torsdag 25 augusti 2016

Nytt försök

Gomorron. Torsdag idag. Det blir ett nytt försök för kör-premiär för min del. Förra torsdagen satt jag ju på Alléakuten medans mina körkompisar hade terminsstart. Idag skall jag dit! Sen missar jag ju 2 ggr p.g.a. min resa. Jag skulle väl egentligen kunna gå på torsdag,  men då är jag nog lite hispig och packar in i det sista. Att då komma hem närmare 22 och klockan ringer vid 4 senast, nope, jag stannar hemma.

Igår eftermiddag satte jag för ovanlighetens skull på datorn när jag kom hem från jobbet. Jag hade lånat Ann Rosmans Vågspel som talbok på biblioteket förra veckan, och den var i CD-format. I vanliga fall brukar jag låna böcker som redan är i mp3-format, men denna behövde rippas. Samtidigt som jag gjorde det läste jag igenom alla blogginlägg jag gjorde när jag var på Kreta 2012, 2013 och 2014.

Det var väldigt bra att jag gjorde det. Jag visste innan jag började läsa att jag i blogginläggen hade skrivit lite saker jag skulle komma ihåg inför nästa resa (dit eller till andra varma ställen). Jag skrev en lista över saker jag inte skulle glömma ta med:

 • Värmeljus, att ha på balkongen när jag sitter ute på kvällarna och kollar på film/serier.
 • Klädnypor (brukar bara finnas några få).
 • Knäckebröd till frukost (klarar inte av att äta mjukt bröd).
 • Mjukost på tub (brukar köpa ost, men det finns bara färdigskivad med smak och konsistens av plast...).
 • Italiensk salladskrydda, för att krydda lunchsallader jag gör.
 • Solfjädrar, nödvändigt när man åker buss utan AC.
 • Kudde (det finns bara tegelstenshårda där).
 • Diskborste och diskmedel (av någon anledning måste alla som bor på hotellet själva köpa det).
 • Tvättmedel (för att tvätta upp lite).
Vissa av dessa saker kom jag ihåg sen tidigare, men diskborste och diskmedel t.ex., det hade jag glömt. Och så skrev jag uttryckligen 2014 att jag INTE skall gå på hotellets måndags-barbeque någon mer gång. Hög musik, samma dansare varje år och mat som inte funkar så bra för mig.

Å jag kan inte fatta att jag om lite mer än 8 dygn kan ha denna utsikten!


Denna bilden tog jag när jag var där 2013. Undrar så hur mycket hotellet och omgivningarna har ändrats sedan jag var där 2014.

Annars har ingenting hänt. Det har snabbt blivit mörkare på kvällarna så jag kan börja tända mina levande ljus igen. Jag går ju och lägger mig relativt tidigt (före 22) så nattugglor har säkert tänt ljus länge, men inte jag!


Idag måste jag ringa Skandia igen, tog just den sista antibiotikatabletten, så nu är det dags att boka tid hos en urolog! Och jag måste logga in på Mina vårdkontakter eller vad det heter, och meddela min husläkare att jag behöver recept på Atarax (lite lugnande inför flygresorna) och så behöver jag mer sömntabletter (hon skrev ut alla mina mediciner på ett år, förutom Propavan som hon bara skrev för ett halvår...). När jag läste igenom blogginläggen såg jag att jag hade panikattacker vid flygning så sent som 2014. 2012 skall vi inte prata om... det verkar ha blivit lättare för varje år. Nu är jag bara lite "normalt" nervös. Så skönt att slippa paniken!!

Ha en bra torsdag! Imorgon är det fredag igen :) Härligt. Inga planer i helgen mer än att jag skall börja kolla på min packning, så att det inte är något som måste handlas. Och så måste jag åka till Frölunda Torg och Forex och växla några Euro. Jag vet att man inte skall växla i förväg utan använda sitt kort, men jag vill ha med mig lite kontanter!

7 kommentarer:

 1. Vad fint med ljusen!
  Vågar knappt tända ljus längre. Dels för att jag har svåra minnesproblem pga stress o glömmer lätt.
  Sedan för min jättestora, superfluffiga och mycket korkade 1-åriga katt. Ser framför mig hur han bränner bort både morrhår och svans! :O
  Gammkatten har sunt förnuft, inte unge herrn.

  SvaraRadera
 2. Minnesproblem, japp. Glömmer och somnar. Maggie har hoppat upp på TV-bänken, men bara då ljusen har varit släckta. Är livrädd för att hon skall börja brinna... Mamma hade en Helig Birma som gick lite för nära ett ljus, och hans svans började brinna. Man kan ju säga att det inte luktade så gott...
  Hehe. Gamkatter har ofta sundare förnuft...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade en katt för många år sedan. Jag hade ett sånt där hörnskrivbord med överhyllor. Han gillade att ligga där ovanpå när jag satt vid datorn. Hade lite ljus tända. Bl.a ett värmeljus i ljuskopp på hyllan.
   Han låg och blängde surt på det. Sen ville han, nyfiken som han var, känna på ljuset så han satte dit tassen o brände sig lite. Då blev han ännu surare. Öronen bak, svansen piskandes och mer blängande. Så lappade han till ljuset igen! Blev ASSUR och började slå efter mig. För det var tydligen mitt fel då. Haha!
   Jag tog ned honom efter det. Han gjorde sig inte illa men vete tusan om han lärde sig något den lille korkbollen!

   Min yngste nu skulle förmodligen stoppa dit huvudet och bli utan morrhår. Eller vispa sin dammvippe-svans över ljusfatet. Ville inte ens tänka på det! Haha

   Radera
  2. Haha. Katter är för sköna!! Själv konstaterade jag igår, när jag pratade med f.d. kollegan att man faktiskt är ägd av sin katt och kan betraktas som inneboende. Jag får bo här på nåder :)

   Radera
 3. Mysigt! Älskar tända ljus. Kände av kylan ikväll för första
  gången på länge och tänkte att snart är det dags för värmeljusen.

  Men vilken underbar bild. Ligga vid poolen. I solen.
  Ljuvligt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längtar till solen. Fast tyvärr verkar det vara sämre väder där än här... Men jag får göra det bästa av det. Bara detta att jag skall tillbaka till samma ställe där jag varit tidigare. Så skönt. Vilken trygghet!!

   Kram

   Radera
 4. Jag tror att du kommer att få det varmt och skönt!
  :)

  SvaraRadera