onsdag 19 oktober 2016

Tack Maybeauty och första rehab

Gokväll. Lika bra att skriva nu, och inte imorgon. Känner mig trött, så jag kommer säkerligen att snooza (d.v.s. vänta på senare alarm) imorgon, och då hinner jag inte skriva.

Först så vill jag tacka Maybeauty. För ett bra tag sedan beställde jag Marockanskt hårserum från dem. Jag fick en kod via www.monasuniversum.se och bra rabatt. Kollade nu gamla blogginlägg och det var i oktober 2015 som jag beställde. Ganska snart efter jag beställde tappade jag flaskan ner i handfatet, och pumpgrejen gick sönder. Fjädringen försvann. Jag slutade använda serumet för det blev för kletigt. För ett par veckor sedan skrev jag till dem och frågade om jag kunde köpa själva pumpgrejen av dem. Det kunde jag inte. Istället skickade de mig en HELT NY flaska. Gratis.


Jag fick med en följesedel. Själva serumet kostade 189 kr. Frakten 90 kr. Och jag fick den gratis. Så TACK Maybeauty!! Det var mer än jag räknade med!! Mitt hår är så jäkla risigt så jag kommer nu att använda denna varje dag, plus att jag äter Hårkontroll Boost. Nu skall jag väl få ordning på burret!

Idag var det dags för första besöket på rehab på HandCenter. Tyvärr var det så att det första jag fick reda på var att receptionen hade bokat ett för kort besök, jag hade behövt 45 minuter, fick bara 25. Alltså ingen tid att prova ut ortoser. Vi gick igenom vad jag skall tänka på. Att göra ett "o" med tummen och pekfingret är en bra övning. Den skall jag göra så ofta jag kan. Jag skall undvika alla grepp som gör att tummen "åker in" i handflatan. Jag är tydligen överrörlig i alla mina fingrar, och det är väldigt vanligt vid artros. Det är bara att vänta att artrosen kommer i de andra fingrarna också. FAN FAN FAN FAN.

Efter besöket hos rehab gick jag ner till röntgen. Tjejen jag träffade röntgade mina händer från alla möjliga vinklar. Svaret får jag väl när jag skall tillbaka till läkaren den 19 november. Tillbaka till rehab (längre tid) skall jag den 4 november.

När jag moppade hem märkte jag att jag inte höll vänsterhanden (den som är värst) som jag borde. Så här borde jag hålla handen:


D.v.s tummen runt handtaget så att jag kan bromsa.

Så här håller jag handen:


Hela handen ovanpå handtaget. Inte bra om jag behöver panikbromsa. I och med att jag har de problem jag har med vänsterarmen så har moppeverkstan redan bytt plats på vänster och höger broms. Istället för att ha huvudbromsen (bakbromsen) på vänster hand, så har jag den nu på höger. Bra, eftersom jag nu inte orkar bromsa med vänstern. Jag kan heller inte lyfta en tekopp med någon av mina händer. Jag är så JÄVLA trött på den här JÄVLA skitkroppen. Varför sviks jag alltid? Kan jag inte få en break någon gång? Vara smärtfri en liten stund?

ÄR DET FÖR MYCKET BEGÄRT????

Idag har jag i alla fall en liten glädjestund. Mitt hem är nystädat. Jag fick fylla i en enkät hos rehab idag. En av frågorna var hur jag klarade av att sköta städ, dammsugning och golvtork med mina besvär. Jag sa att henne att jag redan lejt ut detta p.g.a. mina andra skador, eftersom jag även innan detta inte klarade av att städa. Så jag fyllde i att städning var "helt omöjligt". Fy fan vad jag känner mig besegrad.

Nu skall jag sätta mig med värmedynan för att bota mitt axelhelvete så jag kan jobba imorgon. Behöver jag upprepa att jag är trött på min kropp?

Avslutar med en önskan om en bra kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar