måndag 20 mars 2017

New York i sommar

Gomorron. Så har ytterligare en vecka gått. Vart tar tiden vägen? Ibland går den så långsamt och ibland är det precis tvärt om. Idag får jag reda på av Facebook att det är Vårdagjämningen, och nästa helg (är det väl?) så byter vi till sommartid.

Helgen och veckan innan dess har varit som vanligt. D.v.s. jobba, jobba på vardagarna och vara ganska lat på helgerna. En bra kombo. I torsdags var jag på kören för första gången på 3 veckor, jag hoppade ju över några övningar för att jag inte skulle med till Arvika förra helgen. Det var härligt att se alla igen. Jag hade en underbar moppetur hem där jag sjöng för fulla muggar på en härlig låt, jag var i stort sett ensam på vägen (tur var väl det...).

Japp. New York. Så det kan bli. Var ju inne på Edinburgh länge, men det klickade aldrig, som jag skrev i förra veckan. Så i tisdags vid lunchtid fick jag ett reklammail från Norwegian om "USA i sommar". Överst stod New York. KLICK. Det är ju dit jag skall!! Började kolla på priser och de var plötsligt inte så fördelaktiga längre. Inte när jag vill resa. Lite drygt 7.000 kr skulle det kosta mig för 10 dagar i månadsskiftet juli/augusti. Men idén hade fastnat. När jag kom hem satte jag för en gångs skull på datorn och blev sittande hela kvällen. SAS hade lite bättre priser. Jag är bonuskund hos både Norwegian och SAS. Har inte så mycket poäng, men några hundralappar gjorde det ändå på priset. Flygresan slutade på 6.300 kr.

Bokade ingenting direkt, men började kolla på boenden. Oj vad det var dyrt! Insåg ganska snabbt att jag inte skulle komma under 25.000 kr på ens det sunkigaste hotellet. Jag har några krav och det är WiFi, kylskåp och helst AC. Sen skall det vara lätt att ta sig runt med allmänna kommunikationer. Jag började kolla på airbnb. Vis av förra gångens miss (då jag trodde att jag hyrt en lägenhet som sedan bara visade sig vara ett ytte-pytte rum) så var jag väldigt noggrann. Insåg direkt att Manhattan var "out of the question" p.g.a. priset. Men jag hittade ett ställe i Flatbush (området bredvid Brooklyn) som verkade intressant. Där skulle 10 dagar kosta ca 11.500 kr. Lite bättre pris...Mailade med Louise, som är den som hyr ut, flera gånger under kvällen och fick svar på alla mina frågor. Det ligger ca 25 minuter från downtown Manhattan med tunnelbanan, och den stannar bara 2 kvarter (tror jag det var) från huset. Det var en hel lägenhet/studio med sovrum, badrum, kök och ett litet vardagsrum. Och en liten uteplats. Området är ett lugnt villaområde med närhet till det mesta. Det finns till och med torktumlare och tvättmaskin i köket.

Värdinnan är guide på Naturhistoriska muséet och verkar bra på att tipsa om saker man skall se. Inte mer än 24 h från jag fick mailet hade jag bokat både boende och flyg! Snabba puckar, men sån är jag. Det känns som om mitt kreditkort blivit lite väl mycket luftat den sista veckan, för trots att jag än så länge bara betalat handpenningen på min Greklandsresa så hade jag lagt ut över 22.000 kr på resor på mindre än en vecka...

Nu har jag alltså 3 resor att se fram emot! Inte klokt ju. För en som var förlamande flygrädd för bara några år sedan är detta STORT! Ställde genast in alla resorna i min nedräkningsapp, så att jag vet hur långt det är kvar. Så här såg den ut i onsdags.


Vet inte vilken resa jag ser fram emot mest... Alla :)

Jag flyger i alla fall via Stockholm, så det blir bara ett byte. Tänk att när jag flög till San Francisco julen 2013 så var jag fortfarande så flygrädd att jag tog tåget ner till Köpenhamn för att inte behöva byta flyg någon gång. Sen överlevde jag resan till Thailand 2 år senare, då var det 2 byten åt varje håll. Enda nackdelen med att flyga med SAS är att jag landar på Newark, som ligger på andra sidan stan mot där jag skall bo. Hade jag istället landat på JFK (där Norwegian landar) så hade det varit väldigt nära där jag skall bo. Men man kan inte få allt.

Annars i helgen har jag packat upp våren... Altanmöblerna har kommit fram. Jag slängde ut frågan till min nya vän J på Facebook, om han kunde tänka sig en promenad åt mitt håll och hjälpa mig med glasskivan, och det kunde han. Jag monterade snabbt ihop bordsramen och sen var det lätt som en plätt att lägga på bordsskivan med lite hjälp. Maggie älskar min nya altangrupp, perfekt för henne att ligga på en av stolarna under bordet, till skydd från väder och vind.


Nu skall det tydligen komma skitväder i ett par dagar, men sen skall det komma lite sol (som det ser ut nu).

I helgen har jag också hunnit med att städa och pula här hemma, ta en promenad, spela massa intelligensbefriande spel, kollat en hel del på TV (ser just nu om Call the midwife (Barnmorskan i East end)), handlat och löst korsord. En skön helg alltså.

Ha en bra vecka!

1 kommentar:

  1. Vad härligt! Var i NY i höstas, Lobster Roll på Lukes Lobster och en söndagspromenad på High Line Park och så ett besök på en Skybar är ett måste! Kram

    SvaraRadera