lördag 4 juni 2016

2.500 inlägg och 6 år

Go eftermiddag. Den här bloggen har funnits i snart 8 år, och detta är faktiskt inlägg nr 2.500. Snacka om ordbajseri... I alla fall är jag glad att jag har den :) Och er som läser. Inte är ni många, men några är det i alla fall.

Vad är det då som är 6 år? Jo i förrgår var det 6 år sedan jag gjorde min GBP. Fortfarande sörjer jag att jag aldrig kom i mål. Men jag MÅSTE försöka att banka in i huvudet att -40 kg (som det är just nu) faktiskt är ganska OK. Jag vet att jag inte är ensam i detta med att "till och med misslyckas med en GBP", jag är med i en grupp på Facebook för oss som varit opererade mer än 2 år. Visserligen är det ju inte bra att det finns fler som inte lyckats, men det är så skönt att inte vara ensam. För det känns verkligen som det ultimata misslyckandet. Det är verkligen skämmigt. Det som sårar mig mest dock är när opererade personer, såna som lyckats, ser snett på en. Jag har träffat flera sådana, som mer eller mindre "gled" igenom allt och förlorade det de skulle förlora, men då ser på mig som misslyckad. Det är tragiskt tycker jag. Jag kan se avsmaken i deras ansikte. Då mår man kasst kan jag lova.

Nog om detta. Det är mina demoner som jag fortfarande kämpar mot. Vad har hänt mer? I torsdags var det terminsavslutning med kören. Mycket snack och bara ett par sånger. Vi planerade inför hösten och tyvärr, för mig, så skall kören göra 2 små framträdanden när jag är på Kreta. Men det kommer andra.

Igår fredag gick i alla fall jag hem med extra glada steg. Tre dagars ledigt! Jag gick via Maxi, för jag hade beställt 2 x 3,5 kg mat till Maggie som jag hämtade ut på posten. Passade på att handla lite räkor och en läcker Piel del sapo (melon). Räkorna försvann fort, men jag har en del av melonen kvar.


Maggie är inte så förtjust i värmen, och det är väl inte så konstigt, med den pälsen...


Dagen inleddes med en promenad på ca 1 h. Jag gick lite för sent, hade helst gått innan solen gick upp. Jag vaknade vid 4 och hade faktiskt en idé om att gå ut då, men jag hann somna om innan jag iscensatte det :) När jag kommit hem igen så flyttade jag ut på altanen. Det var premiär för tork av tvätt utomhus.


När jag suttit där och löst korsord i ett antal timmar blev det alldeles för varmt. 34°C i skuggan precis där jag satt. Jag hade min lilla fläkt ute, men det räckte inte. Istället tog jag fram stor-fläkten och satte mig inne.


Den är suverän! Det är sånt jäkla blås i den att jag bara kan ha den på ettan (av tre) och en bit bort. När jag löst lite mer korsord och kollat lite på TV flyttade både jag och fläkten ut i köket. För ett par veckor sedan så rensade jag frysen på allt som blivit alldeles för gammalt eller frysskadat. I fredags åt jag upp den sista portionen av det som blev kvar, så nu behövde jag fylla på i frysen.


Jag hade tidigare tagit fram massa kyckling, så det var bara att sätta igång och laga. Först gjorde jag 4 portioner Pad Thai.


Jag använde en färdig "mix" som jag köpt i Thailand. Den bestod av en påse sås och en påse med krossade jordnötter. Jag blev mycket besviken på denna rätt. Såsen var söt. Blärk. Inte alls gott. Jag fick ha en hel del sambal oelek för att maskera den äckliga söta smaken. Förutom det som fanns i påsen hade jag i kyckling, böngroddar, konjaksnudlar (såna där utan kolhydrater) och morötter. Och så sambal då. Den går nog ner, men den blev stark...

Sen gjorde jag 4 portioner med Paneng curry-kyckling. Den blev mycket godare!


I "riktig" Paneng curry skall man inte ha några grönsaker, men det tycker jag blir fel. Så morötter och champinjoner fick det bli. Starkt och gott. Mums. Jag har fortfarande tinad kyckling kvar i kylen, men det får bli imorgon som jag gör något med den. Har bara inte kommit på vad än...

Tjejen som skulle köpa mitt gåband kom aldrig. Och inte hörde hon av sig heller. Messade henne tidigare idag och var lite sur, för jag har gåbandet stående i hallen... Hon kunde väl i alla fall meddela att hon inte var intresserad längre.

Jag planterade Margueriter på framsidan i veckan. Där blev jag också besviken. Plantorna såg lite trötta ut när jag köpte dem på Plantagen, men de hävdade att de skulle hämta sig.


Nope. De ser ju inte alls fina ut. Som sagt, besviken.

Nu är det 2 dagar ledigt kvar. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på mer än att lösa mera korsord och ha det bra. Måste ladda så att jag orkar med veckan och nästa helg. Vad händer då? Jo på fredag vid 17.30 kommer Alice från Stockholm och stannar hela helgen. Så mysigt!!

I morgon är det en annan sorglig dag... 3 år sedan min älskade Cornelia dog. Å vad jag saknar den katten. Varje dag.
Kommer så väl ihåg hur jobbigt det var när hon dog, endast 3 veckor efter pappa. Det var inte rättvist tycker jag!

Ha en bra lördag!

2 kommentarer:

 1. Grattis på 6-årsdagen! Åren går... 😀
  Jag tycker du skava jättestolt för -40 kg och inte känna dej misslyckad. Det är ju tättebra, kroppen är tacksam. Men jag kan ändå förstå känslan av att inte nått ända fram.

  Men jag vet inte,blir man någonsin nöjd? Jag gick ju ner under min målvikt ett tag. Men inte var jag nöjd med det. Det hängde både här och där och huden blev slapp. Nu har jag gått upp några kilon och det känns lite bättre. Det är nog insidan man får jobba på.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är gbp opad sen 7 år tror jag det är. För mig har det tagit alla dessa år att komma i mål. Påminner dig om att det är hårt arbete även om vi gjort en operation! Så va stolt över din resa såhär långt!! Jag har tre kilo kvar nu tills jag är där jag ville va från början. Då har jag gått ned 53 kilo på 7 år. Kör dukandieten nu för att bryta dåliga mönster och för att komma i MÅL nån jävla gång :) Fortsätt kämpa! Vi är ju ff tjockisa i huvudet. Kommer vi va hela livet. Vi kommer få kämpa hela livet. Hejja :)

  SvaraRadera