måndag 24 oktober 2016

Grannen har tjuvstartat....

Gomorron. Vad glad jag blev när jag vaknade i morse! Det första jag såg när jag öppnade altandörren åt Maggie, var att grannen nedanför hade tjuvstartat med ljus i häcken på framsidan.


Jag tycker det är så fin! Jag var tvungen att hänga på...


Nu lyser min slinga på altanräcket också! Den har suttit där i flera år, tredje säsongen nu. Bara att plugga i kontakten. Jag har ju häcken på framsidan också, men den får vänta lite.

Vad har hänt sen sist? Mamma var här i fredags. Hon hade problem med sin mobil, samma problem som jag hade med min för några veckor sedan. Den laddade ur supersnabbt och blev varm. Mamma har en Samsung Galaxy Mini S4, så vi har inte samma modell. Men problemet var detsamma, och det fixades med en fabriksåterställning. Jag skall åka till mamma om 2 veckor och hjälpa henne med lite andra saker (fredagen vi har halvdag före Alla helgona) men hon kunde inte vänta så länge. Jag åkte förbi Maxi och köpte oss varsinn 39 kr räkmacka (de kostar 89 kr i vanliga fall, men det är jubileumspris denna vecka (de fyller 10 år)). Egentligen hade jag tänkt köpa sushi till mig, men det regnade ute så jag orkade inte åka bort och handla det.


Jag orkade bara halva som vanligt. Jag fixade hennes telefon och så såg vi halva Idol. Jag har nog aldrig sett det programmet tidigare...

Igår söndag var jag och Marita och en körkompis till mig (och seglarkompis till Marita) iväg och såg på Sångensemblen Amanda. Jag har berättat om dem tidigare, det är en otrolig kör som man inte beskriver så lätt. De står aldrig still. Mycket teater. Här är några bilder från sista låten Come together. Nu satt publiken lite annorlunda mot när jag såg dem framföra denna senast. Då satt vi som på en vanlig teater och kören klättrade över oss på bänkarna. Nu kom de bara närmare och närmare.
Hela föreställningen handlade om Beatles-låtar, men många var så omgjorda att de inte gick att känna igen. Som vanligt var de otroligt bra och härliga att lyssna på!

Marita hade med sig en present till mig från mormor. Jag visste att jag skulle få dem :) I somras när jag var där köpte jag massa garn åt mormor på Göksäter, och hon lovade att sticka ett par vantar till mig. Och ett par grytlappar till. Igår fick jag dem.


Jag fick med mig Maritas dator och telefon hem igår, för jag skulle försöka fixa problemet att hon inte kan ansluta datorn till telefonen och surfa via den. Det gick före vi installerade Windows 10, men inte sen. Jag testade direkt när jag kom hem, men det fanns inga nätverk att välja mellan alls. Så konstigt. Så när jag gick och la mig och satte igång min lilla dator såg jag en sak som jag ville testa direkt. Jag satte igång Maritas dator och efter lite knapptryckande så hade jag faktiskt fixat det. Detta var inte första gången jag försökte, så jag var inte så lite stolt när jag faktiskt löste det!

Idag skall jag sticka iväg och simma efter jobbet, om inget annat kommer emellan. Jag var iväg och simmade direkt efter jobbet i torsdags, före kören. Det var skönt, men det känns att jag måste ha skenor till händerna snart, för de "flappade" och gjorde ont.

Med önskan om en bra veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar