onsdag 8 mars 2017

Oslo i påsk!

Gomorron. Förlåt för att jag "jinxade" vårens ankomst i förra inlägget. Nu har vi snö och kyla, och våren är inte i sikte alls. Sorry... Det var inte alls meningen :)

I fredags var jag och mina kollegor på After Work. Jag invigde min nya blingtröja (visade den ju i förra inlägget också). Här är en dålig bild, den blingar mer i verkligheten. Det var så jag hajade till när jag gick förbi en spegel. Inte alls min grej att ha såna här kläder, men jag gillade verkligen färgen, den är så fint grön.


Först åt vi på en brasiliansk restaurang som heter Brasa. Massa olika kött, inte min favorit. Men jag smakade på det mesta och det jag inte gillade skickade jag åt höger till min chefs tallrik. Han var inte den som sa nej. Sen gick vi rakt över gatan till Star Bowling. Där kan man göra massa olika saker, perfekt för en AW.

Jag tror inte någon av oss 12 hade spelat just shuffleboard tidigare, men det var lätt att lära sig reglerna. Vi hade 3 bord, så varje bord hade 2 lag om 2 personer. Jag och kollegan "sopade banan" med det andra laget. Men han var oftast borta och snackade med andra eller i baren, så jag fick spela många av hans spel. Det gick alltså bra för mig :)


Det ligger ett mycket tunt lager sand på banan och "puckarna" har metall under och glider jättebra. Runt hela banan finns ett dike man kan falla ner i. Det gäller att skjuta iväg sin puck till andra sidan bordet och hamla i någon av de 4 poängzonerna 1-4, men inte ramla över kanten efter fyran. Det lag som ligger längst fram vinner poäng. Svårare än så är det inte. Det är min blåa som ligger i förgrunden.

Jag fick skjuts hem med en kollega som bor i området, och var hemma redan 23.30.

På lördagen blev jag hämtad av Marita klockan 11 för färd mot Borås. Brorsonen Isacs och hans Adelinas lägenhet skulle inspekteras. Hela familjen var inbjuden och vi var 12 personer som åt gott och tjötade mycket. De hade besök av en kompis från England, så vi fick snacka lite engelska också. De har en guldhamster, Huberta, som vi fick kela lite med. Eller kela, det gick inte, hon var snabb som en vessla och kröp in i våra tröjor. Armband och halsband var kul att tugga på, så det fick man stoppa snabbt.


Söndagen bjöd inte på bra väder, så det blev en innesittardag. På eftermiddagen/kvällen kom snön. Jag avrundade helgen med en god middag på Eklanda Krog, resterna fick jag med mig hem och jag hade lunch i 2 dagar. Ekonomiskt att inte orka så mycket :) Det var fläskfilé med en supergod sås (med extra vitlök) och champinjoner och morötter. En favvis.

Idag kommer äntligen städerskan. Det var en hel månad sen sist, hon har varit bortrest. Jag dammsuger ungefär varannan dag (har en sån där dust-buster på pinne) men jag tvättar inte golven. Älskar mitt svarta klinkergolv i köket, men oj vad allting syns på det! För att inte tala om alla tassavtryck på parketten i vardagsrummet! Det skall bli gött att komma hem i eftermiddag och allt är rent!

Fast det blir inte så mycket tid hemma idag, klockan 18 skall jag och några i området (vet inte hur många än) träffas på en av tjejernas jobb. Det är vi som är intresserade av mer organiserad hjälp till flyktingarna. Och imorgon klockan 17.30 skall jag till Möllan, en samlingslokal i Mölndal, för att träffa någon i kommunen och bli s.k. språkvän. Jag hoppas verkligen de kan para ihop mig med en av dem som bor på boendet, och inte någon på ett annat ställe.

Nu plingade det till i min mailbox, någon har länkat till en artikel som Mölndalsposten har skrivit om våran möbel-drive härom veckan! Vilken eldsjäl vi har i Pia (det är på hennes jobb vi skall träffas ikväll).

Egentligen skulle jag ju gå till kören imorgon, men jag bestämde mig förra torsdagen för att hoppa över dessa 2 gånger. Nästan alla åker till Arvika på fredag, för att sjunga ihop med en kör som heter Kvinnfôlk, men jag skall inte med. Ganska meningslöst att vara med på hårdträningen inför det när man inte skall med. Så jag är ledig och kan alltså vara med på mötet.

Oslo i påsk alltså! Det började förra veckan när mamma helt plötsligt annonserade att hon ville skaffa katt. Inte vilken katt som helst heller, utan en jättevacker Birma (samma ras som Nellie och Cornelia) vars ägare skulle flytta utomlands till hösten. Jag fick lite smått panik, för då försvinner ju min möjlighet att ha Maggie hos henne när jag är på semester i sommar. Denna katten var en utekatt, och det går inte att ha en innekatt och en utekatt tillsammans. Jag tror inte Maggie är så intresserad av några andra katter, så bara det hade blivit ett problem.

Kompisen H och kollegan U hade sin Elsa på Kungsbacka kattpensionat när de var ute och reste för några veckor sen, och rekommenderade stället. Jag kollade hur de har det i månadsskiftet juli/augusti, när jag förhoppningsvis kommer att ha semester. Det fanns lediga platser. Men sen kom jag på att jag nog ville testa innan dess, så jag bokade påsken. Torsdag efter klockan 13 (när jag slutar) till tisdag kväll efter jobbet. Nu handlade det bara om vad JAG skulle göra de 5 dagarna jag var kattfri. Först hade jag tänkt mig en tur uppåt Stockholm, ifall några av mina vänner ville ha besök. Slängde ut frågan på Facebook och fick lite svar, men inget definitivt.

Men sen kom jag på att jag gärna vill åka till Oslo, och träffa tjejerna jag lärde känna under mina 2 år i San Francisco 1989-1991. Jag kontaktade "husmor" Martha, hon var alltså husmor i Norska Sjømanskirken, där vi hängde mycket. Hennes soffa var ledig, så jag bokade snabbt tågbiljetter. Älskar att åka tåg!! Jag åker klockan 18 torsdagen den 13 april och så hem klockan 18 måndagen den 17 april. Martha skall jobba åtminstone på fredagen, men jag klarar mig ju själv i Oslo! Det skall bli så kul! Jag kommer inte riktigt ihåg om jag träffade henne när jag var i Oslo på väg hem från en segling 1995, men annars har jag inte sett henne sen 1991. Det var ett tag sedan oavsett vilket!

När allt var bokat så visade det sig att mamma inte skulle ta denna katten i alla fall. Hon har förlorat 3 katter till bilar där hon bor nu, och det var inte bara den oron som stoppade henne, utan också att en Birma är en stöldbegärlig katt. Att han en sån dyr och vacker katt vandrandes omkring i området skulle få henne att vara orolig hela tiden. Jag tycker det var ett bra beslut. Men hon kan ju bli sjuk, så det är väldigt bra att ha ett alternativ till kattvakt. Det är inte dyrt att ha katten på det pensionatet, bara 135 kr/dygn. Det skall bli spännande att se hur det går för henne (och för mig, hur mycket jag kommer att oroa mig...).

Innan jag gick upp och åt middag på Eklanda krog i söndags så skickade jag ett sms till en pensionerad kollega, C. Vi jobbade väldigt nära varandra mina första 10 år på firman (han var en av de 2 grundarna). Sen blev han sjuk och gick i förtidspension (han är ett år yngre än vad pappa var, så nu är han "riktig" pensionär). Jag brukar ringa honom minst en gång om året, på hans födelsedag i slutet av januari, men i år blev det inte av. Jag messade och sa att jag hade dåligt samvete för det, så när jag satt på krogen så ringde han upp. Vi pratade en stund och bestämde att jag skall komma och hälsa på honom på lördag. Han bor i Kungsbacka, så det är lite för långt att ta moppen, men det går ju buss och tåg. Det skall bli kul att sitta ner och prata lite, för det var ett bra tag sen sist.

Oj vad många aktiviteter jag har där det handlar om att umgås med människor. Bra, men ovanligt, för mig. Men jag har ju i alla fall söndagen då jag kan bara vara mig :)

Ha en bra dag/vecka. En hel vecka sen jag skrev sist. Skäms på mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar