tisdag 7 juni 2016

Slut på ledigheten

Gomorron. Nu var det slut på ledigheten. 4 arbetsdagar väntar nu. Men det är snart Midsommar, då är det långhelg igen. På tal om Midsommar, undrar om jag och Madame kommer att få åka upp till Ellös då, eller om vi skall vara hemma. Det är ju lite krångligt när jag inte har bil (eller körkort) själv. Och så vet jag att staketet runt mormors tomt tillfälligt är nere, det kan det inte vara om vi kommer. Det är kanske enklast om vi stannar här tills det är dags att åka upp på semestern.

Helgen har varit slö. Jag promenerade både lördag och söndag, men efter söndagens promenad fick jag ont i höften, så jag hoppade över det igår måndag. Lyssna, lyssna, lyssna. Ta inte i så förbannat. Bra där! :) Lite stolt över mig själv faktiskt, även om det tar emot ett erkänna sina begränsningar.

Jag har kollat en del på TV och löst massor av korsord. Världens nerd-grej, jag vet, men jag tycker om det. Jag har mestadels suttit ute på altanen och löst, och då lyssnat på talbok samtidigt. Inte för att skryta (hehe) men jag tror inte det är så många som, helt utan några problem, klarar av att lösa korsord (och slå upp ord och googla) samtidigt som de lyssnar på talbok. På engelska. Men det klarar jag och gör gärna. Skall jag läsa en enklare text, som t.ex. förklaring av ett ord på Wikipedia eller Nationalencyklopedin, så behöver jag inte stänga av boken. Är det däremot en mer komplicerad text som är jobbig att förstå, då måste jag stänga av boken.

Igår kväll fick jag äntligen gosa lite med vännerna J och M:s kattungar (Maggies f.d. matte och husse)! Senast jag beställde mat åt Maggie från Tyskland passade jag på att beställa några "noppbollar" som jag vet att J och M tyckte verkade vara kul när de var här senast. Bollar som inte alls studsar åt det hållet man tror eftersom det är stora "noppor" på dem. De har 5 katter, inklusive 2 kattungar, så det är många som kan ha kul med dem.


Här är jag med kattungarna, som ännu bara heter Q1 och Q2. Mamma Cleo lät mig hålla dem, även om hon höll mig under uppsikt. De väger nu över 500 g, när de föddes vägde de ungefär 70 g. 6 veckor ungefär är de.

Mamma hälsar att hon har fått sålt några armband och halsband från mitt förra inlägg. Hon tycker att det är så kul att göra dessa smycken, så beställ gärna fler!

Jag tror att jag måste fixa en tid hos urologen jag gick hos för ett par år sedan. Jag har haft flera småkänningar av UVI sedan sist, och det är inte bra. Kanske dags för en kur med daglig lågdosantibiotika igen. Jag tror att alla regler om hur man skall få läkartid (på VC eller akutmottagningar) är bestämda av karlar som aldrig haft UVI. De förstår inte att för vissa (jag är ett exempel) så handlar det om ca 30 minuter från första känningen till full UVI. Då kan man inte vänta DAGAR på att få en tid. Man behöver en tid NU. Inte konstigt att man börjar självmedicinera om man råkar ha medicin hemma. Och har man gjort det får man ingen läkartid eftersom man då redan har antibiotikan i blodet och det inte går att testa för UVI. Gaah!

Idag är det premiär för något riktigt mumsigt: färska jordgubbar i morgongröten. Så gott! Jag har haft färska hallon i flera gånger de senaste veckorna, men färska jordgubbar är ännu godare.

Ha en bra tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar