fredag 19 augusti 2016

Inte nu igen....!

Gomorron. Fredag! Härligt :)

På lunchen idag kommer mamma. Jag har tagit ledigt från klockan 15, så hon blir själv här hemma i 2 h, innan jag kommer hem. Hon har då med sig alla sina armband och halsband och så skall jag fotografera dem. Hon har lite svårt med darrigheten ibland så korten hon tar blir inte så bra. När jag var där för några veckor sedan fick hon låna min digitalkamera. Då var det ju bestämt att hon skulle bo här hos Maggie när jag är på Kreta, så jag visste att jag skulle få tillbaka den innan jag åkte. Men nu är ju planerna ändrade; Marita kör Maggie till mamma näst-nästa onsdag, och då ses inte mamma och jag. Hur skulle jag nu få tillbaka min kamera? Efter det att jag blev av med telefonen i London så vågar jag inte åka utomlands utan en lös kamera (eller en lös mp3-spelare) en gång till.... Så då bestämde vi att hon kommer hit och lämnar den och så passar vi på att fotografera samtidigt.

Ni glömmer väl inte att gå in och vara med i utlottningen av två av mammas halsband?

Igår vid 12.45 fick jag första känningen av en ny urinvägsinfektion. Den fjärde sedan 26 maj! För första gången på länge kissade jag också blod. Den första UVI:n gick över av sig själv. Den andra fick jag medicin för utan undersökning. Det var i slutet av juni. Sen den jag hade i slutet av juli var jag ju hos en doktor och tog prover. Och så igår då. Både jag och sköterskan på Skandia var överens om att jag nu måste se en urolog för att göra en utredning. Men hon hade ingen tid igår (inte så konstigt då det inte var mycket kvar av arbetsdagen när vi pratade). Jag sa att jag inte kunde vänta till idag, så vi kom överens om att jag skulle åka in och sätta mig på Alléjouren för att få antibiotika. Sen när denna kuren är slut skall jag ringa igen och få en tid hos en specialist. Mina UVI:er kommer alltid så himla fort. Från 0 till 100 på 10 minuter. Lite jobbigt då jag måste ha medicin NU. Men när jag väl får medicinen så försvinner besvären nästan direkt. Idag känner jag ingenting. Tack och lov för antibiotika!

Helt slut (jag blir alltid så trött när jag får UVI) åkte jag hem och lämnade moppen direkt efter jobbet och tog bussen till stan. Moppen har trilskats lite de senaste dagarna, motorn går men den driver inte framåt. Vågade inte köra den ända till stan. I alla fall var jag framme på Alléjouren vid 17.45. Sen var det bara att vänta. 19.15 fick jag träffa en doktor. Mycket riktigt, både röda och vita blodkroppar i urinen. Jag fick dra min "story" och så spände hon ögonen i mig: du lovar att du går till en specialist snart? Jag lovade. Hon skickade in ett recept och jag begav mig hemåt. Hämtade ut medicinen på Maxi och handlade lite som behövs för kvällens och helgens besök. Hemma strax före 21. Helt slut! Men sen när jag gått och lagt mig blev jag klarvaken... somnade inte förrän närmare midnatt.

I förrgår köpte jag mig ett par söta stövlar på Rusta. Jag var där för att jag hade sett att de hade såna där klöspelare Maggie gillar för 49 kr/st. Jag köpte ju en ny till M häromveckan, men då betalde jag 129 kr på Arken zoo. Så jag köpte 3 st på Rusta nu, så har hon ett tag :) Då såg jag stövlarna. Kunde inte motstå dem.


När jag lagt upp bilden på Facebook sa mamma direkt att hon ville ha ett par. Jag lovade att handla dem åt henne som igår på lunchen. Sen pratade jag med Elina, som kommer på besök från Stockholm på lördag, och hon ville hemskt gärna ha ett par hon med. Igår tog jag moppen till jobbet och stack iväg på lunchen.


Ett par till dem var :)

Sen vidare till Delikatesshörnan. Givetvis skall Elina och jag äta räkor på lördag, och vi hade bestämt att jag skulle köpa färskfrysta, eftersom jag inte hinner handla före hon kommer. Men när jag kom dit visade det sig att de frysta kostade 149 kr/kg men de färska kostade 139 kr/kg. Köpte 1 kg, och frös in 750 g som jag tar ut ikväll och tinar långsamt i kylen. 250 g sparade jag till mig och mamma ikväll. Jag passade också på att äta deras goda skaldjurssallad till lunch.


Elina kommer vid 12 i morgon och jag skall möta henne på centralen. Vi spanar in Kulturkalaset lite innan vi åker hem till mig. Det skall bli så kul att ses! Härom kvällen pratade vi 3 h i telefon... så det lär inte vara tyst en sekund. Haha...

Ha en bra fredag! Och ikväll hejar vi på tjejerna i fotboll. Jag gillar inte fotboll, men jag kan tänka mig att titta på matchen ändå (om inte mamma är kvar, har ingen aning om när matchen börjar).

1 kommentar:

 1. Hej Lena!
  Tack för titten och jag ska kolla in länken och återkomma
  in på din blogg imorgon. Nu fredag kväll med en film.
  Tänkte se "Petra von kants bittra tårar" på SVT. Skönt att
  slippa reklamen.

  Ha en mysig afton!
  Kram Sussie

  SvaraRadera