måndag 8 maj 2017

Sol och värme!

Gomorron. Å vad jag älskar våren. Det måste vara den bästa av alla årstider. Solen, fågelkvittret, värmen (men inte för mycket) och alla blommor som slår ut. Nu för tiden, när min allergi nästan är obefintlig, kan jag ju dessutom njuta av den på ett helt annat sätt än tidigare år. Jag blev gräs- och pollenallergiker när jag fyllt 20 ungefär. Det blev värre och värre under ett par år, jag tog ögondroppar, piller och nässpray, men ändå kunde jag knappt vara ute. För 5 år sedan ungefär började allergin avta, och nu är den nästan obefintlig. Så skönt! Känner väl egentligen bara av den om jag är i närheten av en nyklippt gräsmatta. Det är en otrolig befrielse! Förut kunde jag inte gå hemifrån med fönsterna öppna, ifall någon granne skulle få för sig att klippa gräsmatta.

Veckan som varit har vi (mestadels) haft underbart väder. I tisdags var jag hos min språkfamilj igen. Vi spelade mosters memoryspel och jag slog båda barnen i Fia med knuff :) 2 långa promenader har det också blivit. I onsdags var jag ute med Jesper och Ing-Marie, vi tog samma runda som förra veckan. Magnoliaträdet börjar snart slå ut, det är ett stort och ståtligt träd som står i Lilla Änggården.


Efter Lilla Änggården gick vi ut på gatorna och in i Botaniska. Där hade det varit en japansk vårfestival på Valborg, så nu är koi-fiskarna utsläppta i dammarna.


Stora och fula är de :)


En otroligt vacker tulpanodling i Botaniska. Sen ut genom grinden och in i Änggårdsbergen igen.


Det blev en skön och lång promenad, fast jag hade problem med höften hela vägen. Kände direkt när jag började gå att det skulle bli smärtsamt, men jag klarade mig ganska bra ändå. Direkt när jag kom hem tog jag en super-varm dusch och sen på med oljan jag köpte i England. Den hjälper! Himla synd att den inte hjälper på sidan av halsen, där jag har ont varje dag. Men man kan inte få allt!

I torsdags var det dags för kören. Bara 3 ggr kvar denna terminen nu :(

I fredags tillagade jag 2 fläskfiléer, de blev jättegoda.

Veckans andra promenad tog jag själv på lördagsmorgonen.


Underbart vackra Axlemossen. Där finns det väldigt mycket fåglar, men de hade nog inte vaknat när jag gick förbi...


Vid Trindemossen däremot mötte jag denna familj som var ute och spatserade. Pappan var lite orolig när jag gick förbi, han vaktade sina ungar. Jag zoomade med kameran så att jag inte gick för nära.


Det blev en bra runda. Resten av dagen blev det korsord, TV och mitt spel. Jag lyckades slå min tidigare highscore på ca 97.000 till ca 120.000 och sen lite senare drygt 151.000. Där råkade jag avsluta spelet innan jag var klar. Å vad sur jag blev! Det finns en highscore-lista för hela Sverige, och jag ligger nu på 12:e plats. Brorsan ligger på 8:e. Jag knaprar in på hans ledning!


Igår söndag var vädret inte lika bra. Egentligen skulle jag och en av mina nya vänner Charlotte åkt till Kvarnbydagarna, men hon ställde in. Då struntade jag också i att åka dit. Det blev en skön dag hemma istället. I lördags kväll svarade jag på en annons i Eklandagruppen om en gasolgrill som skulle skänkas bort. Jag fick den. De bor endast ca 530 m från mig, men jag skulle behöva hjälp att få hem den. Slängde upp frågan på min vägg och i Eklandagruppen och på eftermiddagen svarade Charlotte att de skulle hjälpa mig. Himla tur att jag fick hjälp, för den vägde ett ton (kändes det som). Det hade inte gått att bära ens om man varit 2 personer, även om det var en kort bit att gå bara.


Inte är den vacker... Ingen gasoltub ingick, så det måste jag skaffa. Och sen har jag ingen aning om hur den fungerar... men nu står den där i alla fall, får se när jag inviger den.

Jag stekte också upp en massa biffar och gjorde en delikat nötfärsgryta. I fredags när jag gjorde fläskfilén, eller rättare sagt skar ner 2 kg morötter och 2,5 kg vitkål för infrysning, råkade jag hyvla av en bit av min tumme. Och igår brände jag mig ordentligt på höger ringfinger. Det är farligt att laga mat!! :)


Ikväll skall jag hem till min språkfamilj på middag. I morgon skall jag och Charlotte gå och hälsa på en av de nyinflyttade familjerna. På onsdag blir det antingen promenad eller gymmet. På torsdag är det kören och sen är det helg igen! Tiden går så himla fort!

Ha en bra vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar