måndag 27 mars 2017

Sommartid

Gomorron.  I morse var det inte lätt att gå upp... Somnade inte förrän vid midnatt. Jag gillar inte när "någon" snor en timme bara så där. Tycker vi borde ha samma tid alltid. På hösten, när dygnet blir en timme längre, är det ett helvete med en katt som kan klockan. Att bara hoppa över en timme när jag ställer in när hennes matskålar skall öppna är inte lätt. På våren, när hon får mat en timme tidigare, är jag väldigt populär.

Så har ännu en helg gått. Å vad jag inte gillar att vara så här apatisk. Vad har jag fått gjort? Absolut ingenting mer än handla och tvätta. Ryck upp mig!! Behöver någon eller något som drar i mig för att saker skall hända. I fredags blev jag "dragen i". J messade mig under dagen och frågade om jag ville hänga med till familjen E på fika. Alla familjer bor på samma adress, men med olika husbokstäver. Så vi kallar dem för deras husbokstav. Han skulle dit vid 19, men då sa jag att jag skulle få en leverans från Hemköp mellan 19.00 och 19.30. Han sköt upp besöket till 19.30.

Direkt när jag kom hem ställde jag mig och stekte massa biffar med sambal och vitlök i. Måste säga att de blev vansinnigt goda! Leveransen kom i tid och J och jag möttes upp och promenerade bort. Först skulle vi titta in till familjen H och lämna några kuponger. Vi stannade och fikade en liten stund. För första gången i mitt liv fick jag smaka på baklava. Oj vad sött! Men gott. Som små mini-vårrullar med nötfyllning. Som om de inte var söta nog ringlade de på sirap. Deras sirap är helt klar, som vatten, fast tjockare.

Sen gick vi vidare till familjen E. Där fick vi först det goda röda teet som vi drack när jag var där senast. Jag lekte lite med de båda pojkarna i deras rum. Så härliga ungar! Med barnen pratade jag svenska, med föräldrarna engelska. Sen fick vi solroskärnor med skal på. De var inte så lätta att skala, mycket skal åkte med in i munnen. Gott ändå, men söligt. En persikodryck fick vi också, mycket god, fast söt. Och som kronan på verket kom en jordgubbstårta fram. Magen stod i 14 hörn och jag var snurrig i huvudet av allt socker när vi vandrade hem närmare 22.30.

Både lördagen och söndagen var lugna. Gjorde som sagt ingenting. Spelade en hel del på mobilen, fortfarande fast i det intelligensbefriade spelet jag fastnat i för ett par veckor sedan. Satt i soffan mest. Maggie låg antingen väldigt nära mig, vi kelade en hel del, eller också låg hon precis så långt bort att jag inte nådde henne.


På lördagen var det premiär för att sitta ute. Jag hade bara t-shirt och mysbyxor på mig. Det var väldigt skönt. Detta var ju första gången jag satt ute i min nya altangrupp någon längre tid. Satt bara en kort stund när jag köpt den och sen åt jag lunch därute en gång. Men nu upptäckte jag att bordet är alldeles för högt för att jag skall kunna sitta bekvämt och lösa korsord. Kom på att jag, för länge sedan, köpte 2 kuddar som det är meningen att man skall ha på kontorsstolen för att den skall bli lite mjukare. Ca 7-8 cm höga. Jag använder inte någon av dem längre. En av dem ligger kvar på jobbet, den andra hade jag hemma. Den la jag under en av mina kuddar jag har i soffan, så kom jag upp lite. Men jag skall ta hem den andra också, de 2 blir nog perfekta där ute.


Veckan som kommer är ju den sista i mars. Den 1 april varje år får vi 40 timmar (tror det är 40 i alla fall) A-tid (arbetstidsförkortning). De timmarna kan man använda t.ex. när man skall till läkaren eller tandläkaren, eller bara känner för att vara ledig en stund. Det har ALDRIG hänt att jag har haft timmar kvar när siste mars kommer. Nu har jag 3,5 h kvar. Det passar ju bra, för jag behöver göra nytt pass. Så någon av dagarna i veckan kommer jag att sluta 12 och åka till passpolisen. Passet går inte ut förrän den 12 juli, men jag vet hur det var förra gången då jag var ute i sista sekunden. ALLA andra var också där och skulle göra nytt pass inför sommarens resor. Lika bra att vara ute i god tid. Båda mina utlandsresor är ju efter den 12 juli, så nytt pass måste jag ha och de snarast.

På onsdag kväll skall vi ha ett litet möte för oss som engagerat oss i att hjälpa flyktingarna. En kvinna från kommunen kommer och vi skall dela med oss av våra erfarenheter. Vi skall också planera (eller börja planera) en gårdsfest/inflyttningsfest där alla kan vara med. Någon typ av knytkalas.

I veckan fick jag förresten reda på lite mer om min nya språkvän. En tvåbarnsmamma som bor med man och barn i ett av de "vanliga" lägenheterna i Eklanda. Vi skall träffas på kulturhuset Möllan den 10 april. Det skall bli spännande!

Något mer "upphetsande" har inte hänt. Måste se till att komma ur denna onda cirkel. Det är en av orsakerna till att jag gillar detta med att bli språkvän, det kan får mig ur lägenheten.

Ha en bra vecka!

2 kommentarer:

 1. Hej Lena! Jag förstår inte att du tycker att du har ett tråkigt liv, som du reser och flänger hela tiden :)

  Något som jag tänkt på ibland är att du kanske skulle gilla geocaching. Det är ett jättebra sätt för mig i alla fall att komma ut och röra på mig, och ut i naturen. Kolla in geocaching.com om du vill veta mera (och nej, jag är inte sponsrad av dem!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt funderat på det! Tack för länken. Skall definitivt kolla in det!!

   Radera