torsdag 26 januari 2017

Äntligen!

Gomorron. Vaknade taggad för att sjunga ikväll. Dalheimers hus (korttidsboende, daglig verksamhet och friskvårdscenter) har hälsovecka hela veckan, och det är, som alla vet, hälsosamt att sjunga! Gratiskonsert för alla som vill komma, klockan 19. Det enda är att jag inte är säker på var katten det ligger, jag får moppa hemifrån i tid så jag har tid att köra vilse...

Igår kom äntligen min nya stol! Det blev drygt 7 veckors leveranstid, så jag har väntat länge! Armstöden ser inte likadana ut som de jag har på jobbet, jag kan inte bestämma mig för om dessa är bra eller ej. De jag har på jobbet är längre, och går att "slajda" fram och tillbaka. Dessa är kortare och sitter fast.


Jag skall maila dem idag och fråga varför jag inte fick samma, när jag nu beställde en likadan stol (bortsett från klädseln). Jag fick ingen chans att provsitta den igår, för den var upptagen...

Det är himla smidigt att bo nära jobbet. Chauffören ringde när han åkte från Lindome och sa att han skulle vara hos mig om 15-20 minuter. Jag gick hem och hann vara hemma i ca 3 minuter innan han kom. Sen tillbaka till jobbet. Jag var borta sammanlagt 22 minuter.

För en gångs skull kom min städerska när jag var hemma på lunchen. Det är inte ofta vi ses. Nu pratade vi resor, hon är ju värsta globetrottern. Blev avundsjuk av alla resor hon har planerat mellan nu och juni: Panama, USA och Syd-Korea. Jag frågade henne lite i förbigående om hon ville köpa min gamla skrivbordsstol, och det ville hon. 200 kr fick jag för den, helt OK. Vi bar ut den till hennes bil när jag skulle tillbaka till jobbet.

Vad jag inte visste då, men märkte när jag kom hem, var att min nyckelknippa låg kvar på hallbyrån... Hon hade glömt sin telefon hemma och kunde inte ringa mig och meddela detta. När jag promenerade hem märkte jag att jag inte hade nycklarna i fickan. Som tur var så var Figo med matte hemma (grannen) och hon har ju en av mina extranycklar. Annars hade det blivit en lång promenad till kollegan (som jag visste inte var hemma just då).

Ikväll blir det alltså sång. På lördag åker jag upp till mormor över dagen. Tror jag. Messade styvmor i förrgår för att kolla om det var OK, men jag har inte fått något svar. Får ringa idag.

Jag vill planera en resa till! Men jag vet inte när eller vart. De senaste åren har jag ju nästan alltid haft minst en resa på gång...

I måndags fick jag en leverans från Willys. Jag hade mest beställt tunga, skrymmande saker som toapapper, torky och konserver. Men det var ju otroligt smidigt att någon annan bar det ända fram till dörren! Dock kommer jag inte att beställa från Willys mer, de tog 99 kr i frakt och 49 kr i plockavgift. Hemköp däremot (samma koncern) tar bara 20 kr i frakt och ingen plockavgift. De är ju dyrare över lag, men man får ju räkna in frakten också. Jag roade mig med att kolla priserna på exakt det jag beställde från Willys, och Hemköp var 30 kr dyrare. Men som sagt, 130 kr billigare i frakt. Så Hemköp får det bli nästa gång.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar