tisdag 20 december 2016

En mysig helg på Ellös

Gomorron. Idag är det segt. Jag var så trött igår kväll att jag somnade på soffan. Vaknade 2.45. Himla dum tid att vakna på. Alldeles för sent att ta sömnpillrena och toksvårt att somna igen. Tror jag slumrade till någon gång efter 4. Klockan ringde 5 och så "snoozade" jag (har alarm 5.10, 5.30 och 6.00) till 6. Hur trött som helst är jag nu. Smart.

Helgen har varit bra. Jag gick direkt hem från jobbet i fredags och packade in Maggie i buren.


Haha, man kan se att min reflexspray dräller. Dramaten står precis bredvid där jackan hänger i hallen, och jag har tydligen skavt av lite på burskyddet också. Men det gör ju inget om de blir reflekterande de med.

Det var inte så där jättekul att åka buss, tyckte Maggie. Hon protesterade en stund och sen la hon sig med rumpan mot mig.


En markering om vad hon tyckte om saken. Vi hann med en tidigare buss i Mölnlycke och slapp sitta där i 20 minuter. Skönt. Så fort vi kom fram till mamma började hon kolla in sitt revir. Hon hittade genast sin gamla favoritplats, i mammas sovrumsfönster. Där gillar hon att ligga och spana. Det händer lite mer utanför hennes sovrumsfönster än det gör utanför mitt arbetsrum, där hon brukar ligga. Bilar och människor att spana på.

Mamma hjälpte mig att lägga upp mina nya jeans, och sy kilar i ryggen så jag slipper skärp. Jag fixade med hennes nya platta så att hon fick in Google Chromecast. Sen jag var där senast har hon inte haft ljud på TV4 av någon anledning, men jag hittade TV4 på en annan kanal, med ljud. Det var populärt. Hon har ju inte kunnat se sitt favoritprogram Idol på TV:n, utan fått titta på datorn. Det där med att casta är hon inte så bra på än, jag frågade varför hon inte castade från telefonen. Det hade hon inte tänkt på... :)

Vi åt kyckling och klyftpotatis framför TV:n, det var Svenska hjältar. Sen castade vi dagens avsnitt av Julkalendern. Någon som ser den? Tycker den är så bra. Mamma tog sin tunna bäddmadrass och la sig på golvet i vardagsrummet och jag fick hennes säng. Det slutade med att hon sov i fåtöljen. Där brukar hon ju somna ändå, så det var helt OK.

Jag gick upp klockan 5 och duschade och gjorde mig i ordning. Bussen gick 6.35. Massa byten senare var jag framme på Ellös 10.20. Visst hade det varit skönt med ett körkort, men som mina axlar/armar/händer är nu finns det ingen chans i världen att jag skulle kunna hålla i en ratt. Jag kan inte hålla upp armarna så som man skall göra när man kör, så det är väl lika bra att jag aldrig tog det där körkortet ändå. Fast skönt hade det varit...

Det var kul att träffa mormor, Marita och moster igen. Vi vilade mest mormor och jag, jag var trött efter resan, så det var skönt att ta det lugnt.


Maggie har ett favoritfönster hos mormor också, i "mitt" rum. Tur att hon inte var med, för där står alla blommor som nu fått flytta på sig för adventsljusstakar och julblommor.

På kvällen satt vi alla 4 hos mormor och kollade på Återträffen från Så mycket bättre. Jag har inte sett programmet men det funkade ändå.

I söndags klädde jag mormors gran. Marita och jag köpte en ovanligt snygg gran för några veckor sedan, som fram tills i söndags har stått på mormors altan.


Hon satt i soffan och pekade hur det skulle vara, det var väldigt bestämda åsikter :)


Hon fick som hon ville, och så här blev resultatet. Som vanligt hänger min, brorsans och kusin Rikards tomtar längst fram.


Min är den i mitten.

Mormor var trött och somnade tidigt i söndags eftermiddag, så jag fick roa mig själv. Men det var inga större problem, det fanns ju TV och korsordstidningar. Jag gick och la mig ganska tidigt själv, eftersom jag skulle upp tidigt.

4.45 ringde klockan. Mormor vaknade och sa hej då. Bussen gick 5.35 och 4 byten senare var jag på jobbet 7.45. Supertrött. Det gick inte att slappna av eftersom jag inte satt på någon buss mer än 40 minuter. Jag hade laddat ner ett par avsnitt av en serie jag följer på Netflix, Scorpions, så tiden gick ändå ganska fort. Inga problem att kolla på telefonen, det är väldigt bra bild på den. Smart att man kan ladda ner och se offline.

I helgen köpte jag en leksak till mig själv från Kina (aliexpress). Jag har sett reklam för en sån här boll i mitt flöde på Facebook flera gånger. Den kostar 169 kr om man köper den i Sverige. Plus frakt. Jag betalade 5.80 dollar inklusive frakt (57 kr). 1-2 månaders leveranstid, men jag har inte bråttom.


Jag har såna problem med motoriken att denna kan vara bra att träna sig lite på. 3D-seendet är inte så bra det heller.

Jäklar, jag får inte glömma att växla pengar!! Och igår när jag kom hem från jobbet såg jag att det stora nätet i häcken på framsidan bara lyser pytte-svagt. Och slingan på altanen är helt släckt. Måste köpa nya. Får ta moppen till jobbet på lunchen och åka och fixa detta direkt efter jobbet. Lika bra att fixa både slingor och växling.

Jag har ju inte tvättat i helgen så det fick jag göra igår. Allt som redan var tvättat och som skall med till London ligger på köksbordet, men det är ingen idé att börja packa ner det förrän allt ligger där. Jag skall ju åka direkt från jobbet på fredag, så när jag går hemifrån på morgonen skall allt vara packat och lägenheten vara röjd för att städerskan kommer när jag är borta. Så jag har en del att göra. Men det är bara tisdag idag, jag har 3 kvällar på mig.

I lördags ringde kusin Jane via Facebook så vi alla fick prata med henne. Hon bor i London och jag trodde att hon skulle åka hem över julen. Hon trodde att hon skulle jobba och bokade ingen resa, men så visade det sig att hon är ledig hela julen. Hennes pojkvän jobbar dock. Hon bor ganska nära mitt hotell, så vi skall ses juldagen eller annandagen och äta lite julmat. Hon beställde en flaska glögg som jag var och köpte åt henne igår. Och NEJ, jag skall INTE lägga den i handbagaget... :) Det blev så dyrt när jag åkte från Kreta med olivolja och balsamvinäger i handbagaget om ni minns.

Ha en bra dag! Hinner jag inte skriva innan fredag så hörs vi ifrån London. Ni följer väl med?

Avslutar med en bild på årets julkort. Jag blev riktigt nöjd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar