onsdag 29 mars 2017

Nu är jag lugn(are)

God eftermiddag. Hemma efter min lilla turné. Jag slutade jobbet klockan 12 och åkte direkt till farbror doktorn. Jag var där en hel halvtimme före utsatt tid, men det var gott att sitta ner i väntrummet. Det var väldigt kallt att moppa idag!

Läkaren jag träffade var väldigt trevlig. Givetvis visste han vem min pappa var... alltid samma vid läkarbesök. Orsaken till att det kom upp var för att han frågade mig om jag opererat mig någon gång. Hm. Jomenvisst, det har jag. Blindtarmen, 8 ggr i armbågen, axeln och min GBP. Vi började prata om min GBP och han frågade hur jag fick reda på att man kunde opereras i Tyskland. Jag berättade att det var min pappa som läst det i Läkartidningen. Så det var därför det kom upp. Han har gjort många GBP:er på Varbergs sjukhus och vi snackade om det en stund. Mycket trevlig läkare som sagt.

I alla fall. Undersökningen. Inte var det behagligt. Blev undersökt med ett proktoskop och ett rektoskop. Och "manuellt". Han hittade 3 hemorrojder. Att man kan bli så glad för hemorrojder! :) Men han vill skicka mig på en koloskopi bara för att vara säker. Detta för att min farbror dog i tjocktarmscancer, pappa hade blåscancer, brorsan har polyper och mamma hade njurcancer. Det går liksom i släkten det där med de "nedre regionerna". Jag kommer att bli kallad inom 2-3 veckor. Läser om koloskopi på 1177.se och det låter läskigt. Brorsan har berättat att det inte är roligt alls. Men jag vill verkligen vara säker på att det inte är någon värre, så det är bara att stå ut. Helt lugn blir jag inte förrän den undersökningen är gjord.

Han skrev i alla fall ut både kräm och stolpiller. Roligt. Nope. Men bara att genomlida det också.

Jag hade inte ätit någon lunch innan, så jag var duktigt hungrig när jag åkte därifrån vid 13.30. Åkte till en Thai-sushi-restaurang i Mölndal och förvånande nog fick jag inte i mig mycket mat. Irriterande då det var dyrt...

Sen vidare till polisen och beställa nytt pass. Hur kommer det sig att man alltid ser ut som om världen skall gå under på alla passfoton? Inte får man le heller, och huvudet skall vara lite framåtböjt så alla dubbelhakorna syns ordentligt... Nåväl, det är ju inte jag som skall kolla på kortet...

Till slut åkte jag till apoteket och hämtade ut mina mediciner. Nu är jag "ledig" fram till klockan 18. Sen är det möte med flera Eklandabor och en kvinna från kommunen (som vill veta hur vi lyckades möblera 10 lägenheter på bara några veckor). En av flyktingfamiljerna kommer också med.

Tack för hållna tummar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar