoriska transfern på 165 kr. Alltså 7.235. Och detta är EXAKT vad jag får betala för ett större rum (alltså inklusive flyg och transfer). Det trodde jag inte. Antingen har de ett extra mindre rum som de inte har lagt ut till uthyrning, eller också har de tagit fram ett jättebra pris till mig. När jag i förra veckan väntade på priset och uttryckte min oro för att rummet skulle försvinna, så sa de att det inte fanns tillgängligt för bokning, så det var ingen risk. Undrar så vilken typ av rum jag får... kanske helt på undantaget (haha, som Stig-Helmer i Sällskapsresan i alperna!). Men det gör ingenting (tror jag). Dock skulle jag vara väldigt glad om WiFi:n räckte till rummet jag får, det är lite skakigt längst bort från poolen.

Så nu är jag SÅ glad, men jag går och spanar i mitt fack efter ett brunt internkuvert med den påskrivna semesteransökan... då kan jag andas ut och betala in. På tal om att betala in är jag mäkta sur på ICA-banken. Jag har varit kund där i alla år, ända sedan de startade, och talat mig varm om dem. Nu har girigtarmen tagit över och de är som alla andra banker, om inte värre. Den årliga kortkostnaden har alltid varit högre hos dem än hos andra banker, men fördelarna har gjort att det inte spelat någon roll. Fördelarna var att uttag och inköp utomlands har varit helt utan valutapåslag eller uttagsavgifter. Det är borta nu. Fortfarande ingen uttagsavgift, men ett valutapåslag på alla inköp och kortköp (dock hävdar de att de ligger 0,25% lägre än konkurrenterna). Sen har vi haft bonus, inte bara på inköp på ICA, utan även på allt man köpt utanför ICA. Bonusen på inköp utanför ICA försvinner nu också och ersätts av dubbel bonus på inköp inom ICA. I ett år. Ha! Folk är skitförbannade på dem, det är riktigt kul att läsa på deras Facebooksida. Man får "klipp-och-klistrasvar" (standardsvar) på alla frågor/påståenden som de bara rapar ur sig. Jag kan inte se att någon skulle gynnas av detta, den dubbla bonusen gäller dessutom bara de som har någon annan tjänst i banken (fonder, sparande på mer än 5.000 kr eller försäkring). Eftersom jag handlar 98 % av min mat på ICA så lönar det sig knappast för mig att istället ha ett COOP-kort, men jag har sett att många inte bara kommer att avsluta sina affärer med ICA-banken, men då dessutom inte handla på ICA längre, utan t.ex. COOP. De skjuter sig själva i foten när de gör så här mot sina trogna kunder. Förbannad är bara förnamnet.

Igår kom ett litet paket som jag beställt från ebay. Det kom från Kina tror jag.


När jag använder "headset med snöre" gillar jag Samsungs original bäst (inte de senaste, utan den tidigare modellen). De kostar ca 140 kr + frakt (49 kr) om jag beställer dem hemma i Sverige. Här fick jag 5 par för 63 kr. Alltså totalt. Fraktfritt. Bra deal va? På sommaren använder jag mest mitt bluetooth-headset, också det inköpt i Kina för ca 100 kr, men det funkar inte på vintern. Det är ganska dålig mottagning, så att ha tjocka vinterjackor på funkar inte så bra. Det är precis så att mottagningen funkar om man har telefon i fickan inomhus eller med tunn jacka på...

Idag är det onsdag och jag har precis anmält mig till Yinyogan ikväll. Jag funderade en stund på om jag skulle ta våtväst eller Yinyoga, men idag kände jag för yogan. Så så får det bli!

Avslutar med en fräck närbild på en av Maggies tassar.


Ha en bra onsdag!

2 kommentarer:

 1. Är så inplanerad av dig och dina resor. Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är så kul att resa! Har inte tyckte det tidigare (främst beroende på min flygrädsla) men det tar jag igen med råge nu.

   Fast jag tror du menar "imponerad" :)

   Radera