torsdag 15 december 2016

8 dagar kvar!

Gomorron. Torsdag. Ikväll är det packning som gäller. Alla Maggies saker skall packas ner, och vad jag behöver för 3 dagar. Hur jag skall få med mig allt i min "dramaten" är svårt... Bara Maggies vattenfontän och en av hennes timerstyrda matskålar tar ju stor plats i dramaten. Som tur är finns både låda, sand och mat redan hos mamma. Datorn vill jag ha med mig till mormor, och så ombyte för 3 mornar. Jag åker ju direkt från Ellös till jobbet på måndag morgon.

Usch för att släpa Maggie på bussen, men jag har inget val. Hon tyckte inte alls om att åka buss senast, och det var väldigt tungt för mig att bära. Enda fördelen med en full "dramaten" är att jag kan ställa hennes bur på locket och få lite avlastning, men det krävs ändå en massa styrka och balans för att putta "dramaten" framför mig samtidigt som jag håller hennes bur. Och har en fullpackad ryggsäck på. Puh. Det är en liten bit till bussen och sen en liten bit från bussen när jag kommer fram, men i alla fall bara ett byte. Mina händer och min axel lär skrika när jag kommer fram!

Det skall bli mysigt med en helg hos mormor, det var ju jättelänge sedan jag sov över där (i somras). Jag har lovat mormor att jag skall klä hennes gran. Mormor är "mästare" på att julpynta, så jag antar att allt annat redan kommit upp.

Igår var jag ute och körde moppe efter jobbet. Jag hade inte en tanke på att det var kallt, så jag tog inte på mig några extra kläder. Satan i gatan vad jag frös! Det var -4°C och det räcker för att man skall bli som en Piggelin-pinne. Först var jag på biblioteket och hämtade en bok jag reserverat, Ingrid Elfbergs Monster. Jag hade med mig datorn och laddade ner boken direkt och lämnade tillbaka den. Då slipper jag åka dit igen. Funkar bra när det är en mp3-bok, men är det en CD-bok krävs längre tid för att rippa den. Sen åkte jag vidare till gymmet. Jag har ju inte varit där mycket på senaste tiden, men jag behövde kvittot på alla pengar jag har betalat dem under året. Det lämnar jag in till kollegan som gör lönerna, och så får jag pengar från jobbet. Bra med friskvårdsbidrag, det ger ett gott tillskott till kassan inför resan. När jag ändå var ute och körde passade jag på att åka till Maxi och handla. Sen tog det hela kvällen att tina upp.


Då är det gott med en alldeles egen fotvärmare! Hon har kommit till mig i soffan varenda kväll denna veckan, jag njuter varenda gång. Hopplösa katt som inte är mycket för att kela... Det blir tomt utan henne här hemma nästa vecka!

På jobbet är det mycket just nu, precis som jag vill ha det. Nästan det första jag tänker på när jag vaknar är vad jag har framför mig under dagen, som jag vet om. Har jag mycket så blir jag lugn. Jag hatar att inte ha saker att göra. Hellre alldeles för mycket än tvärtom!

Om 8 dagar åker jag! Jag har ju 2 hela vardagar och en halv (planet går vid 19 så jag behöver väl vara på Gatwick vid 17) och funderar på om det är något speciellt jag vill se eller göra. Om någon har en bra idé på saker att göra i London som man inte får missa, tipsa mig! Juldagen och annandagen är ju London mer eller mindre dött, så då är ingenting öppet. Det enda jag har planerat är musikalen The Lion King på julafton.

Dags för frukost och sen jobb! Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar