lördag 20 augusti 2016

Att hjälpa varandra!

Gomorron. Om ett par timmar skall jag åka till stan och möta Elina. Hennes tåg "landar" 11.55. Sen skall vi vandra runt lite eftersom det är Kulturkalaset just nu. Det kan ju vara kul att se. När vi är mätta på stan åker vi hem till mig och så blir det en kväll med tjöt och räkor.

Igår kom mamma precis innan jag skulle tillbaka till jobbet efter lunch. Jag hade tagit ledigt från klockan 15, och när jag kom hem igen så låg hon på soffan och sov :) Vi satte genast igång med att fotografera alla hennes armband och halsband. 105 kort blev det! Vi funderade ett tag på hur dessa skulle presenteras i hennes blogg, och kom snart fram till att ett blogginlägg med 105 bilder skulle bli alldeles för stort och tungt. I min mobil har jag en app som heter Photogrid. Där kan jag lätt lägga 4 bilder i en bild, och dessutom numrera. Här är ett smakprov.


Visst blir det fint? Nu skall mamma bearbeta bilderna lite, sen får jag tillbaka dem och fixar dem i collage som ovan. Jag kommer inte att dra ner på storleken som jag gör med mina vanliga bilder, så dessa kan man klicka på och se mycket större. Sen lovar jag att länka till hennes blogg så att ni får se :)

Min mobilkamera är överlägsen mammas mobilkamera, eller min digitalkamera. Jag är så nöjd med den (Samsung Galaxy S7). Bilderna ovan är helt obearbetade. Jag darrar dessutom inte på handen som mamma gör, och så är jag snabb också :) Det tog mig ganska exakt 35 minuter att ta alla 105 bilderna.

Jag hjälpte mamma med detta, och nu var det dags för henne att hjälpa mig. Jag är lite "felskapt" när det gäller byxor. Jag är mycket bredare om baken än jag är om midjan, så alla byxor jag köper är stora i midjan. Framförallt i ryggen. Böjer jag mig fram så åker linnet upp till armhålorna (nästan). Jag måste alltid ha skärp, annars tappar jag byxorna. Jag har 3 par shorts, 3 par capribyxor och 1 par jeans som är så stora. Mamma nålade kilar i ryggen, så att midjan skulle bli smalare. Tanken var att jag skulle sy dessa själv sen.

Nu var vi hungriga och verkligen värda lite räkor. Jag köpte 1 kg i torsdags och la in 750 g i frysen, de skall Elina och jag ha ikväll (jag tog ut dem ur frysen igår kväll så de tinar långsamt i kylen). Mamma och jag skulle bara ha lite, så 250 g räckte alldeles utmärkt för oss båda.


Mums mums!

Sen "råkade" jag ta fram symaskinen bara för att mamma skulle göra ETT par byxor, men det bidde visst så att hon gjorde alla 7...


Hon är inte ett dugg obekant med denna maskin, då den var hennes i en herrans massa år innan jag fick den någon gång i början av 90-talet. En gammal trotjänare! Dock fick jag, med stora problem, trä tråden för henne. Fy katten vad symaskinsnålen blinkade!! Men å vad byxorna blev sköna! De satt tajt i midjan och det är jag absolut inte van vid. Så skönt!! Nu slipper jag skärp.

Vi hjälpte verkligen varandra igår, det kändes bra :) Mamma åkte hem strax före 21 och jag satte mig för att kolla lite på TV. Jag hade en halv tanke på att se fotbollsmatchen, men jag somnade till innan dess. Vaknade strax innan mamma ringde för att säga att hon var hemma (22.30), men orkade inte kolla. Somnade om i soffan istället och vaknade precis när matchen var slut. Grattis till silvret!!

Nu skall jag klä på mig och göra mig klar för att åka in och möta Elina. Det skall bli så kul! Återkommer med bilder och hur vi hade det på måndag morgon! Ha en skön helg.

Glöm inte att vara med i utlottningen! Jag drar 2 vinnare klockan 20 i morgon kväll.

2 kommentarer:

 1. Så bra men tjänster och gentjänster. Nu kom jag på att jag har ett par brallor i garderoben som jag ska sy upp. Måste bara prova först och se om dom passar.

  Ha det så kul med besöket!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så bra på att sy... mamma är jättebra på det :) Lycka till med brallorna!

   Kram

   Radera