lördag 12 november 2016

En mycket produktiv dag

Gokväll. Nu sitter jag här vid datorn och känner mig mycket nöjd med dagen. Hjälp vad jag har åstadkommit mycket idag. Så ovanligt för mig att göra så mycket på en helg. Men jag måste erkänna att det känns mycket bra. Men nu har jag ont ganska mycket överallt, framförallt i mina tummar.

Dagen började lugnt. Maggie låg på sin klösställning och jag låg i sängen och kollade på DVD (Hart of Dixie, säsong 3.)


Bilden ovan blev väldigt fräck tycker jag. Körde den igenom min app PhotoStudio Pro på telefonen och blurrade allt utom Maggie. Här är originalbilden:


Ser ni att min orkidé fortfarande blommar jättemycket?

Vid 9.30 gick jag upp. Började direkt att städa lägenheten. Det hade hrm.. av någon anledning blivit väldigt stökigt. Torkade av allt och dammsög med min "dustbuster" med handtag. Det var så mycket katthår att jag fick tömma den 2 ggr.

Jag satte igång tvättmaskinen tidigt, och nu när dagen är slut har jag kört en vit maskin, en mörk maskin, en maskin med lakan och två maskiner med tjocka tröjor.

Jag bytte lakan när jag var klar med städningen och tog sedan itu med altanen. Så här såg den ut innan jag började:I den vita lådan i bakgrunden fick jag plats med hur mycket som helst: Bordet och de 2 stolarna från framsidan, 4 plaststolar, baden-baden, fotstödet till den, klädställningen, grillen, 3 stora planteringslådor, ett tiotal krukor, en balja, en bensindunk och lite annat smått och gott. Och lite plats kvar.Maggies annex... :)

Sen slog jag in den 4 stolarna i en presenning. Jag hade köpt en ny stor presenning, men den tänkte jag ta till bordet. Så jag tog den gamla. Jäklar vad det tog tid. Jag fick binda ihop stolarna, det var inte det enklaste, men till slut fick jag ihop ett paket. Hur många stickor som helst i fingrarna senare (sisalgarn är vasst och jag hade ingen pincett)... så var det dags för bordet. Insåg ganska snart att det inte skulle bli lätt att slå in bordet. Jag gick och hämtade en granne som hjälpte mig att ta loss glasskivan och vi ställde den bakom min låga byrå i sovrummet. Kvar var ramen till bordet. Jag skruvade isär den, så långt det gick. 2 skruvar gick inte att öppna. Delarna som jag monterat isär ställde jag bakom sängen/bakom höga byrån i sovrummet. Nu ser altanen ut så här:


Jag lämnade fotpallen så att Maggie skall ha något att gömma sig under i vinter. Detta tog över 3 timmar...

När detta var klart var jag hungrig. Klockan var över 2 och jag insåg att jag slarvat med maten. Det enda jag fått i mig hittills under dagen var 2 riskakor och en drick-kvarg... Det blev en lunch bestående av kyckling, klyftpotatis och champinjonsås. Det var mycket gott.

Sen var det dags att ta itu med häcken på framsidan.


Mitt stora nät lös visst bara till hälften. Lär få ångra det när allt skall ner, men jag tog detta nät och ett annat, lite mindre nät, och la ovanpå varandra.


Nu lyser allt så fint. Men det lär bli ett helvete att plocka ner...

Inifrån lyser det så fint när det är mörkt.


Mina tummar, och många andra kroppsdelar, värker. Men nu har jag i alla fall dessutom gjort flera sidor i fotoboken som jag lovat att göra åt brodern och svägerskan. Jag fick den för ett bra tag sedan, men jag är ju en expert på att skjuta upp saker. A procrastinator. Det är jag det. Nu har jag i alla fall gjort lite drygt 60 sidor av 84. Snart klart alltså. Eller inte.

Så detta har varit en mycket produktiv dag. Klockan är snart 20.30 och först nu kommer jag att förflytta mig till soffan. I morgon har jag bara en uppgift: att åka till Frölunda Torg och försöka hitta skor att ha på brorsonens bröllop om 3 veckor. Och så skall jag köpa nyponpulver som jag blivit tipsad om av mitt företags ägares hustru. Det skall hjälpa mot artros. Skall köpa 2 askar, som räcker i 63 dagar. Skall bli spännande att se om det hjälper mig så mycket som det hjälpte henne och hennes man.

På tal om tabletter. Jag skrev ju för 3 månader sedan att jag skulle köra en kur med Hårkontroll Boost. När det gått 2 månader skrev jag på deras FB-sida att jag inte märkte någon skillnad alls. De bad mig, i ett meddelande, att återkomma när jag kört 3 månader. Så i torsdags skrev jag till dem och sa att jag fortfarande inte märkte någon skillnad. Då fick jag, väldigt snabbt, ett meddelande tillbaka att jag skulle skicka dem min adress så skulle de skicka mig 2 paket (2 månader) gratis. De kom i fredags. Jag är kanske bara trögstartad, som i de flesta fall, så nu skall vi se om det blir någon skillnad. Jag tycker i alla fall att det var väldigt juste av dem att skicka 2 paket!!

Nu skall jag, mycket välförtjänt om jag säger det själv, krypa upp i soffan och ta kväll.

Förresten, idag är det 40 dagar kvar tills jag åker till London! Det innebär att det är 41 dagar kvar till julafton, ifall någon är intresserad.

Ha det bra!

2 kommentarer:

  1. Näääää, inte intrsserad av julafton. Får lite sällskap av Maggie.

    SvaraRadera
  2. Glömde kommentera din produktiva dag. Gör jag så mycket ens på en vecka???

    SvaraRadera