fredag 18 november 2016

Tiden går...

Gomorron. Å så var det fredag igen. Veckorna är så intensiva på jobbet, det är bra för då går de fort! Nu är det plötsligt fredag igen. Om en liten stund skall jag klä på mig och bege mig ut, idag är det dags för ett besök på HandCenter igen. Jag har inte kunnat använda mina ortoser så mycket, de skaver. Hoppas vi kan fixa till dem idag. Efter förra lördagens arbete på altanen så hade jag väldigt ont i händerna, att slå in stolarna i presenning var väldigt krävande för händerna. Jag har gjort mina övningar med "puttyn" varje kväll, och det är "gott-ont". D.v.s. jag får ont när jag gör dem, men det känns verkligen att övningarna är bra. Varje kväll sitter jag med värmedynan för axeln/sidan av halsen och det känns också bra. Fast väldigt livs-begränsande...

I söndags åkte jag till Frölunda Torg för att leta efter finskor till brorsonens bröllop. Jag är ingen sko-människa, äger nästan inga skor alls. Mina fötter mår som allra bäst när de får gå i ett par EasyTone från Reebok. Men det kan man ju inte ha på bröllop... Inte ute nu heller, det är alldeles för halt för det. Har ett par andra Reebok som är nästan lika sköna. Jag hittade inga skor, men däremot ett par nya vinterkängor.


599 kr på Deichman. Sen köpte jag ett par jättegoa sulor till också. Gel på undersidan (måste ha mjuka sulor) och päls på ovansidan. Jag hoppas de blir lika sköna i vinter som de var när jag provade dem. Jakten på finskor får gå vidare.

Vad har jag gjort mer i veckan då, mer än att jobba och sitta i soffa under värmedynan? Jag har stekt upp massa kyckling. Det är ju inget ovanligt, det gör jag ofta. Jag kollade på Netflix på min nya platta samtidigt, då går det extra fort :)


Jag gillar verkligen de nya pannorna jag köpte på Göksäter i somras. När en omgång är klar så torkar jag bara ur den och häller på några droppar olja (som jag stryker ut med penseln) och så i med en laddning till.

Kören var inställd igår, fröken var sjuk. Jag älskar verkligen att sjunga, men jag sticker inte under stol med att det var skönt att slippa bege sig ut med moppen i mörkret och regnet... Igår kom 2 TV-serier jag beställt, så de kollade jag på när jag mös med alla ljus tända. Svägerskan köper ju en otrolig mängd TV-serier, och jag har lånat massor. En av våra favoriter är Castle, och det har blivit så att jag har köpt de senaste säsongerna och så ger jag dem till henne när jag tittat klart. Hon betalar ju så mycket så det är det minsta jag kan göra. Denna säsongen är den sista, och igår kollade jag på flera avsnitt.


Outlander är också en favorit. Jag har redan sett alla avsnitt på www.ustv.cc (kostar mig ungefär 1,50 kr/avsnitt att kolla där) men jag ville ha själva BlueRay:en. Massa extramaterial som jag kollade på igår, före jag satte på Castle.

Jag har lite problem med min mobil sedan ett par veckor tillbaka. En uppdatering av Facebook-appen är det som krånglar. Den fullkomligen äter upp mitt batteri:


Inte normalt för en app att ta så mycket batteri! Förra veckan deaktiverade jag appen och körde istället webb-versionen. Då funkade batteriet som det skulle. Men jag gillade inte den versionen, framförallt lyckades jag aldrig publicera någon bild med den. Så jag aktiverade appen igen och kan nu inte vara långt bort från en laddare. Jag måste ladda 2-3 ggr/dag. Jag är lite nervös för att inte vakna på morgonen, om batteriet laddas ut. Får jag några app-uppdateringar under natten så är risken stor att telefonen är urladdad när det är dags för alarmet att ringa. Jag gillar inte att ladda telefonen under natten, eftersom den ligger på sängbordet. Igår funderade jag på att ställa den i Energisparläge eller Ultraenergisparläge, men det framgår inte någonstans om klockan fortfarande funkar då. Jag har precis skrivit till Samsung på deras FB-sida och frågat. Får se vad de svarar. Hoppar verkligen att det kommer en uppdatering snart, för så här kan jag inte ha det! Se den branta kurvan ovan, framför allt 2 h före klockan 6 (när telefonen garanterat inte används). Himla mysko.

Dags att klä på sig och bege sig ut. Jag missar ju återigen fredagsfrukosten på jobbet, så jag måste hinna äta innan jag åker. Tack och lov är det inte så kallt ute, 7°C just nu, men det är långt att moppa så jag blir iskall ändå. Det tar ca 35-40 minuter att moppa till HandCenter. Hatar att moppa när det är mörkt! Men det hinner kanske ljusna lite på en halvtimme...?

Ha en bra fredag.

1 kommentar:

  1. Åh vilka mysiga stövlar. Ser helt underbara ut.
    Hoppas du får ordning på otoserna nu så du kan använda dom.
    Kram

    SvaraRadera