fredag 31 mars 2017

Det blir redan på måndag!!!

Go eftermiddag. Idag fick jag samtalet. Bra mycket tidigare än vad jag trott. Visserligen vet jag att det går fort när man har privat sjukförsäkring, men så här fort? Läkaren sa ju 2-3 veckor, det tog 2 dagar innan jag blev kallad. Beror det på att jag har just en privat sjukförsäkring eller att läkaren skrev att min remiss var brådskande? Usch vad jag oroar mig...

I alla fall. På måndag klockan 10 "smäller det". Massa förberedelser innan. Från och med nu fram till söndag lunch får jag endast äta helt fiberfria matvaror. Fisk, ris, potatis, yoghurt, vitt bröd med ost/skinka, omelett, mannagrynsgröt, köttfärs, kaffe, te eller saft. Absolut inga fibrer, frukter eller grönsaker.

Från klockan 12 på söndag, fram till efter koloskopin måndag vid 11, absolut ingenting annat än te, vatten eller buljong. Hur in i helvete skall detta gå? Jag som efter min gastric bypass KRÄVER proteiner var 4:e timme? Jag kommer att vara som ett vrak! Jag vet hur det är när jag glömmer bort att äta. Skakningar, svettningar, illamående och allmän oluskänsla. Och det är efter 4 h. 23-24 TIMMAR!!! HJÄLP!!!

Från och med lunch idag och fram till lunch på söndag får jag bara äta det jag nämner ovan. Fredagsmys goodbye.

DESSUTOM. Jag skall varje dag ta 1 dos Movicol. Pulver som löses i glas. Bara vanligt laxermedel. Men jag skall också ta Laxabon. Kraftigt laxerande. 2 liter mellan 16-18 på söndag. 1 liter mellan 19-20 på söndag. 1 liter mellan 7-8 på måndag. Och massa te och vatten dessemellan. Tjoho vad det blir kul.

Min bror, som är som brorsor är mest, tycker det är jättekul att jag skall göra denna koloskopi. Han vet vad som väntas. Han har berättat hur illamående man blir av laxermedlet. Tack för den. Sjysst brorsa. Syrran, som snabbt "erbjöd sig att skjutsa mig dit OM det hade varit så att hon varit i Sverige" tycker nog det är lika kul. Syskon... Hm... Men syrran tyckte i alla fall synd om mig. Men jag älskar dem båda. Massor.

För att "trösta" mig själv i detta elände har jag idag varit på Telenor-butiken på Frölunda Torg och förbokat nya Samsung Galaxy S8. Den släpps 19 april. Jag har ju Telenor Change, så jag byter gratis efter 1 år. Det datumet infaller för mig den 2 april, så det var OK att förboka. Den finns, hos Telenor, i 3 färger. Svart, silver och Orchid. Såg en bild och Orchid verkar vara någonstans mellan grå och lila. Den tog jag.

Min månadskostnad ökar med "hela" 30 kr. Inte dåligt för en sprillans ny mobil. Den gamla har jag ju bara haft i nästan 1 år. Gillar detta upplägg. Gillar dessutom att de sedan förra sommaren har fria samtal, fria sms och mms och surf på vanliga potten i alla EU och EES-länder, samt Thailand, Myanmar (Burma) och Malaysia. När jag skall till USA i sommar så köper jag ett paket för 199 kr. Då får jag ringa, sms:a och mms:a gratis och 0,5 gb surf (räcker i 14 dagar, jag skall vara där 10). Bra deal. Jag skall bara lära mig hur jag drar ner kvaliteten på mina kort så att jag inte skickar upp så stora kort till Facebook. Det är ju fullständigt onödigt att lägga upp ett kort på 4 mb, när man kan dra ner det ordentligt innan. Har en app för det, skall bara jämföra skillnaden.

Gillar ju inte bildlösa inlägg. Kollar och ser vad jag har... Ni kan få se hur rolig jag såg ut på mitt förra pass, det jag nu skall ersätta.


Jag ser ut som en dränkt råtta. Å vad jag hatar mitt tråkiga hår!!

Sen en bild till. Jag vann IGEN i en korsordstidning. Faktiskt andra numret i rad jag vann i Krysset. Förra gången vann jag 400 kr i lotter. Denna gången vann jag 200 kr. Det var helvetiskt svårt att skrapa vissa av rutorna, det gick bara inte. Men jag tror att jag vunnit 70 kr. Alltid nått.


Ni kan väl tänka på mig i helgen, och då framförallt mellan söndag kväll och måndag lunch. OK? Vill verkligen inte detta, men samtidigt vet jag, att med min släkthistoria, är det bäst att undersökningen blir gjord. Sen kan jag slappna av ordentligt. Det där med tjocktarmscancer skrämmer mig väldigt mycket. Detta eftersom symptomen inte brukar komma förrän det är för sent.

Så tänk på mig! Skicka mig alla goda tankar. Förresten. Man får lugnande inför en sån här undersökning. Vis av erfarenheten vet jag att jag somnar på stört när jag får lugnande. Därför har jag tagit semester hela dagen på måndag. Hoppas jag blir klar i huvudet fort så jag kan åka hem och tycka synd om mig själv. Trevlig helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar