fredag 20 maj 2016

Ordningen återställd

God Fredag! Härligt med helg igen! Inga planer, mer än eventuellt åka in till stan och kolla på Göteborgsvarvet, om det blir väder för det. Jag har 3 kollegor som springer, kan vara kul att spana efter dem.

Här är ordningen återställd. Madame är hemma igen. Hon kom hem i onsdags vid lunch, Marita hade ärenden ner till stan. Hon var jättesur direkt. "Vad gör jag här när jag hade det så bra hos mormor?". Jag försökte direkt muta henne med lite godis, men inte ens det funkade.


Godiset ligger på golvet i köket, men sur-madame gick istället in och la sig under badkaret. Jag var tvungen att gå tillbaka till jobbet, men jag messade till städerskan som skulle komma strax efter jag gått. Jag förvarnade henne om att Maggie var sur, och fick senare till svar att hon mest suttit på golvet och kollat på städerskan medans hon jobbade.

När jag kom hem igen så kom hon inte och mötte mig, hon låg på tvättkorgen i badrummet. Då lyckades jag knäppa detta kortet:


Haha. Surpuppa! Men nu börjar det ordna upp sig. Jag får kela med henne, och hon spinner, men hon har inte kommit till mig i soffan än. Eller i sängen. Det brukar ta ett par månader innan det händer. Fast hos mormor ligger hon vid fotändan varje kväll. Men det har liksom krypit fram att där serveras det godis kanske 3 ggr/dag. Inte så konstigt att hon trivs där (och så har hon sällskap hela dagarna och en trädgård att undersöka varje dag). Här får hon vara glad om hon får godis 2 ggr/vecka. Maggie har lindat mormor runt sin tass ganska hårt..

Igår var det torsdag = kören. Vi hade genrep inför nästa torsdags AW. "Fröken" var sjuk så vi sjöng inte igenom alla låtarna. Hon hade ingen röst, och det var lite lustigt att sjunga upp när hon bara pekade på hur vi skulle göra. De flesta låtarna vi skall sjunga är ju från konserterna, så de sitter, men 2 är nya. Håkan Hellströms Valborg och så Värmlandsvisan. När vi hade sjungit igenom Värmlandsvisan så gick vi och ställde oss i trapphuset och sjöng den igen. Vilken akustik! Fräckt!

Jag har en sak jag skulle behöva göra i helgen... jag har en garderob i mitt lilla förråd där ALLT ligger huller om buller. Kläder som inte passar för tillfället, elektronik, förpackningsmaterial och en massa andra saker. Det går knappt att knö in något nytt. Där skulle det behövas lite organisation. Får se om jag får tummen ur.

Ha en bra fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar