måndag 22 maj 2017

Grattis pappa

Gomorron. Idag skulle pappa fyllt 77 år. Men som de senaste åren vet jag inte vart jag skall skicka mina grattiskramar... Sänder dem i tanken.

Veckan som varit har innehållit både det ena och det andra. Promenader måndag, onsdag, söndag. Måndagen var jag också hos min språkfamilj. Fredag var det AW med nuvarande och tidigare kollegor. Lördag var det inflyttningsfest för nya och gamla Eklandabor. Här kommer en bildkavalkad.


Måndag. Språkmemory hos min språkfamilj. Svårt tycker de!


Promenad med Jesper efter det. En kortis då vi båda var trötta.


Tisdag. Åkte till optikern för att se om jag skulle kunna köpa billiga läsglasögon för att ha på flyget till USA i sommar. När jag åkte till Thailand fick jag så förbaskat ont i nacken av att kolla på film med mina progressiva terminalglasögon, jag fick böja huvudet bakåt för att kunna se. Optikern sa dock att jag skulle behöva +5,75 på ena ögat, och så starka läsglasögon finns det inte (såna där billiga alltså). De billigaste de skulle kunna göra åt mig skulle kosta 720 kr. Jag sa att jag skall fundera på saken. Har nog bestämt mig nu för att köpa ett par sådana. Sen åkte jag till Plantagen och köpte mig en Marguerit till framsidan. Så här fin blev den.


Onsdag. Promenad i Änggårdsbergen. 2 gåsfamiljer med sammanlagt 14 barn. Skulle vi komma förbi? Papporna kan bli aggressiva när de försvarar sina barn. Vi kom förbi.


Här är promenaden.


Fredag. AW på Manana på Lasarettsgatan. Precis bredvid restaurangen ligger nr 7 A där jag tydligen "är gjord" :)


Malin, Hanna och Ing-Marie.


Metka och jag. Maten var mycket god. Tapas.


Lördag. Inflyttningsfest. Ca 100 personer kom. Jag vill inte lägga upp bilder på barn och vuxna som inte gett sitt medgivande, så det blir bara mat. Vi svenskar kom med våra korvar och kycklingfiléer, medan de nyanlända hade gjort fantastisk mat som de bjöd alla på! Vilka smaker! Magen blev mätt. Med råge. Det var så trevligt att vi bestämde att detta skall vi snart göra om, fast lite mer informellt. Här kommer många bilder på läcker mat.Efter detta var jag helt slut i kropp och huvud. Blev bara korsord resten av eftermiddagen/kvällen.

Igår söndag var också lat. Dagen avslutades med en promenad.


Jag fick hjälp med mitt korsord...


Och här är förklaringen till att min tvätt är hårig även om den är ren...


Resten av kycklingfiléerna från dagen innan grillades.


Skön promenad med Jesper.

Veckan som kommer är det ju bara jobb måndag, tisdag, halva onsdag och fredag. På onsdag direkt efter jobbet åker jag till mamma. Hon skall operera foten på tisdag, så jag skall se om hon behöver hjälp med något. Annars blir det (förhoppningsvis) en lugn vecka. Hoppas många tar ledigt på fredag så jag kan få jobba i lugn och ro utan att bli avbruten av telefonen hela tiden (jag svarar numera i växeln). Hatar att bli avbruten hela tiden!

Ha en bra dag/vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar